זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
23/01/23 12:17
8.54% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נטפליקס (Netflix) בישרה כבר באוקטובר האחרון על כוונתה לגבות תשלום נוסף בגין שיתוף סיסמאות החל מינואר 2023. ואולם השנה כבר התחילה לפני יותר משלושה שבועות ובינתיים התשלום המסוים טרם נגבה. אז מתי תתחיל ענקית הסטרימינג לקחת מאיתנו יותר כסף בגין שיתוף סיסמאות? כרגע מסתמן שהגבייה החדשה תצא לדרכה רק בסביבות אפריל.
במכתב לבעלי המניות שלה, שאותו שלחה בשבוע שעבר, נטפליקס בישרה כי היא מצפה להפעיל את שיתוף החשבונות בתשלום "באופן רחב יותר" לקראת סוף הרבעון הראשון של 2023.
נטפליקס מעריכה שיותר מ-100 מיליון משקי בית מתנהלים על בסיס חשבון משותף, מה ש"מערער את היכולת שלנו להשקיע ולשפר את נטפליקס לטווח ארוך". כך כתבו מנהלים במכתב וגם הסבירו בו שהם מצפים כי חלק מהמשתמשים יבטלו את חשבונותיהם כאשר מודל השיתוף בתשלום יושק, אך מאידך סבורים כי מי שבינתיים "לוו" חיבור מחבריהם או מכריהם, יפתחו חשבונות אישיים משלהם סופסוף.
החברה טרם עדכנה כיצד בכוונתה לאכוף את שיתוף הסיסמה בתשלום וכמה התענוג יעלה. כשדווח על היוזמה באוקטובר, הסכום שהוזכר עמד על 2.99 דולר (כ-7 שקלים) בחודש.
בכל מקרה, כשהתשלום יחל להיגבות כדאי שלא לנסות לעקוף אותו – נטפליקס מזהירה שמכשירים שמתחברים לחשבון שלכם ושאינם של דיירי הבית עלולים להיחסם. נטפליקס, לדבריה, יכולה לזהות מכשירים מחוץ לביתכם באמצעות מידע כמו "כתובות IP, מזהי מכשירים ופעילות חשבון ממכשירים המחוברים לחשבון נטפליקס", ולהפעיל סנקציות על כל מי שחולק סיסמה מבלי לשלם את הסכום החדש שיגבה בעתיד הקרוב.
היו לו תפישות ניהוליות שונות. ריד הייסטינגס, מייסד נטפליקס שפרש מתפקיד המנכ"ל. צילום: גרגור פישר, רה:פובליקה, מתוך ויקיפדיה
חידושים מאז עזיבת המנכ"ל ריד הייסטינגס
הניסיון של ספקית שירותי הזרמת התוכן להתמודד עם סוגיית שיתוף הסיסמאות מהווה שינוי מההשקפה הקודמת של החברה על הנוהג המקובל.
מייסד החברה והמנכ"ל דאז, ריד הייסטינגס – שפרש מתפקידו בשבוע שעבר והוחלף על ידי המנכ"לים המשותפים טד סרנדוס וגרג פיטרס – אמר ב-2016 כי נטפליקס לא תחייב את המשתמשים על שיתוף הסיסמאות שלהם והתייחס אל התופעה כאל "משהו שצריך ללמוד לחיות איתו", כך דיווחה CNBC.
בנוסף, הייסטינגס, שכעת ישאר רק בתפקיד יו"ר החברה, אף פעם לא היה חובב פרסומות. הוא סבר שפרסום בשירות שלו הוא על תקן הסחת דעת מהבידור שהוא מספק. עם זאת, בנובמבר השיקה נטפליקס תוכנית מינוי נוספת, ורביעית, המבוססת על צפייה במודעות, הכוללת "ממוצע של ארבע עד חמש דקות של פרסומות בשעה". למשתמשים בתוכנית זו אין גם גישה לספרייה המלאה של נטפליקס.
כאמור, כעת סרנדוס וה-COO פיטרס יחלקו את תפקידי המנכ"ל המשותף. סרנדוס הצטרף לנטפליקס בשנת 2000 וכמנהל תוכן ראשי היה אחראי על התכנות המקורי של נטפליקס. פיטרס הצטרף לנטפליקס ב-2008 כמנהל פיתוח בינלאומי, והפך ל-COO ב-2017.
על פי הדיווחים בתקשורת העולמית, השניים ידעו כי היום הזה יגיע וכן הדירקטוריון תכנן את האירועים הללו במשך שנים.
