זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/08/24 15:36
25% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נעמי וינטרוב מונתה למנהלת אדמיניסטרטיבית בכירה (Executive Administrator) בחממת אינגב (InNegev), המקדמת ומשקיעה בסטארט-אפים דרומיים בתחומי טכנולוגיות האקלים ודיפ-טק. במסגרת תפקידיה תהיה וינטרוב אחראית על ניהול הקשר השוטף עם החברות הפועלות בחממה, הגופים השותפים בחממה והמשקיעים ועם גורמים נוספים בארץ ובחו"ל. וינטרוב היא בעלת ניסיון רב ומגוון בתחום הניהול האדמיניסטרטיבי ומשאבי האנוש ועבדה בין היתר בארני מילר מעבדות ובמשרד עריכת הפטנטים לוצאטו את לוצאטו. לאורך השנה האחרונה מאז פרוץ המלחמה, היא פעלה בהתנדבות בחמ"ל אזרחי לאיסוף כספים ורכישות ציוד ומזון לחיילים ולאזרחים בדרום הארץ. וינטרוב שירתה כקצינת שלישות באגף המבצעים בפיקוד דרום, והיא בוגרת תואר ראשון בניהול מלונאות ותיירות מאוניברסיטת בן גוריון.
ארנון קולומבוס, מייסד ומנכ"ל חממת אינגב: "למרות התקופה מאתגרת שעוברת המדינה, אנחנו ב-אינגב ממשיכים לצמוח ולהכין את הקטר-הכלכלי של ההיי-טק בנגב לעתיד ולדורות הבאים. הצטרפותה של נעמי, עם שנות ניסיון רבות והיכרות מעולה עם התחום ועם הדרום, תקדם את ביצועי החממה ואת שיתופי הפעולה האזוריים שכל כך חשובים לנו ומהווים את היתרון היחסי של הנגב. היא מביאה עימה ידע ורוח יחודית, שיסייעו לחניכה ולליווי הצמוד של החברות והמיזמים שעובדים איתנו. חזון החממה לקידום ובניית כלכלת היי-טק מקבל היום עוד רוח במפרשים – צוות אינגב, החברות, השותפים בנגב ובעלי המניות, מקבלים את נעמי בחיבוק חם לאקוסיסטם שלנו".
22/08/24 16:30
22.22% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אנתרופיק (Anthropic) – סטארט-אפ בולט בתחום הבינה המלאכותית היוצרת, הנתמך על ידי ענקיות טכנולוגיה גדולות כמו אמזון, גוגל ו-סיילספורס – מצא את עצמו כעת במאבק משפטי, ומואשם בהפרת זכויות יוצרים בפיתוח מודל הבינה המלאכותית שלו.
התביעה, שהוגשה על ידי קבוצת יצרי תוכן – סופרים, מוציאים לאור ובעלי עניין אחרים – מאשימה את אנתרופיק בשימוש לא מורשה בחומר שלהם, המוגן בזכויות יוצרים, כדי להכשיר את דגמי הבינה המלאכותית שלה, במיוחד את קלוד (Claude AI) – מודל הדגל של החברה בתחום ה-GenAI.
בין התובעים את אנתרופיק בולטים הסופרים אנדריאה ברץ, צ'ארלס גרייבר וקירק וואלאס ג'ונסון, הטוענים שהחברה השתמשה בעבודותיהם ללא הסכמה או פיצוי כדי להכשיר את מודל הבינה המלאכותית שעליו פועל קלוד.
לפי התביעה, אנתרופיק "בנתה עסק של מיליארדי דולרים על ידי גניבת מאות אלפי ספרים המוגנים בזכויות יוצרים", כולל יצירותיהם של התובעים. בתביעה נטען כי אנתרופיק הורידה והעתיקה את יצירותיהם מאתרים פיראטיים ולא חוקיים, מהלך שכלעצמו, לדבריהם, מהווה הפרה ברורה של חוק זכויות היוצרים בארה"ב.
התביעה המסוימת, שהוגשה ביום ב' השבוע לבית משפט פדרלי בסן פרנסיסקו, טוענת כי אין זה מוגזם לומר שהמודל של אנתרופיק מבקש להרוויח מ"כריית" סגנונות הביטוי האנושי והתחכום שמאחורי כל אחת מהעבודות" שיצרו התובעים.
