זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
03/11/20 16:56
13.85% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בית משפט מחוזי בארה"ב פסק כי אפל (Apple) תשלם 502.8 מיליון דולר לחברת VirnetX בשל הפרה של זכויות קניין רוחני הקשור ל-VPN בנושא תקשורת מאובטחת.
בסאגה שנמשכת מול החברה כבר 10 שנים פסק חבר מושבעים בבית המשפט בטיילר, טקסס, את סכום התמלוגים עבור השימוש בטכנולוגיה של VirnetX ל-VPN לפי דרישה – תכונה המאפשרת למשתמשים גישה לרשת פרטית וירטואלית.
בית משפט לערעורים אישר את ממצאי ההפרה בנושא, לאחר 10 שנים של התדיינויות בין החברות. VirnetX טענה כי תכונות VPN on Demand ו-FaceTime עושות שימוש בהמצאה שלה, וטענה כי היא זכאית ליותר מ-700 מיליון דולר. אפל טענה מנגד, כי היא חייבת רק 113 מיליון דולר, לפי תחשיב של 19 סנטים ליחידה. המושבעים קבעו לבסוף תעריף של 84 סנט ליחידה.
אפל כבר שילמה בעבר ל-VirnetX סכום של 454 מיליון דולר בעקבות פסק דין נגדה הנוגע לגירסאות ישנות יותר של התכונות, והפיצוי שנפסק נגדה כעת נוגע לגירסאות חדשות של VPN on Demand.
"אנו מודים לחבר המושבעים על הזמן שהשקיעו ומעריכים את שיקוליהם, אבל מאוכזבים מפסק הדין ומתכננים לערער עליו", אמר דובר אפל.
03/11/20 13:11
12.31% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
משרד התקשורת פרסם החלטה, שלפיה חברות התקשורת בעלות התשתית בזק והוט יפרסמו באתר האינטרנט שלהן על גבי מפה מקוונת (המאפשרת מתכונת של שליפת מידע במפה, הכנסת כתובת וקבלת מענה) בכל חודש את תשתית הסיבים האופטיים אשר נפרסה, כדי שצרכנים יוכלו לדעת האם באזור שלהם קיימת תשתית סיבים.
בנוסף קבע המשרד, כי הן יחויבו להודיע לספקי שירות אינטרנט על אזורים שבהן יספקו שירות על גבי רשתות מתקדמות שלושה חודשים מראש טרם הפעלתן באזורים אלו. זאת כדי לאפשר לספקי השירות להיערך לאספקת השירותים עם פעולות שיווק וגיוס לקוחות בצורה שוויונית.
עוד נקבע בהחלטה, כי חברות התשתית יעבירו לספקי השירות נתונים נוספים בנוגע לפריסת תשתית הסיבים (כגון ביצוע התקנה, תיקון תקלות וכו').
משרד התקשות מציין, כי לבעלותהתשתית בזק והוט יתרונות תחרותיים מובנים לעומת ספקי השירות, ובין היתר קיים חוסר איזון מובנה במידע שיש לספקי שירות, המבקשים לעשות שימוש בתשתית הפיזית של בעל התשתית, לעומת המידע שיש לבעל התשתית על ספקי השירות, בפרט לאור העובדה כי פריסת הרשת, ובייחוד חיבור המקטעים האחרונים, כולל הפריסה במבנים והדלקת הרשת, נעשית באופן הדרגתי. לפיכך קיימת חשיבות רבה לציבור ולחברות המתחרות העושות שימוש סיטונאי ברשתות המתקדמות להיערך להדלקת הסיבים בהתאם לתוכנית הפריסה של בעלות התשתית.
שר התקשורת, יועז הנדל, ציין, כי "אנחנו מתכוונים לצמצמם את העשור האבוד בתחום תשתיות התקשורת. מהפכת הסיבים מחייבת שקיפות לספקי השירות השונים וללקוחות. היעד הוא שכל מקום במדינת ישראל יהיה מחובר במהירות לאינטרנט מהיר״.