מרבית השינויים והחידושים בחברה הגיעו ויגיעו משום ששנת 2022 הייתה מאתגרת עבור נטפליקס, היא איבדה מינויים והכנסות וכשהמתחרות שלה, אמזון, אפל ודיסני בעיקר, נשפו בעורפה. אבל בינתיים החברה כבר קיבלה את החדשות המבורכות שהיא הוסיפה 7.66 מיליון מנויים לשירותיה ברבעון הרביעי – מה שהציב אותה לפני תחזיות האנליסטים.
יצוין כי למרות ההתאוששות המסוימת במצב, הייסטינגס, בפוסט שפרסם בבלוג החברה, תיאר את כניסתם לתפקיד שלו ושל פיטרס כ"טבילה באש, לאור הקורונה והאתגרים האחרונים בעסק שלנו".
23/01/23 15:56
8.54% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
למרות האינדיקציות שמראות על משבר בהיי-טק וגלי הפיטורים בענף, נתונים של הלמ"ס מעלים כי מספר ההיי-טקיסטים השכירים דווקא גדל ב-2022 ב-42 אלף. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בעוד שב-2021 עמד מספר השכירים בהיי-טק הישראלי על 385 אלף, ב-2022 הוא הגיע ל-427 אלף.
מרבית השכירים בהיי-טק הם בתחום השירותים – 313 אלף, כאשר רק 114 אלף הם אנשי היי-טק בתעשייה. מספר הגברים השכירים בענף כמעט כפול לעומת מספר הנשים: 279 אלף בהשוואה ל-148 אלף. חלקם של ההיי-טקיסטים מכלל הגברים השכירים עומד על 15.3% ושל ההיי-טקיסטיות מכלל השכירות – על 8.1%. ככלל, שיעור השכירים המועסקים בהיי-טק עמד ב-2022 על 11.7% מכלל השכירים במשק – עלייה לעומת 11.1% ב-2021.
הלשכה פרסמה גם את נתוני חודש דצמבר. מספר השכירים בתחום ההיי-טק עלה בחודש זה ל-451 אלף לעומת 441 אלף בנובמבר. חלקם מכלל השכירים במשק גדל במקצת – מ-12.1% ל-12.2%. בניכוי גורמי עונתיות, מספר השכירים בתחום ההיי-טק ירד בדצמבר ל-439 אלף בהשוואה ל-443 אלף בנובמבר וחלקם מכלל השכירים במשק קטן מ-12.1% ל-11.9%.
ככלל, שיעור בני ה-15 ומעלה שהיוו חלק מכוח העבודה במשק ב-2022 עמד על 63.3%, כאשר 60.9% מהם הועסקו. שיעור האבטלה עמד על 3.8%. מדובר בירידה לעומת אבטלה של 5% ב-2021. שיעור האבטלה בקרב הערבים נותר גבוה מאשר בקרב היהודים, ושיעור המובטלים דומה לזה של המובטלות. האזור עם האבטלה הגבוהה ביותר הוא ירושלים עם 5.6%, ובמקום האחרון – תל אביב עם 2.8%. שם, אגב, נרשמה ירידה דרסטית באבטלה, לאחר שב-2021 הנתון עמד על 4.7% מכוח העבודה במשק. יש לציין שמספר הישראלים שהתייאשו מחיפוש עבודה ירד ב-2022 ל-13 אלף לעומת 17,200 בשנה שלפניה.
יש לציין שהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לא מפרסמת את מספר דורשי העבודה לפי ענף, אלא רק באופן כללי. מנתוני שירות התעסוקה, שפורסמו אתמול, עולה כי מספר דורשי העבודה בהיי-טק עלה בדצמבר בשיעור דו ספרתי.
23/01/23 17:47
8.54% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קליימט-טק
משבר האקלים וההתחממות הגלובלית יוצרים שלל הזדמנויות עבור חברות בתחום. אירנה בן יקר, שותפה, CPO וראשת תחום ESG בדלויט, חוזה שההיי-טק יתקדם מהר יותר מאשר התעשייה המסורתית גם בתחום זה. זאת, בין היתר לאור ההצהרות של יותר חברות טכנולוגיות מאשר מסורתיות שעד 2030 הן יגיעו לאפס פליטות פחמן, ושמנהלים בהיי-טק מאמינים הרבה יותר ממנהלים בתעשיות אחרות שפעולות מיידיות יכולות למתן את ההשפעות הקשות ביותר של שינויי האקלים. התחזית היא שעוד חברות ייצרו בשנה הקרובה מודל כיצד להגיע לאפס פליטות פחמן עד 2030.