לעת עתה אנתרופיק לא הגיבה לפרשה.
נתבעה גם היא על ידי יוצרי תוכן. המתחרה המובילה בתחום, OpenAI. צילום: Shutterstock האם ניתן להצליח עם כלי ה-GenAI בלי הכשרתם על תוכן של יוצרים?
קלוד, מודל הבינה המלאכותית של החברה, הוא חלק ממשפחה של מודלי שפה גדולים (LLMs) וזכה לתגובות שהכתירו אותו כאחד מפיתוחי הבינה המלאכותית המתקדמים ביותר של אנתרופיק. קלוד – שיודע ליצור תכנים לפי הנחיות משתמשיו – מתחרה בדגמים מובילים אחרים בתחום ה-AI, ביניהם בולט במיוחד ChatGPT של OpenAI.
OpenAI, הנחשבת כאמור לחברה המובילה בתחום הכל כך מדובר ודומיננטי – ושנתמכת באופן מובהק על ידי מיקרוסופט שמכונה שותפתה – התמודדה גם היא עם תביעות משפטיות דומות כבר לפני יותר משנה.
בין השאר היא נתבעה על ידי הניו יורק טיימס והקומיקאית שרה סילברמן שטענו נגדה לשימוש לא מורשה בתכניהם המוגנים בזכויות יוצרים כשרת נ-LLMs שלה.
סם אלטמן, מייסד ומנכ"ל OpenAI. צילום: ShutterStock
סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, היה קולני בהתייחסותו לנושא וקבע שפשוט אי אפשר ליצור כלי בינה מלאכותית כמו ChatGPT ללא שימוש בהכשרתם על תוכן המוגן בזכויות יוצרים. מאידך הוא העלה חששות לגבי שימוש לרעה בחומר המוגן בזכויות יוצרים בפיתוח המודלים של הבינה המלאכותית וקרא לאמץ גישה מכילה יותר כדי לטפל בהשלכות האתיות והמשפטיות של השימוש בתוכן שיצרו אחרים בהכשרת כלי ה-GenAI.
יצוין כי המאבק המשפטי של אלטמן והחברה שלו מול התביעות המדוברות מתנהל בקצב איטי יחסית ולעת עתה לא מסתמנת בו הכרעה ברורה. Anthropic is now been sued by writers (https://t.co/KbN8fASIRp) in the same way that OpenAI and Microsoft had been by Sarah Silverman and others.
However, important parts of the Silverman suit had been dismissed as have others like the GitHub Copilot suit…
— Ray Villalobos ✝️ ???? (@planetoftheweb) August 21, 2024 עם זאת מעניין לדעת כי אנתרופיק – שהיא חברה קטנה בהרבה מ-OpenAI, שבסיסה בסן פרנסיסקו ושהוקמה על ידי דמויות שהיו ממקימי ומנהלי OpenAI בשעבר – לא הייתה שותפה לגישתו זו של אלטמן. החברה שיווקה את עצמה כמפתחת האחראית והממוקדת יותר בבטיחות של מודלי הבינה המלאכותית. זו הסיבה לכך שבתביעה החדשה נטען כי פעולותיה של אנתרופיק "עשו לעג ממטרותיה הנעלות", משום שהחברה עשתה שימוש, לכאורה, במאגרי תכנים פיראטיים כדי לבנות את מוצר הבינה המלאכותית שלה.
בדיווחים במדיה העולמית על התביעות נגד אנתרופיק ו-OpenAI צוין לא כי הללו מדגישות את המורכבות הקיימת בפיתוח כלי בינה מלאכותית יוצרת, לנוכח דיני זכויות יוצרים. עוד נכתב כי המאבקים הללו של היוצרים בחברות ה-AI הבולטות שופכים אור על הצורך בקביעת מסגרת מקיפה לניהול השימוש האתי בחומר המוגן בזכויות יוצרים בהכשרת מודלי AI. כעת נותר לראות מה יפסוק בית המשפט בסוגיה המרתקת.
22/08/24 14:47
19.44% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
החברה העומדת מאחרי חנות האופנה הזולה אונליין שי-אין (SHEIN) הגישה באחרונה תביעה נגד המתחרה המקוונת החדשה יחסית שלה טמו (Temu), בטענה להפרת זכויות יוצרים ולביצוע מגוון פעילויות בלתי חוקיות, שמהותן ניסיון להונות משתמשים ולהידמות לתובעת. שני שירותי הקמעונאות אונליין מוכרים היטב לישראלים, שעושים בהם שימוש רב.