03/11/20 14:47
10.77% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
דפדפן אדג' (Edge) החדשני של מיקרוסופט (Microsoft), המבוסס כרומיום, שוחרר רק לפני כמה חודשים, בינואר השנה, וכבר, למרות חששות לגורלו, הוא הפך לדפדפן השני הפופולרי ביותר במחשבים הנייחים. כעת מיקרוסופט מבססת את המעמד הזה לאחר, שדו"חות אחרונים שהתפרסמו מוכיחים כי אדג' אכן ממשיך לנגוס ולהשיג נתח שוק גדול יותר על חשבון המתחרים.
ב-2019 בנתה הענקית מרדמונד את דפדפן אדג' הישן שלה מחדש ככזה שהוא מבוסס כרומיום של גוגל, בקוד פתוח, באמצעות מנועי ה-Blink ו-V8. היא השיקה לו לוגו חדש וקידמה אותו בכל דרך, גם מתפריט ההתחל של המחשב, אולם לכל אלו התלוו דאגות, שהתבדו די במהרה.
כבר באפריל השנה נודע כי דפדפן אדג' הצליח לטפס בסולם הפופולריות ושמשתמשים בו יותר אנשים מאשר בפיירפוקס (Firefox) של מוזילה (Mozilla). הוא הגיע למקום השני בטבלת דפדפני מחשבי הדסקטופ – לפי דו"ח שפרסמה נט-מרקט-שר (NetMarketShare). זו הייתה הפעם הראשונה שגרסת הדסקטופ של דפדפן האדג' של מיקרוסופט תפסה נתח גדול יותר מפיירפוקס, ועם זאת גוגל (Google) עם דפדפן כרום (Chrome) שלה המשיכה לאחוז בנתח גדול יותר מכל שאר הדפדפנים גם יחד, שעמד אז על 68.5%.
אבל כעת מפרסמת נט-מרקט-שר דו"ח חדש על שוק הדפדפנים, שמסמן התקדמות מובהקת בשימוש באדג' ובהישגים שלו במלחמה הניטשת בשוק זה. לפי הדו"ח, באוקטובר נתח השוק של אדג' עמד על 10.22% כשחודש לפני כן, בספטמבר, הוא הציג נתון פחוּת משמעותית – 8.84%, וכשבסוף השנה שעברה נתון זה עמד רק על 5.6% מסך השימוש בדפדפנים. לפיכך, ניכר כי המאמצים של מיקרוסופט לקדם את אדג' בדרכים שונות נשאו פרי.
פיירפוקס וכרום
יצוין כי כרום הוא עדיין הדפדפן הפופולרי ביותר בעולם, למרות שהנפח של השימוש בו ירד מעט באוקטובר – מ-69.94% במדידה הקודמת ל-69.25%. ספארי (Safari) של אפל (Apple) הפסיד קצת יותר: בספטמבר חלקו היה 3.57%, ובאוקטובר כבר היה 3.4% בלבד. מעניין שהאקספלורר (Internet Explorer) הוותיק דווקא צבר עלייה במהלך החודש: חלקו בשוק עלה ב-1.69%.
אגב, כרום שולט גם במכשירים ניידים, עם 68.23% מאותו פלח. במקום השני עם נתח של 17.31% – ספארי, במקום השלישי – דפדפן סמסונג (Samsung) עם 7.01% מכלל שוק דפדפני הניידים.
התקדמות מסמנת ביתר שאת את היחלשותו של פיירפוקס על חשבון צבירת הפופולריות של האדג' מבוסס הכרומיום – דבר שמשיג לו יתרון מובהק בדמות אפשרות שימוש בכל התוספות הקיימות בחנות כרום, ובנוסף משווה את תאימותו ואת רמת הביצועים שלו לאלו של הכרום מבית גוגל. בהתחשב בכך שחלונות 10 פועלת על כמיליארד מחשבים, ושאדג' זוכה לדחיפה באמצעות עדכון למערכת ההפעלה, הפופולריות שלו מובנת, ואפשר שאף תוסיף לעלות. עם זאת, אי אפשר לפסול את העובדה שמשתמשים באמת אהבו ואוהבים את הדפדפן החדש והחדשני.