טכנולוגיות האקלים צפויות להיות בין המתפתחות ב-2023. צילום: BigStock
מציאות וירטואלית
רותם דולב, שותפה וראש סקטור הטכנולוגיה בדלויט, מעלה כאן שאלה מעניינת: האם חוויית הצפייה במציאות וירטואלית תהפוך להיות השנה ה-מיינסטרים? דלויט צופה שההכנסות של שוק ה-VR יזנקו ב-2023 ב-50% ויגיעו לשבעה מיליארד דולר. אלא שהמומחים טוענים שהפיכת ה-VR ל-מיינסטרים תקרה רק אם החברות בתחום יציעו תוכן משכנע וינצלו כמה שיותר מהיכולות של המציאות הווירטואלית. על פי אנשי דלויט, התקדמות במשחקי VR חברתיים, סיפור סיפורים מהדור הבא, נסיעות וחינוך מרחוק, וכן הדרכה ושיתופי פעולה ארגוניים יכולים לעזור להניע את האימוץ בשימוש במציאות המדומה.
עם זאת, בחברה מזהירים שאם חוויית השימוש במציאות הווירטואלית תהיה חדשנית מדי או מורכבת – הציבור הרחב לא יאמץ אותה.
מסחר במדיה החברתית
שרון כהן, שותפה וראשת מגזר ה-TMT (טכנולוגיה, מדיה וטלקום) בדלויט, ציינה שהקניות הופכות להיות חברתיות. הכוונה היא לכך שמשפיעני הרשת, כמו גם העובדה שיש הרבה צרכנים צעירים, שנולדו לדיגיטל, יניבו השנה מכירות של, שימו לב, יותר מטריליון דולר (!). זאת ועוד, יותר משני מיליארד אנשים יקנו ב-2023 במדיה החברתית.
בהסתכלות מעבר ל-2023, אומרים בדלויט, רוב החוויות הדיגיטליות צפויות להיחשב כ-"ניתנות לקנייה", ואותה התנהגות תתאפשר גם עם שירותים אחרים באונליין.
סמיקונדקטורים
באופן לא מפתיע, השנה נראה את הבינה המלאכותית נכנסת יותר ויותר לעולמות המוליכים למחצה. דולב ציינה שהסיבה לכך היא שפיתוחים המבוססים על למידת מכונה מאפשרים לחברות השבבים לפתור את אחד מאתגרי הפיתוח הגדולים ביותר: איך לארגן 100 מיליארד טרנזיסטורים בשטח של אינץ' בריבוע? הם מאפשרים למפתחים לפרוץ את הגבולות של חוק מור, לחסוך כסף ולהתמודד עם המחסור בכוח אדם. כמו כן, החברות יכולות למנף כלי AI לפיתוח ומונטיזציה של שירותים חדשים.
שוק הסמיקונדקטורים יחווה צמיחה – וזה ישפיע מאוד על ישראל.
דלויט צופה שחברות השבבים המובילות יוציאו השנה 300 מיליון דולר על כלי AI (הן מפיתוח עצמי ומצד שלישי) לפיתוח שבבים. ההוצאה הזו צפויה לגדול בקצב של 20% בשנה ולעבור את ה-500 מיליון דולר ב-2026. הצפי הוא להחזר השקעה גבוה.
עוד היא חוזה ששוק השבבים העשויים מחומרים מתקדמים (High power semiconductors materials) יניב השנה מכירות של כ-3.3 מיליארד דולר – זינוק של 40% לעומת 2022. ב-2024 החברה כבר חוזה גידול של 60% בתחום זה.
ההתפתחויות בעולמות הסמיקונדקטורים ישפיעו השנה רבות על ישראל, שיש לה היסטוריה ארוכה בתחום. חברות סמיקונדקטור מובילות מפעילות מרכזי פיתוח אסטרטגיים בארץ, ויש כאן אקו-סיסטם של חברות הזנק וצמיחה. לראייה, רק בשנה האחרונה אינטל רכשה את טאואר בעסקת ענק של 5.4 מיליארד דולר, וגוגל ואפל הכריזו על הרחבת פעילות הסמיקונדוקטורים שלהן בישראל. לכך מצטרפת הרכישה של מלאנוקס על ידי אנבידיה לפני שנים אחדות. נתון שמחזק את הטענה הזאת הוא שישראל ממוקמת שנייה אחרי עמק הסיליקון במספר הסטארט-אפים בעולמות השבבים.
