זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
04/08/24 12:11
13.56% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
קבוצת האקרים ישראלית המכונה WeRedEvils (אק"א We Red Evils Original) התגאתה כי היא האחראית להשבתות של רשתות ה-Wi-Fi באיראן, כך דווח בסוף השבוע.
לא הרבה זמן בטרם החלו ההשבתות של הרשתות האלחוטיות ברפובליקה האיסלאמית, חברי הקבוצה פרסמו הודעה בערוץ הטלגרם שלה, וכתבו כי "בדקות הקרובות נתקוף מערכות אינטרנט וספקיות באיראן. צפויה מכה קשה".
ואכן ביום ה' בלילה, וביום ו' בבוקר, הופיעו דיווחים רבים על רשת האינטרנט המושבת בחלקים של המדינה, כולל הפסקות תקשורת בחלק מהשכונות של טהראן הבירה.
קבוצת WeRedEvils נחשפה בעקבות הטבח של ה-7 באוקטובר ומאז תחילת מלחמת ישראל-חמאס. לפי חלק מהדיווחים, הקבוצה עוסקת – באופן לא רשמי ולא כשלוחה בגיבוי ישראל – בפריצה למערכי IT של מדינות זרות. כך, ימים אחדים אחרי פרוץ המלחמה, באוקטובר 2023, חברי הקבוצה טענו כי הם תקפו את המערכת לניהול פרויקטים של תשתית הנפט באיראן.
"הצלחנו לשים יד על תוכנות חיוניות, עליהן לא נרחיב", כתבו ההאקרים הנחזים להיות ישראלים. "אנחנו בטוחים שאיראן מבינה את כי אסדות וכורים עלולים לגרום להרס המוני, אם יהיו דליפות פנימיות או התחממות יתר". המשפט האחרון, ציינו אנליסטים, "אינו מקרי: הוא מהדהד למתקפת הסייבר עם התולעת סטוקסנט, על המתקן הגרעיני בנתאנז, שם יותר מאלף סרקזות (צנטיפוגות – הושבתו בשל התחממות יתר בעקבות מתקפת סייבר".
עוד פרסמו התוקפים כי "פרצנו בהצלחה למערכת התקשורת האיראנית ואספנו מידע רב שהועבר לכוחות הביטחון בישראל… יש כאן כמה איראנים שתומכים במשמרות המהפכה, ואנחנו פונים אליהם אישית: 'תפסיקו להרים דגלים אדומים ותתחילו להרים דגל לבן'". #Israeli '#WeRedEvils Original' #Hacker Group claims to have hacked into #Iran's communications system and collected a lot of information that was passed on to security forces in #Israel #CybersecurityNews #Hacking pic.twitter.com/NKv1AN2F6C
— Shadi Alkasim (@Shadi_Alkasim) August 2, 2024 בנובמבר 2023 טענו ההאקרים כי הצליחו לחסום את כל חשבונות הווטסאפ של משפחת חדיד והוכיחו זאת בצילומי מסך שפרסמו. עוד באותו חודש הם התגאו ב-X כי הצליחו לנתק את רשת האינטרנט בתימן, כתגובת נקמה על שהחות'ים שיגרו טילים.
בדצמבר התגאתה הקבוצה ב-X: "ערכנו את דף הוויקיפדיה של ג'קסון הינקל והכללנו עליו עובדות רבות. תהנה מזה ג'קסון". We have edited Jackson Hinkle's Wikipedia page and included many facts about him.
Enjoy it Jackson ????????
Am Yisrael Chai ???????????? pic.twitter.com/AtKLd6wPMR
— WeRedEvils (@WeRedEvils_iL) December 13, 2023 עוד פעילויות בסייבר נגד איראן
במרץ השנה, קבוצת ההאקרים PT Iran חדרה לתשתית הסייבר של חברת הרכבות האיראנית, כך לפי אתר אופוזיציה למשטר. סוכנות הידיעות הרשמית למחצה סייברבאן אישרה את דבר הפריצה, אולם הפחיתה את היקפה. ההאקרים טענו שהמתקפה נועדה להתריע בפני עובדי חברת הרכבת על פגמי אבטחה. זאת, לאור פריצות ופרצות קודמות שנתגלו, בין השאר לספקית שירותי התקשורת איראן סל ומשרד הטאבו הממשלתי בטהראן.
