זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
16/06/20 11:27
12.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ביום א' האחרון, הדליף משתמש טוויטר המכונה JinStore מספר תמונות חדשות שבהן ניתן לגלות, לכאורה, את מה שעשוי להיות הקו העיצובי של מכשירי iPhone 12 ו-iPhone 12 Pro שתוציא אפל בקרוב. לפי תכניות מוקדמות, החברה אמורה להתחיל בייצור הטלפונים החדשים בסוף החודש הבא.
אחד הדברים הבולטים בצילומים, שכביכול מעידים על מראה המכשור הבא מבית הענקית מקופרטינו, הוא שנראה כי עדיין יש לסמארטפון בחלקו העליון מגרעת גדולה.
זו אינה הפעם הראשונה שתמונות של טלפונים או מכשירים עתידיים מגיעות לרשתות החברתיות הרבה לפני השקתם. מחד, זה הרי סוד כמוס שהפרתו פוגעת, לכאורה, באפל, אבל מאידך - ההדלפות הללו מגדילות את הבאז והעיסוק במכשיר שעתיד לצאת לשוק, ומעצימות את העניין בו. כך קרה גם עם המכשיר הקודם של החברה, שבאפריל 2019 תמונות שנחשפו ב-Weibo – הרשת החברתית הסינית – ואשר דווחו על ידי אתר Slashleaks, תיעדו גם הן תבניות שמייצר גורם צד שלישי למארזים בעבור מכשירי ה-iPhone 11. The sides are squared off, just like the rumored #iPhone12 #iPhone12Pro pic.twitter.com/u2lg4pcxSV
— ????????JinStore® (@Jin_Store) June 14, 2020 התמונות מציגות סדרה של תבניות כסופות, כאלו שלרוב משמשות את ידי המארזים שגורמי צד שלישי מפתחים בעבור אפל. לפיכך, אם אפשר לסמוך על האמינות של תמונות התבניות הללו, משפחת iPhone 12 תכלול מכשיר בגודל 5.4 אינץ' ומכשיר שני גדול יותר, בגודל 6.1 אינץ'. שני דגמי הפרו שיגיעו יהיו בגודל 6.1 אינץ' ו-6.7 אינץ'. לפי מומחים, ההערכות הללו הגיוניות - הן הולמות את התבנית שאפל קבעה לקראת השקת הבכורה של ה-iPhone 11 בשנה שעברה, כולל מספר אפשרויות גודל ומחיר שונות, וכן מתאימות להדלפות קודמות של המכשירים העתידיים.
שמועות שנפוצו בעבר סברו כי מכשירי ה-iPhone הבאים יזכו בעיצוב שונה דרמטית ממה שהתרגלנו אליו בשנים האחרונות, כשהשינוי צפוי להיות המשמעותי ביותר מאז זה שנעשה ב-iPhone X בשנת 2017. ואכן, התבניות שצילומיהן התגלגלו לטוויטר כוללות שוליים זוויתיים ומרובעים יותר לעומת משפחת iPhone 11, שהשוליים שלה הם "רכים" יותר.
אם הדליפה הזו אמיתית, המשמעות היא שאפל תחזור במידת מה לפחות אל האסתטיקה העיצובית המוקדמת יותר שלה - בערך לימי ה-iPhone 4. מה שלא ישתנה הוא כנראה המגרעת העליונה שעדיין שם, מלפנים ובמרכז ובאותו גודל. עם זאת נראה כאילו אפל הצרה מעט את החריצים משני הצדדים, אך מצלמת הסלפי וסורק ה-Face ID עדיין יושבים בנוחות באותו מקום כמו בסדרת ה-iPhone 11.
מועד הגעת המכשירים למדפים, הווירטואליים והפיזיים כאחד, עדיין מעורפל. עד כה אפל הקפידה על הופעת מכשירי הדגל החדשים ביותר שלה במהלך אירועי ספטמבר, אך יש מי שסבורים כי הפעם - לנוכח שלל ההשפעות של מגיפת הקורונה - העיתוי הקבוע הזה יכול להשתנות. על פי דיווח במרץ מאתר החדשות היפני Nikkei, אפל שקלה לדחוק את ההשקה לאייפונים שלה השנה בכמה חודשים. מאידך, מידע סותר בבלומברג מרמז על ההפך: אפל תשחרר את הטלפונים החדשים כבר בסתיו הקרוב.
16/06/20 15:58
11.43% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אהובה - ככה היינו פותחות כל הודעה אחת לשנייה, וככה אפתח את הודעתי האחרונה אלייך. זאת שכבר לא תקראי. כל מקום שאליו נכנסת הוצף בקרן אור שתמיד בקעה ממך, מין הגשמה תמידית של השם שלך, והחיוך המפורסם שלך, שתמיד היה נסוך על פנייך.