בדלויט ממליצים למרכזי פיתוח רב לאומיים בתחום שממוקמים בישראל להבין לאן תעשיית הסמיקונדקטורים הולכת, ומהם הדגשים שיש לשים עליהם לב על מנת לשמור על המיצוב התחרותי של הסייט הישראלי ולהבטיח שהוא נמצא בקדמת הפיתוח בתחום; לוודא שעובדים על פיתוחים חדשניים ומובילים; לחברות צמיחה יש הזדמנות להיכנס למגרש של הגדולים דרך שימוש בכלי ענן מתקדמים או פיתוחים חדשניים בנישות צומחות; ומפתחי AI מקבלים הזדמנות לפתח פיתוחים ייעודיים לעולמות השבבים
שידורי ספורט
לדברי אורן רוזמן, שותף ומוביל סקטור המדיה, התקשורת והספורט בדלויט, אלה יהוו השנה זירת קרב משמעותית בין שחקניות הסטרימינג. אמנם, כדי ליצור ולפתח משחקים בעולם הספורט נדרשים הרבה משאבים, אבל זה גם מקור בלתי נדלה לצמיחה. לכן, לדבריו, נראה השנה בעולם זה אימוץ טכנולוגיות חדשניות, שיביאו לשיפור איכות הצפייה, ובניית מודלים עסקיים שיחברו בין הרשתות החברתיות, חברות הגיימיניג וההימורים, כמקורות הכנסה נוספים לאותם ספקי סטרימינג.
זה רק ספורט. צילום: BigStock
AVOD
השנה נראה עלייה משמעותית בשימוש במודל ה-AVOD – ספריית VOD שמשלבת פרסומות. נטפליקס, שעד כה לא הייתה שחקנית בתחום זה, כבר הכריזה שהיא נכנסת אליו ותשיק שירות כזה בקרוב.
לדברי רוזמן, ב-2023 נראה שהגופים המשדרים יהיו אפקטיביים יותר בהשוואה לתחרות מתחום הדיגיטל, בשל היכולת להציע בספריות אלה פרסום אפקטיבי יותר מאשר בטלוויזיה; הצרכן רוצה את זה; ושחקני ה-SVOD (ספריות VOD ללא פרסומות, כמו נטפליקס של היום) הם יצטרכו לגבש אסטרטגיה מקיפה, שתכלול מודל עסקי חדש, בדגש על ייצור מכירות, מניעת קניבליזציה של דמי מנוי קיימים ואיך לייצר פרסומות בזמן הנכון ובשילוב תכנים, ללא פגיעה בחוויית הצפייה. האתגר האחרון, ציין רוזמן, הוא המשמעותי ביותר לנטפליקס.
"ניתן לומר ש-2023 תהווה מקור לחדשנות ומתן פתרונות במדינות העולם, שיסייעו לאותם ספקי שירות סטרימינג להוביל עם אסטרטגיית מודל AVOD, וגם בישראל אנו צופים הרחבה של מודל זה", אמר.
שוק ההפקות
רוזמן ציין כי "הטכנולוגיה מגדירה מחדש את שוק ההפקות של סרטים וסדרות", וכי הוא יאמץ לחיקו הרבה יותר את טכנולוגיות המציאות הווירטואלית והרבודה. לדבריו, הדבר יוביל להוזלה משמעותית של עלויות ההפקה, בין היתר באמצעות מודלים חדשים של תמחור ומימון. כמו כן, טכנולוגיות בעלות גמישות בייצור התוכן וחוויית הצפייה ופריצה של סטארט-אפים לתחום.
מיזוגים ורכישות
לדברי רוזמן, חברות משחקי וידיאו, סטרימרים של וידיאו ואפילו היפר-סקיילרים רודפים אחרי מיזוגים ורכישות בעולם הגיימינג, כדי להגיע במהירות לשווקים חדשים. הוא אמר כי הפעילות הזאת התחממה מאוד ב-2022 וצפויה להתחמם עוד יותר ב-2023. בהתאמה, צוות המומחים של דלויט צופה שיהיו השנה יותר מיזוגים ורכישות בתחום, ובמיוחד יותר רכישות קטנות יותר; שחברות הגיימינג יתחרו על גישה לקהלים יותר משתלמים עבורן; יאמצו כלים וטכנולוגיות שנותנים מענה לאתגרים קיימים, כגון הבטחת משחק הוגן ומתינות במשחקים חברתיים; וישקיעו יותר בעלויות הפיתוח והשירותים של המשחקים.
שנה של יותר מיזוגים ורכישות. צילום: BigStock
למרות העובדה שהמטאברס די צולע ולא מתפתח כמו שחושבים, בדלויט לוקחים בחשבון שהחברות בתחום עשויות להמר על פתרונות המבוססים על מציאות זו, כמו גם על ווב 3 וקריפטו.
עוד מעלה הניתוח שלהם שב-2023 נראה מספר הולך וגדל של מיזוגים ורכישות בין השווקים המערביים והאסייתיים. למרות אי הוודאות בשוק, מנהלים רבים רואים בה הזדמנות לצמיחה ארוכת טווח ושוקלים את אותן עסקאות כאסטרטגיית צמיחה.