בתביעתה האשימה שי-אין את טמו בפרקטיקות לא אתיות כמו זיוף, גניבת סודות מסחריים, הפרת זכויות קניין רוחני והונאה. למעשה טענה התובעת כי טמו היא "לא באמת פלטפורמת שוק". שי-אין גורסת כי טמו, למרות שהציגה את עצמה כשוק מסחר אלקטרוני לגיטימי, למעשה שולטת באילו מוצרים מוכרים יכולים לרשום בה ובמחירים שהם יכולים להציע ללקוחות, תוך עידוד הפרה של זכויות קניין רוחני.
בתביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בארה"ב עבור מחוז קולומביה, הוסיפה והאשימה שי-אין את טמו גם בהתנהגות בלתי חוקית ו"חצופה", והרחיבה כי לפחות אחד מעובדי טמו גנב "סודות מסחריים יקרי ערך" שזיהו את מוצרי שי-אין הנמכרים ביותר, יחד עם מידע על תמחור פנימי, כדי לסייע ליריבה החדשה במאמציה להתחרות בשוק הקמעונאות אונליין בהצלחה.
"חמושה במידע הגנוב הזה, טמו הנחתה את המוכרים שלה להעתיק את מוצרי שי-אין הנמכרים ביותר ולמכור גרסאות נוק-אוף באתר האינטרנט ובאפליקציה הסלולרית שלה", אמרה שי-אין בתביעה.
"טמו אינה מפרה מצויה", הוסיפה שי-אין בתביעתה והסבירה: "על מנת לפרסם את הגרסאות המזויפות ל-שי-אין, טמו שיכפלה תמונות כמעט זהות המוגנות בזכויות יוצרים של מוצרי שי-אין והשתמשה בהן, או הורתה למוכרים להשתמש בהן, כתמונות קידום מכירות באתר ובאפליקציה לנייד שלה".
בנוסף להפרת זכויות יוצרים, התביעה של שי-אין מאשימה את טמו גם בהפניית לקוחות מ-שי-אין לפלטפורמה משלה באמצעות טקטיקות הטעיה, כולל יצירת חשבונות מתחזים והנחייה למשפיעני מדיה חברתית להעלות טענות שווא לגבי האיכות והתמחור של מוצרי טמו, בהשוואה לאלו של שי-אין.
בניסיון לשפוך אור על המאבק המשפטי מטעמה, דובר שי-אין הצהיר כי "טמו מפרה באופן מסיבי, מתמשך ולא חוקי את זכויותיה של שי-אין ישירות ודרך הספקים שלה, שבהם שולטת טמו".
באופן מפתיע המחלוקת המשפטית החדשה מתעוררת בהקשר של תביעה קיימת, שאותה דווקא הגישה טמו נגד שי-אין, המאשימה את האחרונה בהתנהגות אנטי-תחרותית. לפי התביעה הזו, שהוגשה על ידי חברת WhaleCo מבוסטון, שי-אין עסקה כביכול בפרקטיקות לא הוגנות, כדי לחסל את האיום התחרותי שהציבה מולה טמו. Shein suing Temu for copyright infringement.
Spider-Man meme complaint if there ever was one. pic.twitter.com/2ethdI1gcb
— Rob Freund (@RobertFreundLaw) August 20, 2024 המתחרה החדשה שעקפה את הוותיקות
טמו, שהושקה ב-2022 על ידי PDD Holdings, חברת האם של Pinduoduo, התגלתה במהירות כשחקן בולט בתחום הקמעונאות המקוונת. הפלטפורמה משכה אליה, ועודה מושכת, קהל לקוחות נרחב בזכות מגוון עשיר של מוצרים, המוצעים לעתים קרובות במחירים נמוכים להפליא ואף בתוספת משלוח חינם עד פתח הבית – הצעות שהניעו את הצמיחה המהירה שלה.