קיבלת רבות מאתנו אל תוך התעשייה, הכנסת אותנו תחת כנפייך והראית לנו את הדרך. בהשראתך הפכנו אחוות בנות, חבורת נשים בהיי-טק שמחוברות בנימי הנפש, בפעימות הלב, באהבה שאינה תלויה בדבר, שקיימת מעבר למגבלות של זמן ומקום.
צחוק, רגש וחוכמה נשית צרופה
הקפדנו להיפגש, להיטען באנרגיות ולהטעין בחזרה, בערבים מלאים צחוק, רגש וחוכמה נשית צרופה. כמה הספקנו לפני שהמחלה הארורה וכל מה שהיא הביאה אתה הרחיקו אותך פיזית מאיתנו, וכמה זה מרגיש כעת שלא הספקנו דבר.
תמיד היה לך זמן לכולם, בייחוד ליזמים צעירים ועוד יותר ליזמות צעירות. הייתה טבועה בך שליחות של עזרה לזולת. מעולם לא פרסמת דבר בנושא, ועדיין, ידעו זאת כולם. רצית שלכולם יהיה טוב, שכולם יצליחו, שיהיו מאושרים, ולא ברור איך ב-24 שעות של יזמת ומשקיעה עסוקה יש כל כך הרבה זמן להקדיש לאחרים. וזה עוד לפני שכתבתי מילה על שליחותך בעזרה לחולי סרטן. ולא, המקאבריות לא נעלמת מעיניי, אני פשוט מסרבת להכניס טיפת ציניות למאמר הזה.
באתי לחזק ויצאתי מחוזקת
מאז מוצ"ש, כשנודע לי שהלכת להאיר מקומות אחרים, אני לא מוצאת מנוח. מי שמכיר אותי יודע שכשלבי כבד, השינה בורחת ממני והלאה. ביליתי את הלילה ערה, חיפשתי את כל התמונות שמזל שדאגנו לתעד בכל כך הרבה מפגשים, התבאסתי על אלה שלא וקראתי את כל ההתכתבויות בינינו. העליתי בזיכרוני שעות של שיחות, של הכמוסים שבשיתופים, כל אחת מחייה שלה וההתמודדויות שלה. תמיד, כשהייתי מבקשת לחזק אותך, הייתי יוצאת המחוזקת. לא משנה כמה זמן עבר בין שיחותינו, תמיד הרגשנו האחת את השנייה. הייתה לך את התבונה שמעבר למילים להרגיש בגוף מה קורה עם אנשים.
ב-4.5 השנים שהתרחקת ממרכז העשייה כדי להשיב מלחמה שערה לסרטן הארור, בו נלחמת בגבורה בלתי ניתנת לתיאור, גדל פה דור שלם של יזמיות ויזמים שלא הכירו אותך, לא יודעים איזה עמוד תווך היית וכמה הרבה חבים לך רבים. הם לא מודעים עד כמה היית הופכת להיות עמוד תווך גם עבורן ועבורם, לו רק היית נוכחת.
כמה הספקת בחייך הקצרים, ידעת מה את רוצה והתמקדת בהגשמה, מעבודה ועד אימהות. לא התעכבת לשנייה על זוטות, מה אומרים עליך או על בחירותייך. כאילו ידעת אי שם, עמוק בפנים, שזמנך פה קצוב בטרם תמשיכי הלאה.
יפה שלי, כך היית מסיימת כל הודעה שלך אליי, וכך אסיים את זו האחרונה שלי אליך. המשך מסע טוב לך, קרן אור יפה שלי, תודה על הכל. תודה על מי שהיית בשבילי, בשבילנו. את האישה עם תעצומות הנפש הכי אדירות שפגשתי אי פעם, ואני מבטיחה לעצמי להמשיך ללמוד ממך. אני מבטיחה לך שתמשיכי לגור עמוק בלב שלי, שתמשיכי להיות עבורי אות ומופת. מבטיחה לזכור אותך מחייכת אליי את החיוך המפורסם שלך ומבטיחה, כמו תמיד, לחייך אלייך בחזרה. אוהבת אותך תמיד.
16/06/20 10:00
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיד אחרי פסח האחרון חזרו תלמידי ישראל למערך הלמידה מרחוק. קולות רבים נשמעו בארץ לאחר שהופסקו הלימודים בבתי הספר, בגלל הקורונה, אודות האפקטיביות של הלימודים המקוונים.
"ללמידה מרחוק יש לא מעט מורכבויות", אמר אמיר שלום, מנכ"ל מלינגו, מפעילת המילון האנגלי-עברי מורפיקס. "חלק גדול מהתלמידים לא ממש אוהבים ללמוד ולעתים מאבדים ריכוז בקלות. לכן, השיעור המקוון חייב להיות אינטואיטיבי וידידותי לתלמיד".