23/01/23 11:36
7.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחרונה הגיעו לבקר במאורת הנמר רוני רויטמן, יזם ושותף בחברות סייבר, ואישתו, מילת גונן, שהצטרפה לאחרונה לנהל את כל האופרציה התפעולית והפיתוח העסקי של Cycon Security מקבוצת DEFENSE1, שהיא HUB של מספר חברות סייבר, לאחר יותר מ 20 בעולם הפיננסי, ובתפקידה האחרון הייתה מנהלת יחידה בסניף הצפוני של מבטח סיימון מקבוצת מגדל .
"במשך יותר משנתיים ניסיתי להביא את מילת לקבוצה, ללא הצלחה", מספר רוני. "כעת, אני שמח מאוד להצטרפותה של מילת לקבוצה, היא מביאה ניסיון עסקי וניהולי רב שיעזור לנו גם בזירה הבינלאומית"
מילת (שפירושו "בד משי"), סיפרה, "כי הרגישה שהגיע הזמן לצאת לדרך חדשה, "ואם כבר לצאת, אז ללכת למשהו עם אתגרים ומעניין. ראיתי עוד מהבית איך רוני מנהל ומעורב באירועי סייבר, וזה תמיד קרץ לי – עולם הסייבר ההתקפי, שלא כל חברה עושה זאת מצד אחד, ומנגד – הצד ההגנתי המבצעי ותפעול אירועי סייבר וצוותי IR".
רויטמן הוא יזם ושותף במספר חברות סייבר ומכהן, בין היתר, כמנכ"ל חברת הסייבר הבינלאומית אינטנסיטי גלובל, ושותף בחברות Cycon Security ו-Cyincore – חברות סייבר מבצעיות והתקפיות, שגם מפתחות מוצרים ייחודיים להתקפה והגנה
"אין הרבה חברות מבצעיות כיום. אנחנו קבוצת חברות ייעוץ סייבר, שמתמחות בניהול משברים והתקפות סייבר על ארגונים. יש לנו צוותי IR מקצועיים ומקצוענים עם הרבה מאוד ניסיון".
23/01/23 14:00
7.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עם התעצמות המעבר לענן, מתקפות סייבר מתוחכמות משלבות כיום אלמנטים מן העולם הפיסי והעולם הווירטואלי – הן בשלב הכנת משטח התקיפה והן בשלב גרימת הנזק.
אחת מן הטקטיקות שבהן משתמשים התוקפים היא מציאת החולייה החלשה בשרשרת הבקרות, ודרכה לנצל נקודות תורפה שונות על מנת להחדיר נוזקה כלשהי לתוך מרחב הסייבר של הארגון המותקף.
החשיבות של מערכת הלבנת קבצים בארגון
עודד טורג'מן, ארכיטקט סייבר בבזק בינלאומי, מסביר על החשיבות של מערכות הלבנת קבצים, כחלק ממערך הסייבר הארגוני:
"מערכת הלבנת קבצים (CDR) היא מערכת, המספקת הגנה כוללת לארגון בהעברת קבצים מכל מקור מחוץ לארגון לתוך הרשת הארגונית, וצריכה לדעת להתמודד עם סוגי איומים ידועים ולא ידועים. מערכת זו מהווה עוד שלב בהגנה על מחשבי הארגון מפני התקפות סייבר, נוזקות, התקפות Zero Day והתקפות ממוקדות כופר, שהופכות להיות יותר ויותר נפוצות".
מערכות הלבנת קבצים כוללות רכיבי אבטחה מתקדמים המאפשרים לנטר ולשלוט בכל המידע הזורם לתוך הארגון מכל סוגי ההתקנים והתקשורת, כגון התקנים ניידים בעמדות המשתמשים, עמדות מידע (קיוסק), גלישה באינטרנט, שירותי FTP, כספות וירטואליות וכן תעבורת דואר אלקטרוני SMTP.
טורג'מן מרחיב לגבי היתרונות של מערכת זו: "מערכת הלבנה מאפשרת לארגון לאכוף מדיניות מחמירה לפי תקני אבטחת מידע מחמירים ביותר. המערכת מאפשרת לנטרל איומים ידועים ואיומים שאינם מזוהים בשלב זה על ידי מנגנוני ה-AV , ובכך מבטיחה שהמידע שנכנס לארגון מתועד והוא בטוח לשימוש לאחר שעבר את כל הבדיקות הרלוונטיות האפשריות ונטרול האיומים".