בדצמבר האחרון, האקרים שיבשו את הפעילות ב-70% מתחנות הדלק במדינה – לפי האיראנים עצמם. קבוצת הדרור הטורף, שנטלה אחריות על התקיפה, היא פרו-ישראלית, וההודעה שהיא פרסמה מחזקת זאת. חברי הקבוצה כתבו בה כי המתקפה היא "תגובה על התוקפנות של איראן ושלוחיה באזור". עם זאת, יש מומחים שסבורים שהתוקפים לא היו האקרים ישראלים או תומכי ישראל.
ההאקרים שתקפו את תחנות הדלק ביצעו את המתקפה באופן מבוקר וניפקו אזהרה מראש לשירותי החירום באיראן. כמו כן, הם התגאו שהשאירו את 30% הנותרים של המשאבות פעילות, אף כי הם היו יכולים להשבית את כולן. לדבריהם, הם עשו זאת כ-"מסדרון הומניטרי", שמהדהד למה שצה"ל עשה כשקרא לתושבי צפון רצועת עזה לעבור דרומה, למען ביטחונם. Pro-Israel hacker group 'predatory sparrow' claims responsibility for a cyber attack which paralysed Iran's gas stations.
Over 70% are shut down.
An #Iranian cyber attack at the end of November targeted the Ziv hospital in northern #Israel.#Iran #Hezbollah #October7 pic.twitter.com/i8VAeNCDeV
— Erez Neumark ???????????????? (@ErezNeumark) December 18, 2023 קבוצת הדרור הטורף ביצעה מתקפה על תחנות דלק במדינה גם באוקטובר 2021 – מתקפה שהשלטונות בטהרן עצמם הודו שהיא פגעה ב-4,300 תחנות דלק במדינה.
עוד תקיפה, שלפי חוקרי צ'ק פוינט תואמת לדרכי הפעולה של הדרורים הטורפים, אירעה שלושה חודשים קודם לכן – ביולי 2021 – ופגעה בתחנות רכבת במדינה. התוקפים גרמו לעיכוב ולביטול נסיעות, ואף הביאו לפרסום מספר הטלפון בלשכתו של מנהיג המדינה, עלי חמינאי, כמספר הטלפון של מודיעין הרכבת, עם כיתוב שקורא לנוסעים להתקשר אליו.
מתקפה נוספת שקבוצת הדרור הטורף מקושרת אליה הביאה להצתת אש במפעל פלדה במדינה. צילומי טלוויזיה במעגל סגור של המפעל הראו קבוצה של עובדים שעוזבים את המפעל, ומיד לאחר מכן החלה להיפלט פלדה מותכת, שגרמה לפריצת השריפה.
אירוע סייבר נוסף באיראן היה גילויה של פרצה גדולה בשרתי מערכת המשפט במדינה, שנחשפה על ידי קבוצת ההאקטיביסטים Edalat-e Ali. הקבוצה התהדרה בכך שהשיגה גישה למאגר עצום, שכולל מיליוני קבצים ומסמכים חסויים.
04/08/24 13:21
7.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פרטנר עסקים קיימה פורום לקוחות אקסקלוסיבי במרכז החדשנות של צ'ק פוינט בתל אביב, שעסק בפתרונות המתקדמים ביותר בתחום אבטחת המידע, ובייחוד על רקע מהפכת הרשת הפרטית – Private 5G רשת סלולרית ייעודית ומופרדת מרשתות ציבוריות המשנה את כללי המשחק של אבטחת המידע.
לדברי יגאל גלעדי, סמנכ"ל ההנדסה בפרטנר, ציין, כי הרשת הפרטית מקנה יכולות אבטחת מידע מתקדמות לכל המכשירים שהיא מכסה ומנתקת את התלות של הארגון ברשתות המשותפות.