03/11/20 15:54
7.69% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כתב: טל אביטל, מומחה מערכות VMware Workspace ONE ב-Wizards Integration.
מגמת העלייה באימוץ הפתרונות לטרנספורמציה דיגיטלית, שניכרת בשנים האחרונות, משפיעה מאוד על האופן שבו צריך הארגון להתארגן על מנת להנגיש את האפליקציות והמידע לסוגי המשתמשים השונים, באופן מאובטח, בכל זמן ומכל מקום. תחום מחשוב משתמשי הקצה (EUC) מביא אתו גישות, פתרונות וטכנולוגיות חדשניות ומאובטחות, על מנת לאפשר ניהול מלא, מקצה לקצה, של הסביבה הדיגיטלית.
אם בעבר, מנמ"רים בארגונים התבקשו לאמץ מתודולוגיה לניהול מחזור חיי מערכת המידע (Life Cycle Management) בארגון, כאשר מערכת המידע הייתה במרכז, הרי שכיום זה לא מספיק. לצד זה, הם צריכים לאמץ גישה ושיטות לניהול צורכיהם המשתנים של המשתמשים, כאשר הצרכים וחוויית השימוש נמצאים במרכז תשומת הלב. בימינו, לא רק עובדי הארגון נמנים על המשתמשים במערכות שלו, אלא גם לקוחותיו, ספקיו, אזרחים של רשויות מקומיות ועוד. גישת ניהול מחזור החיים של המשתמש (ULM) מסייעת גם ביישום פתרונות מקיפים המאפשרים ניהול ארגוני של סוגי המשתמשים השונים בעלי מגוון רחב של מכשירי קצה, מערכות הפעלה שונות, בכל זמן, מכל מקום, לכל אפליקציה ותוכן, באופן מאובטח, ועם זהות אחת ותשתית אחת. כאמור, למשתמשי הקצה יש צרכים שונים ומגוונים. עובדי חברה, לקוחות, שותפים עסקיים, אזרחים המקבלים שירותים דיגיטליים מרשויות מקומיות ומשרדי ממשלה ועוד – כולם מחוברים באמצעות טכנולוגיות שונות הרבה יותר מאשר בעבר. הם מנהלים את היומיום שלהם באמצעות ממשקים שונים. המנמ"רים בארגונים שמבצעים תהליכי מעבר לדיגיטל מחויבים להתאים גם את התשתיות שברשותם כדי לאפשר לכלל המשתמשים לעבוד מול המערכות וליהנות מכל השירותים שהארגון מספק. בנוסף, על המנהלים לדאוג שחוויית המשתמש – כל משתמש ומכל מכשיר – תהיה ברמה גבוהה, על מנת שאלה יעשו שימוש חוזר בפתרונות שהם מספקים, לטובת ההתייעלות התפעולית והעסקית של הארגון.
הפתרון המקיף והמודרני לניהול משתמשי הקצה
בין הפתרונות הקיימים עבור משתמשי הקצה השונים וניהולם, ניתן לציין את הפלטפורמה Workspace One של VMware, שהינה המקיפה והמודרנית בתחומה, ומאפשרת מימוש מלא ומוצלח של מהלך שכזה באמצעות מרכיביה השונים. אציין כאן רק חלק מהמרכיבים: UEM (ר"ת User Endpoint Manager) – טכנולוגיית ה-EMM (ר"ת Enterprise Mobility Management), שמהווה חלק מהפתרון, מספקת ניהול מתקדם ומאובטח למערכות המובייל של המשתמשים.
Horizon – פתרון ה-VDI (ר"ת Virtual Desktop Infrastructure) של VMware.