עודד טורג'מן, ארכיטקט סייבר בבזק בינלאומי. צילום: בזק בינלאומי
טורג'מן מדגיש נקודה נוספת: "מהניסיון העשיר של בזק בינלאומי בעולם אבטחת המידע, גילינו כי תקיפות סייבר בשנים האחרונות ניצלו לעיתים חולשות בבקרות לאו דווקא בארגון הנתקף, אלא בשרשרת האספקה שלו. כך, למשל, בעוד שארגון שרמת המודעות שלו גדולה לתחום הסייבר יכול להיות מוגן באופן יחסי מפני חדירה של גורמים עוינים למרחב הסייבר שלו, ייתכן שהוא יהיה פגיע הרבה יותר דווקא באמצעות תקיפה של אחד הספקים עליהם הוא נסמך. מערכת הלבנת הקבצים נותנת מענה מושלם גם לנקודה זו".
הפתרון המנצח – OPSWAT Metadefender
כל מי שמנהל תשתית מחשוב חשוף לפגיעות שונות ברשת המחשוב, בפרט אם נכנס מידע לארגון והוא פועל על תשתית קריטית, כגון בנקאות, מימון, בריאות ומשפט באמצעות מדיה נתיקה (Disk On Key, CD ROM).
טורג'מן מרחיב: "OPSWAT Metadefender היא פלטפורמת אבטחה רבת עוצמה, המשלבת גישה סימולטנית למנועי אנטי-וירוס מרובים. מערכת זו יודעת לעבוד עם מערכות סריקה – anti- malware ועד 40 מנועי אנטי וירוס אשר מגדילים באופן משמעותי את יכולות הזיהוי של תוכנות זדוניות".
מערכת Metadefender, המשווקת ומוטמעת על ידי בזק בינלאומי כוללת רכיבי אבטחה מתקדמים, המאפשרים שליטה על המידע הזורם לארגון ואת זיהויים המוקדם של האיומים.
יתרונה הבולט של המערכת הוא בשקיפות שלה למשתמש הסופי והיעילות שהיא מאפשרת למנהל מדיניות אבטחת המידע בארגון. מערכת OPSWAT תספק למשתמשי הארגון את האפשרות לעשות שימוש שוטף בהתקנים חיצוניים (DOK), תקליטורים, טלפונים ניידים וכו' על מנת להעביר לתחנות העבודה חומר ממוחשב באופן מאובטח אשר ממזער את הסיכון.
טורג'מן מסביר, כי "אופן ההטמעה המוצע כפתרון על ידי בזק בינלאומי הוא דינאמי ויכול להיעשות באופן רשתי. הוא מבוסס על שרת מרכזי וסוכנים בתחנות המשתמשים/קיוסקים או כעמדות Stand-Alone, כך שאנחנו נותנים מענה לכל צורך משתנה של הארגון".
פלטפורמת OPSWAT Metadefender. צילום: OPSWAT
"הפתרון המנצח של בזק בינלאומי ו-OPSWAT מייצר אבטחה ברמה הגבוהה ביותר", מסכם טורג'מן, "הוכח כפתרון מוצלח והוטמע כבר על ידי ארגונים רבים במגזר הציבורי והעסקי.
כל הגופים הגדולים במשק כיום נעזרים במערכות הלבנה, במיוחד אלו המכירים בחשיבות אבטחת המידע של הארגון, ואין מערכת שנותנת מענה טוב יותר מאשר הפתרון של "OPSWAT .
בזק בינלאומי מזמינה אתכם לשמוע על כל החידושים, האתגרים וההזדמנויות הטכנולוגיות לשנת 2023 בכנס e-GOV 2023, שייערך ב-26.1.23 באולם LAGO אירועים ראשל"צ.
מצפים לראותכם.
23/01/23 14:02
7.32% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
להקת פינק פלויד האגדית הכריזה באחרונה על יום השנה ה-50 לאלבומה האיקוני The Dark Side Of The Moon. כחלק מהאירוע הלהקה הוציאה את האלבום מחדש, עם שלל שיפורי סאונד ועוד צ'ופרים נלווים, והעלתה לחשבונותיה במדיה החברתית העולמית איור ובו המספר 50 כשהספרה אפס שבו מלאה בכל צבעי הקשת. הסיבה לכך היא פשוטה – על עטיפת אלבום המופת שהלהקה הוציאה ב-1973 הופיעה מנסרה שאור עובר דרכה ומייצר את הצבעוניות היפה. ואולם, כשהלהקה, שבסך הכל הציעה את המארז למכירה למעריציה, שיתפה את הלוגו של האלבום בגרסתו המעודכנת כתמונת הפרופיל הרשמית שלה בפייסבוק – התגובות היו די מדהימות, ולאו דווקא לטובה.