אלון סלע, מנהל שותפים ישראל בצ'ק פוינט, הציג את הפעילות הענפה והחזון של החברה והציג את השילוב של יכולות AI בפתרונות שהם מספקים.
04/08/24 15:46
6.78% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ספוטיפיי (Spotify) – פלטפורמת הזרמת המוזיקה והפודקאסטים הפופולרית – ניסתה באחרונה ליישם החלטה שנויה במחלוקת ואפשר למשתמשים החינמיים שלה לקבל תצוגה של מילות השירים רק אחרי תשלום עבור כך. אלא שהמהלך גרר ביקורת מהמשתמשים וכעת החברה השוודית נסוגה בה מהרעיון הלא מוצלח. אם עדיין אינכם רואים את המילים – אל דאגה, בחברה מבטיחים שהן ישובו להיות זמינות לתצוגה בקרוב.
שירות הזרמת המוזיקה הפך בתחילה את המילים לזמינות לכלל המשתמשים בחינם, זאת בהנחה שיש מילים שפורסמו על ידי היוצרים בהישג ידו. אלא שבאחרונה החליטה החברה להכניס את התכונה שהייתה כאמור חינמית לכזו שזמינה רק לבעלי מנוי פרימיום (Spotify Premium), והגביל אליהן את הגישה של משתמשים שעושים שימוש בפלטפורמה במתכונת החינמית. כאמור, החברה נסוגה בה מהניסיון הזה בגלל המשוב השלילי של המשתמשים בפלטפורמה, וכן למשל בשל מאמרי ביקורת חריפים, כמו זה בעל הכותרת: "למה עזבתי סוף סוף את ספוטיפיי?", שהתפרסם בעמוד הראשון של הניו יורקר. SPOTIFY FINALLY BROUGHT BACK FREE LYRICS!!! pic.twitter.com/m8rKzYJbvs
— bella . ۫ ꣑ৎ . (limited) (@bellscalories) August 4, 2024 המשתמשים שמחו על ביטול הרעיון ה"טיפשי"
כעת, ובתגובה לתגובת הנגד, ספוטיפיי הודיעה כאמור כי היא תציג שוב גישה חופשית למילות השירים לכלל המשתמשים והדבר יקרה בשבועות הקרובים.
דובר ספוטיפיי הצהיר: "במהלך השבועות הקרובים נרחיב את זמינות המילים עבור משתמשי Spotify Free, כך שיותר אנשים יוכלו ליהנות מצפייה ביותר מילים, ברחבי העולם". spotify finally realized how stupid of an idea is to make ppl buy their premium to see the lyrics pic.twitter.com/mKTZILtSoO
— Reisuka (@Reisuka113) July 31, 2024 המהלך להשבת הגישה החופשית למילות השירים התקבל בברכה בקרב משתמשי השירות, שרבים מהם הביעו במדיה החברתית הקלה ושביעות רצון מהביטול של הכוונה לחייב עבור הצפייה במילים. כך למשל, משתמשת X בכינוי Reisuka כתבה בציוץ: "ספוטיפיי סופסוף הבינה כמה טיפשי היה הרעיון לגרום לאנשים לקנות את הפרימיום שלהם כדי לראות את המילים".
שינוי זה בגישה מתיישב עם המטרה הרחבה יותר של ספוטיפיי – לשפר את הפלטפורמה ולספק יותר הטבות ותכונות גם למשתמשי המסלול החינמי, וזאת בתקופה שבה התחרות בתחום הסטרימינג הולכת וגוברת.
כעקרון הרעיון לכשעצמו היה משונה – ראשית משום שמשתמשים לא אוהבים שמסירים תכונות חינמיות שהיו זמינות עבורם כל העת ולפתע דורשים בעבורן תשלום. שנית, משום שממש קשה לחשוב על מישהו שמוכן לשלם דמי מנוי לשירות רק כדי לזכות שוב בתצוגת מילות השירים, וזאת בזמן שחיפוש מהיר באינטרנט – כנראה בשירונט אם מדובר במילים בעברית, או סתם בגוגל בלווית המילה Lyrics עבור מילים בלועזית – יספק להם את המילים בלי עלות נוספת.