בהמשך דרכה הפכה טמו לאפליקציה מובילה גם ב-Apple App Store וגם ב-Google Play Store, עם למעלה מ-30 מיליון הורדות חדשות מדי חודש. שווי השוק שלה זינק ל-208 מיליארד דולר (נכון לאמצע 2024), והיא עקפה בכך מתחרות ותיקות בתחום, ביניהן עלי אקספרס (AliExpress) ועליבאבא (Alibaba).
למרות הצלחתה, טמו התמודדה ומתמודדת – כפי שמעידה התביעה האחרונה של שי-אין – עם האשמות חמורות שונות ולעיתים משונות, עד כדי כך שברשת תוכלו אף להיתקל בטענות שהיא מוכרת במכוון מוצרים הקשורים בניצול מיני של ילדים. *Content warning*
Chinese online marketplace Temu @shoptemu is selling child sex abuse dolls, torsos and disembodied doll heads marketed for men’s sexual use – @collectiveshout pic.twitter.com/SkxP7tqcHV
— Caitlin Roper (@caitlin_roper) August 5, 2024 בנוסף, כאמור, חששות אבטחת סייבר מלוות כבר מזה חודשים את פעילותה של טמו. השירות ספג דיווחים ותביעות בטענה שהוא אוסף נתונים אישיים באופן נרחב ממשתמשים, ללא קבלת הסכמה ראויה מהם, וזאת בצד טענות שהוא היה מעורבת בפרצות מידע ושהדאטה של לקוחותיו הגיעה בדרך לא דרך לרשת האפלה. תלונות שהוגשו בעניין זה ל-BBB (ר"ת Better Business Bureau) - עמותה אמריקני המתמקדת בקידום האמון בשוק, ומורכבת מ-92 ארגוני מקומיים אשר פועלים באופן עצמאי בארצות הברית וקנדה – כללו דיווחים על עסקאות לא מורשות בכרטיס אשראי, הקשורות, לכאורה, לרכישות שביצעו בעלי הכרטיסים ב-טמו.
טענות אלו ודומותיהן טרם נמצאו כנכונות חוקית, אבל העלו סביב המתחרה החדש בשוק ספקות משמעותיים בנוגע לפרטיות ואבטחת נתונים, וזאת בזמן ש-טמו עצמה טענה ושבה וטענה כי שיטות הפעולה שלה עומדות בתקנים בתעשייה והכחישה ביצוע של העבירות המדוברות.
אלא שלמרות המחלוקות הללו, והימנעות חלק מהגולשים מרכישה ב-טמו בגללן, בסיס המשתמשים וערך השוק של הפלטפורמה הסינית הצעירה ממשיכים לגדול, והיא מהווה איום והפכה ליריבה משמעותית בעיניי מתחרותיה, כשכעת אחת מהן מעבירה את המאבק המסוים גם לחזית המשפטית. Can’t believe people are still buying shit from shein and temu ?? Those products literally cause cancer u can’t be that broke pic.twitter.com/PyvTl9O5lb
— Je!!e (@jellecalm) August 20, 2024 מעניין וחושב לציין כי בצד כל זאת נשמעות גם בציבור על איכות המוצרים שנמכרים בפלטפורמות הסיניות בכללותם, כמו גם התרעות בדבר העסקה בתנאי עבודות של חלק מעובדי הייצור של הסחורות הללו, ואף טענות בדבר בטיחות המוצרים והיות חלק מהם "מסרטנים". Cheap fashion from #SHEIN & #Temu comes at high human cost. Behind low prices are millions of #Uyghur & #Tibet forced laborers,toiling in horrific conditions for 16+ hrs a day with little or no pay
Supporting these brands means supporting China’s modern-day slavery#ChinaExposed pic.twitter.com/zJpEaBc9pU
— Chering Dorjey (@CheringDorjey) August 17, 2024 כך לדוגמה, בציוץ המצורף למעלה כותב פעיל זכויות עובדים ובני אדם כי "אופנה זולה מטמו ושי-אין מגיעה במחיר אנושי גבוה. מאחורי המחירים הנמוכים עומדים מיליוני אויגורים וטיבטים עובדי כפייה, שעמלים בתנאים איומים במשך 16+ שעות ביום, עם מעט או ללא שכר כלל. תמיכה במותגים אלה פירושה תמיכה בעבדות המודרנית של סין".