מסתבר כי כמה מאוהדיה של הלקה ראו בתמונת הפרופיל החדשה הצהרה שמכוונת כתמיכה בקהילת הלהט"ב ושיתפו את כעסם על מה שהם האמינו שהוא מהלך ממחוזות ה-Woke.
כשמתייחסים לדבר מה כאל Woke, לפי מילון וובסטר, הכוונה היא למצב "מודע וקשוב באופן פעיל לעובדות ולנושאים חשובים (במיוחד לסוגיות של צדק גזעי וחברתי)". אמנם קשה להבין מה באופן גורף רע במצב זה, אבל באבולוציה של המינוח בשנים האחרונות הוא למעשה מתייחס גם למי שהתנגדו לחיסוני הקורונה ואף שהכחישו כליל את המגיפה, משמע – לתנועה עולמית של מתקוממים שלא מקבלים עוד את סדרי העולם הרגילים ומתנגדים להם ביתר שאת.
"מה זה פינק פלויד? איזה בושה", הגיב משתמש פייסבוק אחד. "תזרקו את הקשת, אתם גורמים לעצמכם להיראות טיפשים!" כתב מגיב אחד על תמונת הפרופיל. מגיבים אחרים בישרו אפילו על חרם ואמרו כי לא יקשיבו לפינק פלויד שוב לעולם.
משתמשת טוויטר הכבירה והסבירה: "הלהקה המפורסמת ביותר שכתבה שיר נגד הממסד והממשלה הגדולה (The Wall – ג"פ) הפכה לממסד מלא וממשלה גדולה. למרבה המזל, הם כבר לא כותבים שירים, הם היו מתרוששים. איפשהו הם איבדו את דרכם". Most famous group that wrote song against the establishment & big government has gone full establishment & pro big government. Thankfully they're no longer writing songs, they'd go broke. Somewhere they lost their way. ????
— ???????? con ????☠️ (@Con___c0n) January 20, 2023 תגובה אחרת כללה הפרזה בולטת אף יותר ונכתב בה: "לא מאמין שפינק פלויד התעוררה. מעתה והלאה האמנים הבריטיים הקלאסיים היחידים שאני מאזין להם הם קווין, דיוויד בואי, אלטון ג'ון, ג'ורג' מייקל, ג'ודס פריסט, מוריסי והריינבו (אלבום הבכורה – ג"פ) של ריצ'י בלקמור", כשהחלק הארי של האמנים שציין הכותב הם בכלל בעצמם חברים מאוד מכובדים בקהילה הלהט"בית. Wait, people are upset about @pinkfloyd 's 50th anniversary cover album, because there's a rainbow in it and it's somehow "woke"? Do they not recall the 1973 album cover? It's a prism. pic.twitter.com/W7g8fDT8vR
— Shane Elliott (@shane_elliott) January 21, 2023 הלוגו של פינק פלויד הקדים את זה של הלהט"ב
בתגובת נגד מעריצי פינק פלויד התקוממו על הכעס המוטעה, כשאחד מהם כתב: "חשבתי שזו בדיחה והייתי חייב לבוא לראות בעצמי. האם לאנשים באמת יש התקפי זעם על הקשת בענן שתמיד הייתה שם בכריכה האיקונית הזו?" אחר הוסיף: "אתה יודע שאתה הומופובי כשאתה כועס על הקשת שתמיד הייתה הלוגו של פינק פלויד. היא זורחת מתוך המשולש; מייצגת את תחילת החיים ואת כל הדרכים שנלקחו והשפיעו לאורך החיים".
למעשה באמת מדובר בטעות שמקורה בבורות, שאליה נלווית התנהגות להט"בופובית נטו.
ואם לדבוק בעובדות – לוגו הקהילה הגאה נוצר על ידי האמן גילברט בייקר והפך לראשונה לסמל לשחרור קווירי במצעד הגאווה בסן פרנסיסקו ב-1978.
מנגד, פינק פלויד הוציאה את אלבום הספציפי הזה שלה – אלבום האולפן השמיני, The Dark Side of the Moon – חמש שנים לפני כן, ב-1973, ועליו הופיע האיור שכלל קרן אור העוברת דרך המנסרה ונשברת לשלל קווים בצבעי הקשת. איור האור שנשבר דרך הפריזמה, שעליו חתום המעצב המנוח סטורם ת'ורג'רסון, נעשה בכלל, כך הוסבר בעבר, כמחווה למופעי האור המפורסמים של הלהקה המיתולוגית.
23/01/23 13:30
6.1% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בית המשפט העליון דחה אתמול את הערעור שהגיש בנק מרכנתיל-דיסקונט על פסיקת בית המשפט המחוזי, שקבע כי סירובו הגורף של הבנק לקבלת כספים שמקורם בביטקוין אינו סביר.