"האתגר בלימודי אנגלית גדול אף יותר, היות שחלק ניכר מהתוכן הוא בשפה זו, שאינה שפת האם של התלמידים - מה שמוסיף לעתים מורכבות להבנת החומר הנלמד", הוסיף.
חשוב לזכור שהאתגר הוא משותף וכולל גם את צוותי ההוראה. עליהם לוודא כי התלמידים יכולים לפנות אליהם תמיד לבקשת עזרה. "ייתכן שתלמידים לא יעשו זאת בשיחת זום עם כל הכיתה ולכן, חשוב לדאוג לאפשר להם להתכתב עם המורה או לשוחח בטלפון לקבלת עזרה", אמר שלום.
איך עושים את זה נכון ומה לומדה אפקטיבית צריכה לכלול?
קבלו כמה טיפים מועילים לתלמידים, להורים וגם למורים ללמידה מרחוק:
טיפים למפתחי הלומדות - השתמשו בממשק משתמש ידידותי ונוח, הקפידו לקיים וובינרים עם צוות ההוראה והתלמידים, השתמשו בסרטוני הדרכה כדי לאפשר לתלמידים להבין טוב יותר את האפשרויות השונות של הלומדה, ואמצו חיבור של התלמידים עם הזדהות משרד החינוך כדי להקל על ההתחברות למערכת ושמירת הפרטיות של התלמידים.
תמריצים - חשוב להשתמש בתמריצים ומתן חיזוקים במקומות שקשה יותר ולאפשר לתלמידים זמן רב יותר לחשיבה ולמתן מענה לשאלות, כך שגם התלמידים הפחות מהירים יוכלו להביע את עצמם. יש לומדות שבהן התלמיד מקבל מחיאות כפיים, זוכה במטבעות וקריאות חיזוק על ביצוע משימה קשה. אפשר גם ליצור חידון אוטומטי שמציג שאלות בהן טעה התלמיד כדי שהוא יוכל לתרגל אותן שוב.
שיתופיות - חשוב לאפשר כמה שיותר שיתופיות בין התלמידים למורים. למשל, לאפשר לכל תלמיד ליצור חידון או משחק אישי, ולשתף אותו עם הכיתה והחברים.
יצירה - העובדה שהתלמידים לומדים מהבית מאפשרת מרחב של יצירה ולמידה חושית. מומלץ מאוד לנצל את זה כדי להמחיש או להמחיז את החומר הלימודי. אפשר לנצל את העובדה שלתלמידים יש יותר זמן פנוי כדי לבקש מהם להכין חידון או שיעור (אפילו הרצאה של 10 דקות) על נושא מסוים.
מעקב התקדמות - חשוב שהתלמידים ירגישו תחושת התקדמות. לכן, מומלץ להכין סילבוס או תוכנית עבודה שגם התלמידים יקבלו ויוכלו לסמן V בסיום כל נושא או תת נושא. כמו כן, כדאי לקבוע מועדים למבחנים והערכות מראש, ולשלב אותם בתוכנית הלמידה מרחוק, כך שתלמידים יוכלו להגיע מוכנים ולא להילחץ.
זמן - מומלץ לאפשר מספיק זמן להגשת מטלות ולקחת בחשבון שיש תלמידים שמסתבכים עם טכנולוגיה, או שהיא לא תמיד נגישה להם. למשל, משפחה עם שלושה ילדים בגיל בית ספר, אבל עם מחשב אחד בלבד.
חברתיות - כדאי לשמור על למידה חברתית ולבקש מהתלמידים לעבוד יחד על משימות.
הורים - ההורים הם חלק אינטגרלי מתהליך הלמידה. אין הכוונה לייצר להורים שיעורי בית, אבל בהחלט ניתן לבקש מהם להתנדב להשתתף בשיעורים ולהרצות מול הכיתה (כל הורה בתחום שהוא מבין בו).
קצב אישי ומשוב - מומלץ לאפשר לתלמידים מתקדמים להמשיך ולהתנסות ברמה מורכבת יותר מהבית, ללא קשר למה שנלמד בכיתה. כמו כן, מומלץ לתת פידבקים מידיים לילדים, ובאופן אישי. בכיתה זה קצת מורכב יותר - המורה לא בהכרח רואה את כל התלמידים, אך באמצעות לומדה ממוחשבת הדבר אפשרי בהחלט.
לסיכום, למידה מקוונת יכולה להועיל מאוד בלמידה בכלל ובלימוד שפה בפרט. חשוב לשלב אותה במסגרת תוכנית הלימודים וליישם את הטיפים החשובים. היכנסו למורפיקסקול והתחילו לתרגל את האנגלית שלכם.