22/08/24 11:36
16.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת הסטארט-אפ פאנדגארד (FundGuard) – המפתחת פלטפורמת ענן מבוססת בינה מלאכותית, אשר מיועדת לגופי השקעות הגדולים בעולם – מגייסת עשרות עובדות ועובדים למגוון משרות טכנולוגיות בעיקרן, בהן מפתחים בתחומי תשתיות, ביג דאטה (Big Data), בק אנד ופרונט אנד (Backend & Fronten), ו-דבאופס (DevOps). בנוסף מחפשת החברה מנהלי מוצר מנוסים, עם ידע מבוסס מעולם שוק ההון. פאנדגארד, הנמצאת בצמיחה מהירה, השלימה לאחרונה סבב גיוס מסדרה C, בהיקף של 100 מיליון דולר, המשמש להרחבת פעילותה.
לדברי החברה, פלטפורמת ה-SaaS שהיא פיתחה "משמשת גופים פיננסים עולמיים לניהול תיקי השקעות בשווי של טריליוני דולרים ומעבירה את הענף לעולם המתחדש והמודרני. היא נותנת מענה לניהול טווח רחב של מוצרים פיננסיים שונים, לרבות קרנות נאמנות, תעודות סל, קרנות גידור, מוצרי ביטוח וקרנות פנסיה, תוך ביצוע של אוטומציה, שיפור תהליכי עבודה ויכולות שיתוף פעולה בין יחידות וחברות שונות בניהול תיקים ואדמיניסטרציה. הטכנולוגיה מאפשרת דיוק וביטחון בנתונים, זיהוי בעיות וכשלים, מספקת תובנות מעשיות לשיפור הניהול ומקלה על ביצוע טרנספורמציה דיגיטלית בארגונים, ומעבר לענן המביא להתייעלות תפעולית וצמצום דרמטי של ההוצאות".
בעולם ניהול ההשקעות ניכרת עליה במורכבות הנכסים הפיננסיים ובהיקף הפעילות, זאת לצד עלייה בדרישות הרגולטוריות ובתחרות גוברת בענף. על אף הצורך בכלים טכנולוגיים, קיים קושי רב להצליח לתת מענה לדרישות המורכבות של התחום, וזאת תוך עמידה ברגולציה קפדנית במיוחד, אימות נתונים רבים בזמן אמת ועוד. הפלטפורמה של פאנדגארד, לדבריה, "מתמודדת בהצלחה עם אתגר מורכב זה על ידי מינוף היכולות של הטכנולוגיות העדכניות ביותר, כולל בינה מלאכותית, למידת מכונה, ביג דאטה, Multi Cloud, Microservices וכלים חדשניים נוספים".
מייסדי פאנדגארד: ליאור יוגב, יניב זכריה ואורי כץ. צילום: נתי לוי
מה צריך כדי להיות FundGuardian?
פאנדגארד הוקמה בשנת 2018 על ידי ליאור יוגב, מנכ"ל החברה; יניב זכריה, ה-CTO; ואורי כץ, VP R&D – אשר הכירו בעבר במהלך שירותם הצבאי ביחידה 8200. לאחר השחרור כל אחד מהם עבד בתפקידי ניהול בכירים בחברות מובילות – בהן גולדמן זקס, סיילספורס וטיפרנקס – עד שהחליטו על הקמת החברה. פאנדגארד מעסיקה 140 עובדים, מתוכם למעלה מ-100 במרכז הפיתוח הישראלי שלה, הממוקם במגדלי עזריאלי בתל אביב, והשאר במשרדים בבוסטון, ניו-יורק, לונדון וטורונטו. בין לקוחותיה של פאנדגארד ענקיות הבנקאות Citi ו-State Street, שאף השקיעו בחברה.
מירב יבנה, מנהלת הגיוס של החברה, סיפרה על ההזדמנויות להצטרף לחברה ואמרה כי "פאנדגארד צומחת בחדות מאז הקמתה, ולשמחתנו יש פה חוויית עשייה וצמיחה מאד משמעותיות. העובדים מעידים על תחושה מאוד טובה, טכנולוגיה מרתקת, אתגר בעבודה על מערכת מאד מורכבת, ההתקדמות והצמיחה של החברה ומעל הכל – אנשים מעולים. מה צריך כדי להיות FundGuardian? הבנה טכנולוגית עמוקה, חדות מחשבה, תשוקה לפתרון בעיות מורכבות, יכולות למידה ומשימתיות. אבל הכי חשוב – להיות בן אדם שנעים לעבוד איתו, לחשוב ביחד ולהשיג ביחד".