הפרשה המשפטית התחילה בסוף 2017, כשמרכנתיל סירב לקבל לחשבון הבנק של בני זוג לקוחות הבנק סכום של כ-2 מיליון שקלים, שמקורו במכירת ביטקוין שביצעו באמצעות בורסת קריפטו ישראלית.
בנק מרכנתיל טען בערעור, שיש לבטל את פסק הדין ולקבוע, בין היתר, שסירובו הגורף היה מוצדק לאור החוסר ברגולציה. שופטי העליון, עמית, גרוסקופף ושטיין, החליטו שלא להתערב בפסק הדין של בית המשפט המחוזי, והורו על דחיית הערעור, מכיוון שהפך לתיאורטי. עוד נקבע, שהבנק גם ישלם הוצאות בסך 20 אלף שקלים לבני הזוג על שתביעתם למעשה "זיכתה את הציבור".
התחלת הפרשה בשנת 2013 כשבני הזוג רכשו כ-250 מטבעות ביטקוין בסכום כולל של כ-15 אלף שקל. ארבע שנים לאחר מכן, ב-2017, כשערך הביטקוין זינק, הם מכרו חלק ממטבעות אלו. לאחר המכירה ביקשו להעביר את כספי ההמרה לחשבון הבנק שלהם בבנק מרכנתיל. הבנק סירב לקלוט את הכסף בטענות שמקור הרווחים הוא בפעילות במטבעות דיגיטליים, ואשר לפי מדיניותו של הבנק – לא ניתן להכניס כספים ממקור זה לבנק, באופן מוחלט, וזאת בשל חוסר יכולתו של הבנק לנהל את סיכוני הלבנת ההון הכרוכים, לשיטתו, במטבעות דיגיטליים.
עו"ד ציוני, שייצג את בני הזוג יחד עם עו"ד רעות זייטלבך ממשרד ציוני פילרסדרוף פיליפ עורכי דין, אמר: "בצדק רב החליט בית המשפט העליון שאין מקום להתערב בפסק הדין שניתן על ידי בית המשפט המחוזי. בית המשפט העליון לא התרשם, לשון המעטה, מניסיונות ההפחדה של הבנקים בקשר להשלכות פסק הדין של המחוזי ושל קביעת החובה של הבנקים לבחון באופן קונקרטי בקשות להפקדות כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים. כדאי מאוד שגם בנק ישראל יפעל יותר לטובת מאות אלפי לקוחות הבנקים המחזיקים במטבעות דיגיטליים, ואשר נתקלים מדי יום ביומו באטימות ובסירובים מצד הבנקים להכנסת כספים שמקורם במטבעות דיגיטליים. צר לי שהבנק גרר את בני הזוג לערעור מיותר ותיאורטי בבית המשפט העליון. אנו מקווים שהבנקים יתעשתו, יפסיקו להערים באופן סתמי קשיים על לקוחות, ויפעלו בשיתוף פעולה מלא עם הגופים בישראל שמבצעים המרות של מטבעות דיגיטליים, אשר פועלים באופן חוקי ועל פי היתרים ורישיונות של רשות שוק ההון. כך למעשה גם נקבע בנהלים שהוציא הפיקוח על הבנקים".
23/01/23 14:49
6.1% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
עדכונים של מיקרוסופט למערכות ההפעלה שלה, Windows 11 ו-Windows 10 – שעדיין מקבלות עדכונים בפועל – הם לא דבר חדש, כמובן. עם זאת עדכון, שמספרו KB5021751, בכל זאת כן הצליח להפתיע קצת: הוא בודק איזו אופיס מותקן במחשבי המשתמשים.
מיקרוסופט אפילו לא מסתירה את העובדה שזה כל תפקידו, ולמעשה הוא בוחן בכמה מחשבים עדיין יש חבילות אופיס ישנות, Office 2013 ,Office 2010 ו-Office 2007, כשרק 2013 למעשה עוד נתמכת, וגם זה רק לעוד זמן קצר – היא מגיעה לסוף דרכה באפריל השנה.
הקובץ הורד למחשבי המשתמשים שאצלם עדכוני Windows מתבצעים באופן אוטומטי, אבל לפי מיקרוסופט הוא לא התקין כלום, אלא רק גישש וחקר מה מספר חבילת האופיס של המשתמש, אם בכלל.
המטרה של מיקרוסופט די ברורה – כמו עם מערכות ההפעלה המיושנות שלה, האזהרות להתקדם לחבילות אופיס חדשות יותר, ובעיקר אל Office 365, יתחילו לצוץ בקרוב ככל הנראה.