מתעניינים בלמידה מרחוק? רוצים לשמוע עוד? הירשמו לכנס הווירטואלי למידה מרחוק Fast Forward של אנשים ומחשבים.
16/06/20 10:37
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחר חודשים ארוכים של דיבורים וניסויים, ווטסאפ (whatsApp) סוף סוף הרימה את המסך והשיקה שירות תשלומים באמצעות האפליקציה שלה, אבל כרגע רק בברזיל.
החברה שבבעלות פייסבוק (Facebook) הודיעה כי משתמשים בברזיל יהיו הראשונים שיוכלו לשלוח ולקבל כסף באמצעות שימוש ב-Facebook Pay, שהושקה בשנה שעברה גם באפליקציית ווטטסאפ.
בבלוג שפרסמה החברה היא הודיעה, כי השירות - כרגע חינמי לצרכנים, כלומר ללא עמלות, אך נושא עמלה של 3.99% לעסקים – יפעל באמצעות אימות בקוד PIN בן שש ספרות או באמצעות טביעת אצבע.
הפעלת השימוש נעשית באמצעות קישור חשבון הווטסאפ לכרטיס אשראי או חיוב של ויזה או מאסטרקארד, ובשיתוף פעולה עם שותפים מקומיים, בהם Banco do Brasil, Nubank ו-Sicredi. בבלוג צוין גם, כי השירות נבנה בצורה פתוחה כדי לאפשר שילוב של שותפים נוספים בעתיד.
רבים הופתעו על ההשקה בברזיל דווקא, משום שהחברה בחנה ובדקה את שירות התשלומים שלה במשך חודשים בהודו, ולכן הציפייה הייתה שתשיק אותו שם – שוק האינטרנט השני בגודלו בעולם. ואולם פייסבוק נקלעה למבוך רוגולטורי בהודו, שמונע ממנה להרחיב את שירות התשלומים שלה מעבר לשימוש בהיקף קטן ומוגבל.
בשנים האחרונות ווטסאפ מנסה לפתוח ערוצי הכנסה נוספים באמצעות הוספה של כלים עסקיים, בהם, למשל, WhatsApp Business – שמאפשר לעסקים קטנים ובינוניים לשלוח קטלוגים וקישורים למלאים וסחורות, או מתן אפשרות למפרסמים בפייסבוק ליצור קישורים באמצעות חשבונות הווטסאפ שלהם.
ווטסאפ, שיש לה יותר משני מיליארד משתמשים בעולם, תאפשר כעת למשתמשים שירותים נוספים חוץ ממקום לצ'וטט בו, ובדרך זו היא בונה, יחד עם החברה האם שלה, ערוץ הכנסות נוסף, המבוסס על גודלה ועוצמתה, וזאת מבלי להשתמש בפרסום המבוסס על מידע של המשתמשים - שהוא המודל העסקי העיקרי של אחיותיה פייסבוק ואינסטגרם.
החברה לא מסרה פרטים נוספים על השירות או על תוכניותיה לעתיד בקשר לשירות והאם יושק באזורים נוספים, אבל מארק צוקרברג, מנכ"ל פייסבוק ציין בהודעתו בבפוסט בחשבון הפייסבוק שלו, כי אנו ממשירים לפרוס את Facebook Pay למדינות נוספות מחוץ לארצות הברית... כמו שציינו בעבר, היעד שלנו הוא להביא את Facebook Pay לעוד אנשים ומקומות במהלך הזמן. בקרוב עוד".
16/06/20 15:32
7.14% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לאחרונה אנו שומעים יותר ויותר על אירועי סייבר שפוגעים בחברות ציבוריות ופרטיות, כדוגמת מתקפת הסייבר על מערכות ישראליות לתפעול משאבות מים, או על חברות תרופות ואוניברסיטאות, שעבדו על מציאת חיסון וטיפול ניסיוני לנגיף ה-Covid-19 וזיהו ניסיונות חדירה לרשת שלהן לצורך גניבת מידע.
עולם הסייבר הפך כבר מזמן לחלק משמעותי מזירת הקרב, ועל כל אחד מאיתנו, אדם בודד, עסק קטן, חברה תעשייתית או מדינה, לשאול, האם אנחנו מוגנים בצורה מספקת? האם בשעת הצורך נדע לזהות איום ולהתמודד איתו בהתאם?
ראשית, בואו ננסה להבין את הדרך שיצטרך התוקף לעבור על מנת להשיג גישה למידע שלנו.