לפי טענות במדיה העולמית, הניסיון להשיג עוד מינויי פרימיום הגיע בעקבות המגמה של רווחים גבוהים, כמו זו שעליה ספוטיפיי דיווחה בסוף יולי, שמקורם בכך שהחברה הצליחה להעלות את מחירי המנוי שלה, ועדיין להמשיך ולהשיג צמיחה למניותיה.
04/08/24 11:30
5.93% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חוקרים ב-נאס"א וב-SETI טוענים שיש להכניס לשימוש כמה שיותר מהר את הבינה המלאכותית כדי לנסות ליצור קשר עם ישויות חוצניות – חייזרים. למעשה, הם טוענים שיש לפתח מעין צ'אטבוט ייעודי, המבוסס על מודל שפה גדולה, שעימו יוכלו החייזרים לתקשר כדי ללמוד ולהבין את הגזע האנושי.
לחוקרים, פרנק מארצ'יס מ-SETI, וג'יי לפז פרנקוס, מהנדס מחקר ב-NASA, ברור שלאחר 40 שנה של ניסיונות, שעד עתה לא זכו למענה, הגיע הזמן לשנות כיוון. בנייר העמדה שלהם הם מציינים, שהאמצעים שבהם השתמשו עד עתה הם פשוטים ומופשטים מדי ולכן יש צורך דחוף בשינוי אסטרטגיה.
"זה יאפשר לציוויליזציות חוצניות לשוחח איתנו בעקיפין וללמוד עלינו מבלי שיפריעו למרחקים העצומים של החלל והעיכובים שיכולים באופן טבעי להימשך חיים אנושיים שלמים. חייזרים יוכלו ללמוד את אחת מהשפות שלנו, לשאול את הצ'אטבוט שאלות עלינו ולקבל תשובות שמייצגות את האנושות", כתבו החוקרים.
החוקרים גם מתייחסים לכך, ששליחת מודל מלא בטכנולוגיות הנוכחיות יכול להימשך מאות שנים. מכיוון שכך, הם מציעים לפתח מודל שישתמש במידע הרלוונטי בלבד, וכן להשתמש במערכות לייזר מתקדמות כדי לשלוח את האותות לחלל – מה שיכול לקצר את התהליך ל-20 שנה בלבד.
"ולא רק טקסט, אלא גם תמונות וצלילים. התוכן, האישיות והטון של הצ'אטבוט צריכים להיקבע בידי חוקרים, פילוסופים, היסטוריונים ומומחים אחרים כדי לייצג את האנושות בכללותה", הם כתבו.
04/08/24 14:13
5.93% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אינטל פרסמה את תוצאותיה העסקיות לרבעון השני של השנה והיו אלו תוצאות לא טובות. זאת ועוד, הביצועים פספסו את תחזית האנליסטים וגם זה לא שיפר את מצבה של החברה בקרב המשקיעים, שהורידו את המניה בכ-19% במסחר של יום ה' בניו יורק.
החברה גם הודיע על קיצוץ של כ-10 מיליארד דולר בהוצאות, ועל קיצוץ של כ-15% מכוח העבודה שלה. אינטל מעסיקה כיום כ-125,000 עובדים ברחבי העולם – הווה אומר שכ-19,000 איש ואישה ילכו הביתה. https://t.co/V24Di4kht8
Intel
Thread topic:
Why not have a 15% pay cut across the board to save jobs?$intc #intel #intc #hightech #chips #semiconductors #californiajobs #oregonjobs #jobs #recession #layoff #layoffs #thelayoff $IBM #QCOM $QCOM #qualcomm ????