היא סיכמה את דבריה באומרה ש-"אנחנו מגייסים למגוון משרות פיתוח, ניהול מוצר ועוד. דף המשרות באתר שלנו עדכני תמיד וממש שווה להציץ בו וכמובן להגיש דרכו מועמדות לתפקידים הרלוונטיים"
אל לעמוד המשרות: https://www.fundguard.com/careers
22/08/24 12:22
16.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כמה ספרי מתח ייכתבו על חייו של מייקל לינץ', מייסד והמנכ"ל לשעבר של אוטונומי (Autonomy) הבריטית, שהיה מוכר בכינוי "ביל גייטס הבריטי"? האיש, דוקטור למתמטיקה מאוניברסיטת קיימברידג', הקים ב-1996 חברת BI מצליחה, זכה בתואר חבר המסדר של האימפריה הבריטית ב-2006, עשה אקזיט, היה למיליארדר, ומאז לא היה לו רגע אחד של שקט ונחת: במקום לבלות וליהנות, הוא בילה יותר מתריסר שנים במאבק באישומי ההונאה, נחלץ מהם – ומת כעבור זמן קצר.
כמה ספרי מתח ייכתבו על חייו של מייקל לינץ', מייסד והמנכ"ל לשעבר של אוטונומי (Autonomy) הבריטית, שהיה מוכר בכינוי "ביל גייטס הבריטי"? האיש, דוקטור למתמטיקה מאוניברסיטת קיימברידג', הקים ב-1996 חברת BI מצליחה, זכה בתואר חבר המסדר של האימפריה הבריטית ב-2006, עשה אקזיט, היה למיליארדר, ומאז לא היה לו רגע אחד של שקט ונחת: במקום לבלות וליהנות, הוא בילה יותר מתריסר שנים במאבק באישומי ההונאה, נחלץ מהם – ומת כעבור זמן קצר.
השבוע, היאכטה שלו, בה אירח חברים כדי לחגוג את זיכויו – טבעה מול חופי פלרמו שבסיציליה, ואתמול (ד') גופתו וגופת בתו האנה בת ה-18 חולצו מהים. ❗️???????????? – British multimillionaire Mike Lynch, co-founder of Autonomy, and Jonathan Bloomer, chairman of Morgan Stanley International, are missing after their yacht, Bayesian, was wrecked by a tornado off the coast of Sicily.
The yacht had 22 people on board; 15 were rescued,… pic.twitter.com/QDOKkytJeS
— ????????The Informant (@theinformant_x) August 20, 2024 "החברה הציגה את ערכה באופן מסולף"
הכל החל באוגוסט 2011: HP הודיעה על רכישת אוטונומי תמורת 10.25 מיליארד דולר. לינץ' הוא כאמור מי שייסד ועמד בראש אוטונומי – חברת התוכנה השנייה בגודלה בבריטניה. החברה עסקה בניתוח מידע בלתי מובנה בעולם ה-Big Data. המחיר ש-HP שילמה על הנרכשת ייצג שווי של 42.11 דולרים למנייה בודדת של אוטונומי – נתון הגבוה ב-64% ממחיר השוק. בשל העסקה, ארנקו של לינץ' תפח ביותר מ-800 מיליון דולר.
עברה לה שנה, וב-2012 ענקית המחשוב HP הטילה פצצה פיננסית: היא נאלצה למחוק מהספרים החשבונאיים שלה סכום עתק של 8.8 מיליארד דולרים, כתוצאה מסילוף ו-"ניהול חשבונאי לא הולם" – שם קוד להונאה – של אוטונומי, אותה רכשה.