בהנחה שלתוקף אין גישה פיזית לרשת של החברה, הוא יצטרך לחדור דרך ממשקים חיצוניים, לדוגמה מוצרים המספקים שירותי VPN. מטרתם בפועל לספק גישה מחוץ לארגון לרשת הפנימית של הארגון בדרך מאובטחת, אבל הסברה הרווחת בעולם אבטחת המידע היא, שאין מוצר שיכול להגן באופן מושלם ב-100% מהמקרים. לכן נניח, שהתוקף מצא דרך לחדור לתוך הרשת הפנימית, אולי בעזרת שיטות של הנדסה חברתית או פגיעות מובנית במוצר ה-VPN. ישנן דרכים רבות לנצל נקודות תורפה ברשתות שלנו ולהשיג גישה לתוכן.
לאחר שהתוקף נכנס לרשת הפנימית, עבןר רוב החברות יהיה מורכב לזהות אותו. למעשה, לפי דו"ח שפורסם על ידי חברת פייראיי (FireEye), הזמן הממוצע מרגע שבוצעה הפריצה הראשונית עד שהחברה תזהה שהותקפה הוא 146 ימים - זה יותר ממספיק זמן עבור התוקף לבצע את זממו ברשת וליצור נזק עצום, שבסופו של דבר יבוא לידי ביטוי בפגיעה בלקוחות החברה, בתדמיתה ובאופן ישיר ו/או עקיף יביא לפגיעה כלכלית. לפי דו"ח של חברת וארוניס (Varonis), הנזק הכלכלי הממוצע לפריצת אבטחת מידע ב-2020 הוא 3.9 מיליון דולר.
עובדה זו מדגישה את החשיבות המכרעת שיש לזיהוי ניסיונות תקיפה ונטרולם בזמן על ידי ניטור התעבורה ברשת הפנימית של הארגון ותקשורת המגיעה מן החוץ. על ידי ניטור, עיבוד ולמידת התנועה הנורמטיבית ברשת, ניתן לזהות תנועות חשודות שמגיעות מחוץ לרשת. בתרחיש שבו תוקף כבר חדר לתוך הרשת - המידע השמור יעזור להבדיל בין תנועה לגיטימית ברשת לבין תנועה חשודה וימזער את זמן התגובה.
ניטור נכון ומדויק של הרשת יעיל לרוחב כל שכבות ההגנה, החל מניסיונות גישה לרשת הפנימית ממקומות חשודים או לא מוכרים, דרך ניסיונות התחברות לנקודות הקצה בארגון וכלה במידע שעובר ברשת בכמויות שאינן תואמות את הנורמה.
מערכות SIEM - זיהוי רצף אירועים מכמה מוקדים שונים ברשת
אכן, ניטור נכון ומוקפד הוא כלי חזק בארגז הכלים שלנו כאחראים לאבטחת המידע של הארגון, ואולי היה בו די בזמנים עברו, כאשר מתקפות הסייבר היו מתוחכמות פחות ונדירות יותר. אך עקב העלייה בכמות המידע העובר ברשת והעובדה שמתקפות סייבר השתכללו מאז ופועלות בכמה וקטורים שונים, עלה הצורך לזהות רצף אירועים מכמה מוקדים שונים ברשת, שביחד מצביעים על חשד לכך, שהרשת הארגונית מצויה תחת התקפה. רצף אירועים חשוד זה נקרא חוק. מערכות שמסוגלות לייצר ולזהות חוקים אלו נקראות מערכות SIEM - Security Information and Event Management.
מערכת ה-SIEM מקבלת מכלל המערכות בארגון נתונים באופן שוטף ויודעת לבצע התאמה בין רצף אירועים מכמה מקורות שונים, שביחד מייצרים אירוע חשוד. על פניו, כל אירוע בנפרד אינו חשוד, אך מערכת ה-SIEM יודעת לזהות דפוס של חוק שהיא מכירה, ולפיו התנועות הללו ביחד נראות כמו אירוע חשוד. מערכת ה-SIEM יודעת לזהות דפוסים שכאלו ולהתריע בפני המפעיל שזהו אירוע חשוד.
יש לציין, כי אף על פי שטכנולוגיות מתוחכמות שכאלו עוזרות לנו לזהות את הסיכונים, לא לכל עסק, חברה או ארגון יש את היכולות ו/או הידע הטכני על מנת להגן על עצמם. מכיוון שעיקר עיסוקם אינו אבטחת מידע, אלו הן החברות אשר לרוב יהיו המטרות של תוקפים זדוניים, שכן בחברות אלו לרוב שמורים פרטים אישיים של לקוחות, תוכניות עסקיות ומידע רגיש. במקרים אלו, ניתן לפנות לחברות חיצוניות שיספקו את הידע הטכני והשירותים ההכרחיים לשמירה על אותם נכסים.