Secure Workspace – הנגשה של אפליקציות ארגוניות, שכוללת SSO (ר"ת Single Sign On).
Carbon Black – הגנה על משתמשי הקצה השונים.
Per App VPN – גישה לשרתי הארגון הפנימיים.
Intelligence – פורטל מנוע חכם לביצוע ניתוח ואוטומציה לשטח העבודה הדיגיטלי, אינטגרציה של מערכות שונות ל-Workspace One ועוד. Wizards Integration היא חברת ייעוץ ושירותי מומחה מוסמכת של VMware ויצרני תוכנה מובילים אחרים, שעוסקת בתכנון, יישום ואספקת מגוון פתרונות למערכות המחשוב של חברות וארגונים בישראל ובחו"ל. Wizards מתכננת ומטמיעה פתרונות שונים בסביבת תוכנות התשתית, מבצעת פרויקטים מקצה לקצה ומספקת שירותי ייעוץ ומומחה בתחום טכנולוגיות המחשוב, ובכלל זה ליווי מפתחים בתהליכי DevOps וקונטיינרים, התאמת סביבות העבודה של המשתמשים בארגון לסביבת הדיגיטל, פתרונות שליטה ובקרה, הפצה ועדכון תוכנות, פתרונות ענן, שירותי IT מנוהלים מלאים ועוד.
למידע נוסף על Workspace One לחצו כאן.
להרשמה לאירוע לחצו כאן.
03/11/20 10:49
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפל (Apple) הכריזה במפתיע על אירוע "עוד דבר אחד" (One More Thing), שיתקיים ב-10 בנובמבר, שבו היא צפויה כנראה להכריז על מחשבי ה-Mac הראשונים שלה, הנושאים את שבבי ה-Apple Silicon שפיתחה המבוססים על ארכיטקטורת ארם (Arm) ומיוצרים על ידה, שמחליפים את מעבדי אינטל (Intel) מבוססי ארכיטקטורת x86 שאפל השתמשה בהם מאז 2005.
בולט במיוחד השימוש בביטוי "עוד דבר אחד", שאפל נוהגת להשתמש בו בהכרזות גדולות – בייחוד סטיב ג'ובס המנוח, שגם טבע אותו. הפעם האחרונה שבה נשמע המשפט הזה היה ב-2017, בהכרזה של ה-iPhone X, כך שמבחינת אפל מדובר כנראה בהכרזה חשובה.
ביוני השנה הכריזה אפל בוועידת המפתחים שלה על תוכניותיה להחליף את מעבדי אינטל במעבדי Apple Silicon בייצור ארם, והבטיחה שהמחשב הראשון עם המעבד החדש יושק עד סוף 2020. לדברי אפל, המעבדים החדשים הם בעלי ביצועים טובים יותר תוך צריכת כוח נמוכה יותר מאלו של אינטל.
ההכרזה הקרובה אמורה כנראה להציג מחשבי Mac מסוימים, אבל אפל לא הסתירה את כוונתה להחליף את המעבדים בכל קווי המחשבים שלה – החל מניידים ועד שולחניים.
לצד מחשבי ה-Mac החדשים, צפוי גם כי באירוע תושק macOS 11 Big Sur – הגירסה החדשה של מערכת ההפעלה של אפל, שהוכרזה באירוע המפתחים ביוני השנה.
לפי השמועות, ייתכן שאפל תנצל את האירוע גם להשקת אוזניות קשת חדשות וכן תגים לאיתור חפצים.