טרם הרכישה אוטונומי הייתה חברה ציבורית ומצליחה, ולה 25 אלף לקוחות. בהודעה לרשות לניירות ערך האמריקנית, ה-SEC, נכתב כי "HP רשמה תשלום שאינו במזומן בגין ירידת הערך של נכסים בלתי מוחשיים ומוניטין שקשורים לרכישה של אוטונומי… (היו) אי סדרים חמורים, כשלים חשבונאיים וסילופים בוטים של ערכה של אוטונומי. HP מאוכזבת מאוד לגלות, כי כמה חברים לשעבר בצוות הניהול של אוטונומי יצרו מצגי שווא וניפחו את המדדים הפיננסיים הבסיסיים של החברה, בטרם רכישתה. החברה הציגה את ערכה באופן מסולף". הערך האמיתי של החברה לא נתגלה על ידי KPMG, החברה אותה שכרה HP במהלך תהליך הרכישה לבדיקת הספרים של הנרכשת ונאותות הרכישה. העסקה זכתה לתואר "מהגרועות בהיסטוריה של עמק הסיליקון".
שנים של עיסוק משפטי בה. פרשת HP-אוטונומי.
לינץ' הכחיש את הטענות נגדו ואמר כי "ההאשמות הללו הן בבחינת אמבוש… אנחנו דוחים את טענות HP לחלוטין. זה ממש לא בסדר. כש-HP רכשה את אוטונומי, כמאה אנשים היו מעורבים בהליך בדיקת הנאותות, שהיה מוקפד. ב-HP לא מבינים בעסקי רכישה בכלל ובעסקי התוכנה. מג (ויטמן, אז מנכ"לית HP – י"ה) צריכה לחשוב יותר על בעיות היסוד של עסקיה".
מאז היה עסוק לינץ' בהתגוננות מפני ההאשמות נגדו ובמאבקים משפטיים משני צדי האוקיינוס, בבריטניה ובארה"ב. כך, טענה HP באחד מהמשפטים כי "מנהלי אוטונומי המציאו עסקות, הונו והציגו מצג שווא של מכירות מוגדלות מכפי שהיו באמת, במהלך החודשים לפני שהחברה נמכרה ל-HP".
כחלק מהמאבק גם הוצגו תכתובות בין לינץ' לבין שושובן חוסיין, סמנכ"ל הכספים של הנרכשת, מהם ניתן היה להבין כי הם ידעו על "עיגולי הפינות" (שלא לומר הונאות) במכירות. לפי HP, באוטונומי ערכו רישום כפול של עסקות – כאלה שקרו בפועל וכאלה שב-"צנרת", אך שנראו כאילו כבר קרו בפועל. חוסיין הורשע ב-2018 וישב בכלא חמש שנים.
באחד המשפטים, בעלי המניות של ענקית ה-IT הגישו תביעה נגד חברי מועצת המנהלים של HP, כי אלה לא ביצעו "בדיקת נאותות טכנולוגית", והמנהלים והיועצים של החברה "סילפו עובדות כדי להסתיר את המחדלים שלהם". על פי התביעה, "אוטונומי עסקה בעסקות סיבוביות על מנת לנפח את מצבה הפיננסי ולהבריא אותו. הנתונים על עלות הרישיונות, היקפי מכירתם ופרטים נוספים נקברו בתוך נתונים אחרים". I don't think "struck by car" is enough information in the light of the coincidence of Mike Lynch dying two days later. What is going on? The accusations by HP and claim for $5bn damages resulting in not guilty plea. Suspicious. How was Chamberlain hit? https://t.co/bi0uaUzSvG
— Sophie Sweatman (@sophsweet) August 21, 2024 אחרי הזיכוי: טביעה דרמתית ומוות מדריסה
ביוני השנה שב לינץ' מארה"ב, לאחר ששהה שם מעצר בית במשך יותר משנה. למרבה ההפתעה, לינץ' זוכה משלל האישומים נגדו. ההתנהלות המשפטית שחווה, גרמה לו לרצות לסייע למי שהורשע שלא בצדק על ידי מערכת המשפט.
לאחר שזוכה, יצא לינץ' לחגוג בשייט ביאכטת פאר, אלא שזו נפגעה מסופת רעמים וטבעה מול חופי סיציליה. על היאכטה היו 22 איש, 15 מהם חולצו. היאכטה שקעה לעומק של חמישים מטרים.
וכמו כדי להוסיף למקריות, או למסתורין: בסוף השבוע האחרון (ש') נהרג בתאונת דרכים שותפו לשעבר של לינץ' – בן (סטיבן) צ'מברליין, שהיה סגן נשיא לכספים בחברה, שגם הוא הואשם – וזוכה – בניפוח מלאכותי של הכנסות אוטונומי ובדיווחי כזב. הוא נדרס בעת שעסק בספורט.