עולם אבטחת המידע מתקדם, משתכלל ומתפתח בקצב מהיר, ועלינו להיות מוכנים. זהו אתגר לא פשוט, שדורש מאיתנו תחכום, מקצועיות ויכולות, ואין לנו את הפריווילגיה להיות שאננים. עלינו להיות אקטיבים ולחזק את הגנותינו. על מנת לעמוד במשימה סבוכה זו עלינו לדעת לשתף פעולה.
הכותב הוא מומחה חקירות סייבר בחברת אקספריס סייבר.
16/06/20 09:00
5.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אחרי שבפרקים הקודמים (כאן וכאן) של סדרת מאמרים זו ניסיתי להשיב על השאלות: מהן עבירות סייבר? למה כולנו חשופים אליהן כל הזמן? והאם ייתכנו אונס או רצח במרחב הווירטואלי?, הפעם אנסה לענות על השאלה: כיצד ניתן להתגונן מפני עבירות סייבר?
כדי לענות על שאלה זו, צריך לשאול קודם: האם ניתן להימנע לחלוטין מעבירות סייבר? התשובה הפשוטה היא: לא. התגוננות כזו, המיועדת להשגת אפס עבירות, תצריך כל אחד מאתנו להסתגר בביתו ולהימנע ממגע עם העולם הטכנולוגי בכל רמה שהיא. זוכרים את סגר הקורונה? אז הרבה הרבה יותר מזה. דרישה כזו מהציבור אינה ריאלית וגם לא לגיטימית. הרשת מאפשרת לכולנו המון הזדמנויות ואין לוותר עליהן רק מאחר שיש בה גם סיכונים.
כיצד ניתן להפחית את הסיכון?
התשובה היא: בקלות - על ידי מודעות ונקיטת צעדים מידתיים, שיאפשרו השתלבות במרחב הווירטואלי לצד התגוננות מתאימה. ראשית, יש להפנים שכל אחד מאתנו חשוף לעבריינים כל העת ובכל מקום. שנית, יש לנקוט מספר צעדים פשוטים על מנת להפחית את הסיכון ברשת.
בפרק הראשון בסדרת מאמרים זו ציינתי שעבירות במרחב הקיברנטי מבוצעות כלפי מחשב ובאמצעות מחשב. אשר לסוג הראשון, ההתגוננות היא טכנולוגית. כפי שכולנו שמים מנעול על דלת הבית, כך יש למצוא את המנעולים הטכנולוגיים המתאימים להגן על נכסינו הווירטואליים. ביחס לסוג השני, ההתגוננות דומה לעולם הממשי. כפי שאנחנו מנחים את ילדינו לא ליצור קשר ולא ללכת עם אנשים זרים שמציעים להם ממתקים בגינה הציבורית, כך יש להנחות קטינים לא ליצור קשר עם זרים במרחב הווירטואלי. יצירת קשר במרחב הווירטואלי מאפשרת לעבריין להגיע בקלות למספר רב של קורבנות פוטנציאליים, לבצע בהם עבירות דרך המחשב וגם להגיע למפגש פיזי, שבו הוא מתכנן לבצע עבירות נוספות. למשל, פדופיליה.
כמו כן, כיום כמעט ברור מאליו שאין למסור מידע אישי או פרטים חשובים דרך האינטרנט מבלי לאמת את זהות הגורם המבקש את אותם פרטים ואת נחיצות מסירתם. באותו האופן יש לבחון היטב האם המסמכים או ההודעות שקיבלנו במייל, בפייסבוק או בווטסאפ הגיעו ממקור מהימן, ולא להתפתות להצעות שיווקיות מפוקפקות.
לפנות לרשויות - גם במקרים של עבירות סייבר
נוסף על כך, כפי שאנחנו עושים במרחב הממשי ופונים לעזרת הרשויות במקרה של פגיעה או חשש לפגיעה, כך עלינו לעשות גם במרחב הווירטואלי, כשאנחנו יודעים, או שיש לנו חשש, שבוצעו עבירות סייבר. רשויות המדינה הפנימו שהמרחב הקיברנטי הוא כר פורה לעבירות ורוב גופי האכיפה, כמו המשטרה, הפרקליטות ומשרדי ממשלה נוספים, פועלים על מנת למגר את התופעה. כדאי במקרה הצורך לדווח על מקרים חשודים ואנשים חשודים לרשויות ולמסור תלונה במשטרה. חשוב לזכור כי העבירות אולי מבוצעות בעולם הווירטואלי, אך הנזקים שלהן הם לרוב אמיתיים ומוחשיים מאוד.