03/11/20 17:30
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ולדימיר איליץ' אוליאנוב, הלוא הוא לנין, כתב בתחילת המאה הקודמת על "בשבח 'הנשק המורעל': הונאה, דו פרצופיות והפצת דיבה". לדברי המהפכן הרוסי המרקסיסטי, "אנחנו חייבים להיות מוכנים לכל קורבן, לכל מעשה תככים ותחבולה, להפעיל שיטות בלתי חוקיות, לעקוף ולהסתיר את האמת… להסית אויב באויב… לעורר שנאה, שאט נפש ובוז. מימוש המשימה מחייב את טיפוח המחשבות הגרועות ביותר והחשדות המכוערים מכל – נגד האויב". והנה, בחלוף יותר מ-100 שנים, ולדימיר אחר – פוטין, נשיא רוסיה – ממשיך את דרכו של לנין בסייבר ובמדיה החברתית, ועושה זאת באופן משופר ומשוכלל.
ולרי גרסימוב, רמטכ"ל צבא רוסיה, פיתח דוקטרינת מדיניות חוץ, שנושאת את שמו. לפי הדוקטרינה, כדי להשיג את התוצאות האסטרטגיות והגיאו-פוליטיות הנדרשות יש לעשות שימוש במגוון רחב של אמצעים לא צבאיים, ביניהם שינוי השלטון במדינה המתנגדת לרוסיה, לוחמת מידע וסייבר.
אחת הדרכים שבהן מממשת רוסיה את הדוקטרינה זאת היא הסוכנות לחקר האינטרנט (IRA) – חברה רוסית, שלוחת המדינה, שעוסקת במשימות סייבר. ביולי השנה הודה הנשיא האמריקני, דונלד טראמפ, שארצות הברית תקפה את הסוכנות בסייבר ב-2018. טראמפ לקח קרדיט על המתקפה, כעדות לכך שהגיב בעוצמה לפרובוקציות רוסיות. זאת, למרות עדויות רבות שמהן עולה שהנשיא הוא-הוא שפינה את הדרך לתוקפנות הרוסית בסייבר, ואולי אף הרוויח מכך.
הסוכנות מיועדת להשפיע על ציבור רחב, ומטרתה מימוש אינטרסים של גופים פוליטיים ועסקיים ברוסיה. ב-2015 היו לה כ-1,000 עובדים במשרדיה הראשיים, בסנט פטרסבורג, ויש לה משרדים גם במוסקבה ובערים נוספות במדינה. היא משתמשת בחשבונות מזויפים ברשתות חברתיות כדי לקדם את מטרותיה של רוסיה בנושאי מדיניות פנים וחוץ. כמו כן, הסוכנות מפעילה חוות טרולים והיא נטלה חלק, בין השאר, בעידוד התמיכה בצד הרוסי במלחמת האזרחים באוקראינה ובהתערבות רוסיה במערכת הבחירות לנשיאות ארצות הברית ב-2016 – לטובתו של טראמפ ולערעור הדמוקרטיה במדינה.
פעילות ה-IRA הרוסית נחשפה ב-2014 בתחקיר של באזזזפיד. למרות הסיווג הרב סביבה, היא מתאמת את פעילויותיה עם ויאצ'סלב וולודין, סגנו של פוטין, ועם איש העסקים יבגני ויקטורוביץ' פריגוז'ין. קהילת המודיעין האמריקנית תיארה את הארגון כמקורב לפוטין ומקושר לקהילת המודיעין הרוסית.
טרולים שמגיבים בלי הפסקה
הטרולים שמפעיל הארגון מפרסמים בכל יום שני פוסטים בממוצע וכ-100 תגובות לפוסטים של אחרים. מפעיליהם עובדים במשמרות בנות 12 שעות. אחד העובדים תיאר את עבודתו לוושינגטון פוסט: "הרגשתי כמו דמות בספר 1984 של ג'ורג' אורוול – מקום שבו צריך לכתוב שלבן הוא שחור ושחור הוא לבן. ההרגשה הראשונה שלך, כשאתה מגיע לשם, היא שאתה נמצא במין מפעל שמייצר שקרים וחצאי אמיתות בפס ייצור תעשייתי".
באמצעות מתקפות סייבר, הרוסים מעוניינים לקעקע את הדמוקרטיה בארצות הברית. צילום אילוסטרציה: BigStock
חוקרים מציינים כי רוב פעילויות הארגון, ובכלל זה הפעלת הטרולים, מיועדות לזרוע פילוג ולשבש תהליכים דמוקרטיים בעולם החופשי, כמתואם עם המדיניות של מוסקבה. מטרת הטרולינג היא לא רק לנסות לשכנע בעד השקפת עולם מסוימת, אלא לשלוט באופן זרימת המידע. בנוסף, הארגון מנסה לקעקע את האמינות של אמצעי תקשורת רוסיים שלא מתיישרים עם הקרמלין. עוד אמצעי שהסוכנות נוקטת בו הוא קמפיינים של לוחמה פסיכולוגית, שמתמקדים בהפצת מסרים חתרניים או מסיתים לקבוצות חברתיות שונות, ומטרתם היא ליצור פילוג בדעת הקהל.
"הקמפיין הרוסי נגד קלינטון – חסר תקדים"
ימים אחדים לפני תום כהונתו של ברק אובמה כנשיא ארצות הברית, בינואר 2017, פורסם דו"ח רשמי של קהיליית המודיעין האמריקנית, שבו היא קבעה שפוטין הורה על ביצוע מתקפות סייבר שנועדו להטות את תוצאות הבחירות ולסייע לדונלד טראמפ לגבור על יריבתו הדמוקרטית, הילרי קלינטון. על פי הדו"ח, "מדובר בקמפיין חסר תקדים בעוצמתו". במסמך, ששילב בין הערכות של ה-CIA, ה-FBI וה-NSA, נכתב שהמבצע שעליו ניצח פוטין כלל מתקפות סייבר רחבות ופעולות פריצה, שכוונו נגד גופים במפלגה הדמוקרטית וכן נגד יחידים, לרבות ג'ון פודסטה, ראש מטה הבחירות של קלינטון. זאת, לצד פרסום מידע באתר ההדלפות ויקיליקס ובאתרים נוספים.
"מדובר בהסלמה משמעותית במסגרת ניסיונותיה רבי השנים של רוסיה לערער את הסדר הליברל-דמוקרטי שאותו מובילה ארצות הברית. רוסיה חפצה לערער את אמון הציבור בתהליך הדמוקרטי בארצות הברית, להשמיץ את קלינטון ולפגוע ביכולת שלה להיבחר לנשיאות – או לפגוע בשלטונה, אם היא תיבחר", נכתב אז בדו"ח. "פוטין וממשלת רוסיה העדיפו העדפה ברורה שטראמפ יהיה זה שייבחר לנשיאות. פוטין רצה להבאיש את ריחה של קלינטון כי לשיטתו, היא הסיתה להפגנות המוניות נגד משטרו. הוא נטר לה טינה על הערותיה, אותן פירש כמזלזלות בו".
בין הפרסומים שכלל הקמפיין "נקבע" שקלינטון היא השטן, שיש לה טרשת נפוצה ונותרה לה שנה לחיות, שהיא תגרום למלחמה גרעינית, שהיא מכרה נשק לדאע"ש ומממנת את הארגון, שהיא לא אמינה ושבתה, צ'לסי, קיימה יחסי מין עם ילד בן 10.
הילרי קלינטון כנראה עוד מלקקת את הפצעים מהקמפיין הרוסי נגדה בבחירות הקודמות. צילום: BigStock
אם כל זה לא מספיק, מסתבר שהרוסים משתמשים גם בשכירי חרב על מנת לתקוף את הפוליטיקה האמריקנית בסייבר. אחד מהם הוא האקר הודי שמכונה סייברזייסט. בסרט תעודה ששודר באחרונה אמר ההאקר שהוא חדר בנובמבר 2016, החודש שבו נערכו הבחירות האחרונות בארצות הברית, לאתר הבחירות של מדינת אלסקה, ולו היה רוצה, הוא היה יכול למכור את בסיס הנתונים לרוסים או לאחרים – במיליוני דולרים.