אם כן, בסדרת כתבות זו ראינו שהעולם השתנה. מעולם של קהילות עברנו לכפר גלובלי. מביטחון יחסי שממנו נהנינו בסביבה המוכרת שלנו נותרה רק תחושת ביטחון מזויפת. עם כל הטוב שהביאו הקדמה והטכנולוגיה, הן חשפו אותנו לעבריינים בכל זמן ובכל מקום. אך, אולי למרבה ההפתעה, ניתן ללמוד הרבה מהעולם הישן כיצד להתגונן גם בעולם החדש. מודעות היא הכלי הראשון שיכול להקטין את הסיכון שלכם ושל כולנו להיפגע מעבירות פליליות גם במרחב הקיברנטי. אחר כך ניתן להתאים את מנגנוני ההגנה לסוגי העבירות ולפנות בעת הצורך לרשויות לעזרה. כך, כל אחד מאתנו ישמור על עצמו מפני העבריינות ההולכת וגואה ברשת.
הכותב הינו בעל תואר ראשון במדעי המחשב, תואר ראשון במשפטים ותואר שני במשפט פלילי, ועורך דין המתמחה בעבירות סייבר.
16/06/20 10:19
5.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אקספרדה - מהחברות המובילות בישראל בפיתוח מוצרים ומתן שירותי מומחה לניהול, תחזוקה, אופטימיזיציה, שרידות ואבטחת מידע לבסיסי נתונים - הודיעה לאחרונה על מהלך מיזוג אסטרטגי עם חברת דטה סייט, מהחברות המקצועיות ביותר בעולמות הביג דטה, תשתיות המידע הארגוני ופתרונות הענן.
החברה המאוחדת, הפועלת תחת המותג Experda, הפכה בכך לגורם המקצועי והגדול בישראל המציע יכולות יוצאות דופן בתחום בסיסי הנתונים ושיפור הביצועים בסביבת Microsoft SQL, Oracle, My SQL ,DB2, POSTGRE וכן בתחומי הענן המתקדמים Azure ו-AWS.
[caption id="attachment_317472" align="alignnone" width="600"] אקספרדה[/caption]
סינרגיה של טכנולוגיות, מוצרים ושירותי מומחים
"המגעים בדבר המיזוג", חשף אביב מדמון, מנכ"ל אקספרדה, "החלו עוד לפני פרוץ משבר הקורונה. מפגשים ספורים הביאו אותנו למסקנה שיחד נוכל לספק ללקוחות שלנו ערך מוסף גדול מאוד בליבת הפעילות שלהם וכך, ב-12 במרץ, יום לפני ההכרזה על הסגר, חתמנו על הסכם המיזוג".
"כל אחת מהחברות הביאה איתה כ"נדוניה" שפע יכולות מוכחות, המשתלבות זו בזו בשלמות: דטה סייט הביאה ערך מוסף בדמות טכנולוגיות חדשות בסביבת ענן, ותחומי פעילות משלימים בהם לא עסקנו עד כה", המשיך וסיפר מדמון.
"אקספרדה הביאה ניסיון גלובלי, מוצרים פורצי דרך ומוגני פטנט לניהול בסיסי הנתונים ובשיפור הביצועים, 1,500 לקוחות פעילים ו-10,000 התקנות מוצלחות בארה"ב, בריטניה, גרמניה, ספרד, הודו, דרום קוריאה, טייוואן, גוואטמלה ועוד. בנוסף, כ-Gold Partner של מיקרוסופט, אקספרדה חשופה לתהליכי פיתוח של גרסאות ופיצ'רים חדשים, מפתחת מוצרים התואמים לגרסאות עתידיות, ומספקת פתרונות ללקוחותיה האסטרטגיים של מיקרוסופט.
המיזוג המוצלח בין החברות יצר חברה שהיא חוד החנית בתחומה. חברה שמרכזת תחת קורת גג אחת את הצוות המקצועי ביותר ואת כל היכולות של דטה סייט ואקספרדה בתחום שירותי המומחים, פיתוח מוצרים לשיפור ביצועי בסיסי הנתונים וביניהם ה-Data Optimizer, לשיפור ביצועים On-line, EZManage Cloud, EZManage Security, Qure Optimizer ומוצרים מתקדמים נוספים".
ההון האנושי שמאחורי הטכנולוגיות
תומר לב, המנכ"ל והבעלים של דטה סייט, מכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות בחברה המאוחדת. מתוקף תפקידו, לב אחראי לכך שמחלקת השירותים הטכניים, מחלקת שירותי המומחה ומחלקת הפיתוח יפעלו בתיאום מושלם, יתמכו זו בזו ויאפשרו ללקוחות לקבל את ה-Delivery האיכותי ובלוח זמנים קצר.
"אביב ואני מאמינים שבתחום בו אנו פועלים, ההון האנושי הוא סוד ההצלחה ולכן, כל 60 העובדים האיכותיים שלנו, ללא יוצא מן הכלל, נותרו בתפקידם", ציין תומר והוסיף: "לשמחתי, כבר בימים הראשונים לאחר המיזוג הבחנתי שלצוותים משתי החברות יש Vibe דומה, המאפשר להם להפרות זה את זה, לפתח, להעמיק ולהוביל את הטכנולוגיות של דטה סייט ואקספרדה למחוזות חדשים ומפתיעים".
מהפכה מקומית עם יעדים בינלאומיים
החיבור המוצלח בין שתי החברות בא לידי ביטוי כבר במשבר הקורונה, כאשר צוותי המומחים התגייסו על מנת לסייע ללקוחות החברה המאוחדת, וביניהם בתי החולים הממשלתיים ורשתות השיווק. גופים אלו נדרשו לעבוד בתפוקה גבוהה פי ארבע מהתפוקה הנדרשת מהם בימי שגרה, תוך שימוש אינטנסיבי בבסיסי הנתונים. בזכות הליווי הצמוד, הם הצליחו לשמור על עבודה רציפה והמשכיות עסקית - אך לדברי מדמון, זה היה רק רמז ליכולות הגבוהות של החברה…
"אין לנו ספק", סיכם מדמון, "שהמיזוג בין אקספרדה ל-דטה סייט יוביל למהפכה אמיתית בתחום
הביג דטה, ניהול בסיסי הנתונים ושירותי הענן בקרב לקוחותינו המשותפים: חברות תעשייה, בתי חולים, ארגונים מהגדולים במשק, גופים ממשלתיים, חברות פיננסיות וחברות היי-טק. השילוב בין הטכנולוגיה, שירות המומחים ומעל הכל החיבור המוצלח בין האנשים, מאפשרים לנו לשעוט קדימה במלוא המרץ גם בתקופה המאתגרת העומדת בפנינו.
נמשיך להעניק ללקוחותינו ולעובדינו את תחושת הביטחון לה הם זקוקים, נעמיק את פעילותנו בשווקים הבינלאומיים ונשקיע משאבים בחשיפת היכולות שלנו בכנסים בינלאומיים, וביניהם PASS Summit 2020 שיתקיים בחודש נובמבר ביוסטון טקסס".
16/06/20 13:42
5.71% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
גוגל מתכוונת להשיק רמקול חכם חדש בקרוב, תחת המותג נסט, והוא יקרא כנראה 'פרינס' (Prince), כך על פי מקורות המכירים את הפיתוח, ששוחחו עם אתר 9to5Google. המוצר הטכנולוגי החדש עתיד לאמץ אף הוא את הקו העיצובי של המוצרים הקיימים, Nest Mini, Nest Hub, ו-Google Home Max.
ה"נסיך" החדש לבית גוגל, לפי הדיווחים, יהיה גם הוא חסר תצוגה, בדומה לרמקולים של סונוס. התקני השמע שלו יהיו גדולים פיזית יותר מאלו שמופיעים ברמקול Google Home, ובכך למעשה יוכל המכשיר להיות ממותג כ"רמקול טיול", שהסאונד שלו נהנה מוופרים בגודל 2 אינץ' אשר להם טווח שמע עצמתי יותר.
השינוי הזה, כך על פי הגורמים שסיפרו על המוצר, אמור להביא את יכולות הסאונד של הרמקול החדש, כתואמות יותר לאלו של ה-Google Home Max - הכולל שני וופרים ושני טוויטרים - מאשר לאלו של ה-Google Home המקורי.
[caption id="attachment_248523" align="alignnone" width="600"] Google Assistant[/caption]
התוכנה של מכשיר הפרינס תכיל את העוזר הרגיל של גוגל, ה-Google Assistant, המסופק עם הרמקולים החכמים האחרים של החברה. העוזר הקולי מבוסס הבינה המלאכותית, כידוע, מסייע לבעליו לחפש ולאתר מידע באינטרנט, יכול גם להזמין כרטיסים ולבצע קניות אונליין, וכמובן - שולט מרחוק באלמנטים ביתיים כמו תאורה ומערכות מיזוג אוויר וסאונד. לפי 9to5Google, נכון לעכשיו לא נודעו יכולות תוכנה ייחודיות אחרות.
לעת עתה לא נמסרה מטעם גוגל הודעה רשמית שמכשיר שכזה עתיד להגיע מטעמה לשוק, או מתי יתרחש הדבר. 9to5Google סבורים כי אפשר שהעיכוב בשחרור מכשיר ה-Pixel 4a יכול לדחות את שחרורו של הרמקול החדש. ושבכלל, ייתכן שגוגל לא תצא עם מוצרי חומרה חדשים עד הסתיו.
באשר למחיר, 9to5Google מעריך כי הוא יהיה גבוה יחסית למחיר רמקול Home של גוגל, אך נמוך יותר ממחיר ה-Home Max.
גוגל לא הגיבה לדיווח.