פריצה נוספת ביצע האקר בשם רספוטין, שבדצמבר 2016 חדר לשרתי ועדת הסיוע לבחירות ומכר את הגישה לשרתים בדארקנט. בסרט אחר התראיין האקר לבן, פינלנדי בשם הארי הורסטי, שזה שני עשורים פורץ, ברמת החומרה והתוכנה, למכשירי ההצבעה הפועלים בארצות הברית.
באוגוסט 2018, מדליפת מידע מסווג מה-NSA בשם ריאליטי לי ווינר, עובדת קבלן של הסוכנות, נשלחה לחמש שנות מאסר, לאחר שנמצא שהדליפה מסמכים לאתר The Intercept. היא ניתחה את ניסיונות הפריצה שביצעו האקרים רוסים צבאיים ומצאה שבימים שלפני ההצבעה לנשיאות ארצות הברית הם פרצו, לכל הפחות, לתוכנת הצבעה אחת, וניסו לפרוץ ליותר מ-100 מערכות בחירות מקומיות.
לסיכום, על ביל קלינטון, נשיא ארצות הברית בשנות ה-90' ובעלה של הילרי, נאמר כי התשובה לשאלה מדוע קיים יחסים אינטימיים עם מוניקה לוינסקי היא "כי הוא יכול". נראה שהתשובה מתאימה גם לפוטין. ב-75 הימים שלפני ההצבעה ב-2016, כ-20 סיפורי הפייק ניוז על המועמדת הדמוקרטית קלינטון ששלוחיו הפיצו קיבלו יותר לייקים ושיתופים בפייסבוק מאשר 20 סיפורי אמת על הבחירות. פוטין יכול – וזה גם הצליח לו עד כה. יש לקוות שבניתוח לאחר מעשה יתגלה שהפעם זה פחות הצליח לו.
03/11/20 18:15
6.15% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
הנה חברה שמשבר הקורונה משפיע עליה לטובה: פייפאל פרסמה אמש (ג') את התוצאות הכספיות שלה, שמראות כי ברבעון השלישי של השנה היא רשמה עלייה דו ספרתית בהכנסות ותלת ספרתית ברווח הנקי. הסיבה לכך היא שמאז שהנגיף פרץ לחיינו חל זינוק בעולם האי-קומרס, ובתוכו בתשלומים אונליין, שרובם מבוצעים דרך פייפאל.
בחברה מציינים כי במהלך הרבעון בוצעו דרכה ארבעה מיליארד עסקאות וכי התשלום הכולל שהיא העבירה למוכרים זינק ב-38% ל-247 מיליארד דולר. זאת ועוד, במהלך הרבעון חלה צמיחה של 61% בפעילות של Venmo – שירות שמאפשר ללוקחות להטעין את כרטיסי האשראי שלהם. בסך הכול בוצעו בתקופה זו ובשירות זה הטענות בסך של 44 מיליארד דולר.
בנוסף, פייפאל חזרה עם פרסום התוצאות הכספיות על הודעתה מהחודש שעבר אודות כניסתה לעולם המטבעות הווירטואליים. משתמשי פייפאל יכולים למכור ולקנות מטבעות ביטקוין, באמצעות החשבונות שלהם.
"אחד הרבעונים החזקים בהיסטוריה של פייפאל"
במהלך הרבעון רשמה ענקית התשלומים גידול של 21.8% בהוצאות ל-4.5 מיליארד דולר וצמיחה של 24.7% בהכנסות ל-5.46 מיליארד. החברה עקפה את תחזיות האנליסטים, שהעריכו שההכנסות הרבעוניות שלה יעמדו על 5.43 מיליארד. הרווח הנקי גדל בשיעור ניכר יותר – 121% – וחצה את רף מיליארד הדולרים (1.02 מיליארד, ליתר דיוק). הרווח הנקי למניה זינק בכ-120% הן לפי GAAP (ל-86 סנט) והן שלא לפי חישוב זה. הרווח למניה Non-GAAP היה גדול בהרבה מצפי האנליסטים והגיע ל-1.07 דולר לעומת ההערכות, שדיברו על 94 סנט בלבד.
בסעיפי העברות הכספים, שמקבילים לסעיפים הגולמיים, ההוצאות גדלו ב-15.9% ל-2.4 מיליארד דולר, הרווח זינק ב-31.4% ל-3.1 מיליארד והרווח השולי עמד על 56.66%. בסעיפים התפעוליים, ההוצאות זינקו ב-29% ל-2.1 מיליארד דולר והרווח האמיר ב-40.2% ל-977 מיליון.
נתוני שלושת הרבעונים מתחילת השנה מראים זינוק של 20% בהוצאות ל-13 מיליארד דולר, עלייה של קרוב ל-20% בהכנסות ל-15.3 מיליארד, צמיחה של 21.2% ברווח התפעולי ל-2.33 מיליארד וטיפוס של 35% ברווח הנקי ל-2.6 מיליארד.
דן שולמן, מנכ"ל פייפאל, אמר לאחר פרסום התוצאות כי "הצגנו רבעון חזק מאוד – אחד החזקים בהיסטוריה של החברה, והוא משקף את חשיבותה לציבור הרחב בתקופה קשה זו של מגפת הקורונה". ככלל, ציין, "אנחנו ממשיכים להשקיע כדי ליצור ארנק דיגיטלי, שיוכל לבצע את מרבית הפעולות הכספיות היום יומיות".
03/11/20 16:05
4.62% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בפעם השנייה: בית משפט פדרלי בפנסילבניה בארצות הברית עוצר את החלטת ממשל טראמפ לחסום את השימוש בטיק-טוק (TikTok) בארצות הברית.
השופט הוציא צווי מניעה זמניים נגד סידרה של איסורים שפורסמו על ידי משרד המסחר האמריקני, שתוקפם חל מה-12 בנובמבר. האיסורים האלה היו אמורים להפוך את האפליקציה לבלתי ניתנת לשימוש באמצעות מגבלות על אירוח אתרים, על העברת תכנים ועוד.
טיק-טוק תבעה את ממשל טראמפ ואת משרד המסחר ותובעת לעצור את חסימת האפליקציה, אבל ההחלטה הנוכחית לא קשורה לתביעה זו אלא לתביעה אחרת, של שלושה יוצרי סרטוני טיק-טוק, שהביעו דאגה שהחסימה תמנע מהם את פרנסתם. השופט צידד בטיעון שלהם, שסרטוני הווידיאו של טיק-טוק מהווים "מוצרי מידע", שמוגנים בחוק.
"סרטוני הווידיאו המיוצרים ומוחלפים בטיק-טוק מספקים מידע ומקבילים ל-'סרטים', 'יצירות אמנות', 'תצלומים' ו-'ערוצי חדשות' שמוגנים מפורשות בחוק סמכויות חירום בינלאומיות", כתב השופט.
במסגרת תביעה אחרת נגד חסימת האפליקציה, מנע בית משפט חלקים אחרים מן המגבלות של משרד המסחר, שנועדו למנוע את הורדת האפליקציה החל מ-27 בספטמבר.
"אנו שבעי רצון מכך שבית המשפט עצר את החסימה, שחורגת מסמכויות הנשיא בחסות חוק סמכויות חירום בינלאומיות, בייחוד חלקים בחוק המשקפים את ההתחייבות הלאומית העמוקה שלנו לביטוי חופשי", אמר בעקבות הפסיקה אמביקה קומאר, הפרקליט הראשי של התובעים.
הפסיקה הזאת אמנם מבטלת לעת עתה את חסימת טיק-טוק בארה"ב, אבל אין זה אומר שממשל טראמפ לא ימצא דרכים נוספות לחסום את האפליקציה, וכמובן – אם טראמפ לא יזכה בבחירות ייתכן שמצבה של טיק-טוק עשוי להשתנות.