— TheLayoffBot (@TheLayoffBot) August 4, 2024 הביצועים, כאמור, לא היו מזהירים במהלך הרבעון – ההוצאות הכלליות גדלו בכ-5.96% – שהם גידול של כ-862 מיליון דולר, ל-14.8 מיליארד. ההכנסות ירדו בכ-116 מיליון, ל-12.83 מיליארד דולר – ירידה של כ-0.89%.
במהלך הרבעון ההוצאות הגולמיות קטנו בכ-0.30%, ל-8.29 מיליארד דולר. הרווח הגולמי עלה ב-1.96%, ל-4.55 מיליארד – רווח גולמי שולי של 35.435 לעומת 35.86% ברבעון המקביל אשתקד.
במהלך אותם שלושה חודשים ההוצאות התפעוליות גדלו ב-15.16%, ל-6.51 מיליארד, בעוד שההפסד התפעולי גדל ב-93.3%, ל-1.96 מיליארד ד'.
הירידה ברווחים באה לידי ביטוי בחבות המס, שצנחה ב-97.8%, ל-350 מיליון דולר.
במהלך הרבעון אינטל רשמה הפסד נקי של 1.61 מיליארד דולר, לעומת רווח נקי של 1.48 מיליארד דולר שנקבע ברבעון המקביל אשתקד. הפסד נקי למנייה של 0.38 דולר, לעומת רווח נקי למנייה של 0.35 דולר.
מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, לא התעלם מהמציאות ואמר בתגובה: "היו לנו ביצועים מאכזבים במהלך הרבעון השני של השנה. אנחנו מקווים שבזכות הצעדים שנקטנו – בעיקר ההשקה של ה-Intel 18A, נחזור למעמדו המוביל בתחום הטכנולוגי, ושזה יחזק את מעמדנו המוביל בשוק וישפר את הרווחיות של החברה".
04/08/24 15:08
5.93% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת הסטארט-אפ סייטביט (SightBit), המפתחת טכנולוגיה מהפכנית למניעת טביעות באמצעות ראייה ממוחשבת ובינה מלאכותית, הודיעה על מינויו של איתן הדאיה למנכ"ל החברה. הדאיה, שעלה לישראל בינואר האחרון לאחר שניהל חברה בינלאומית בשנים האחרונות בהונג קונג, למד בארה"ב וניהל קריירה מגוונת בניהול בכיר באירופה, מביא עימו ניסיון עשיר בניהול חברות בינלאומיות בתחומי טכנולוגיה, תקשורת ומדעי החיים בשוקי אירופה, אמל"ט והמזרח הרחוק. הוא בעל תואר שני במינהל עסקים ופסיכולוגיה ארגונית ומומחה בליווי חברות בשלבי צמיחה ופריצה בינלאומית.
סייטביט הוקמה ונוהלה מתוך חזון אישי של אדם ביסמוט ז"ל, לאחר שחווה מקרוב מקרה טביעה טראגי בים המלח. החברה, הפועלת במסגרת חממת אין-נגב (InNegev), פיתחה מערכת חדשנית, המשתמשת בשילוב של ראייה ממוחשבת, בינה מלאכותית וניתוח ביג-דאטה כדי לנטר חופי רחצה בזמן אמת. המערכת מסוגלת לזהות מצבי סכנה, כמו שחיינים במצוקה או זרמים חזקים, ולהתריע לצוותי ההצלה ולמנהלי החופים. ביסמוט שימש במקביל להובלת החברה מרצה ליזמות וחדשנות באוניברסיטת בן-גוריון ומנהל של תוכנית "ראידאת" ("פורצות דרך") לקידום יזמות של צעירות בדואיות. אדם ביסמוט ז"ל נפל בחודש ינואר ברצועת עזה.
הדאיה אמר לרגל מינוי, כי "אני נרגש להצטרף לסייטביט ולהמשיך את המורשת של אדם, שהקדיש את חייו למניעת טביעות. הוא היה יזם אמיתי, שיצר את ההזדמנויות העומדות בפנינו כיום. אנו מודעים לאתגרים, אבל מאמינים בנחישות הצוות ובפוטנציאל העצום של הטכנולוגיה שלנו. אני מחויב להוביל את החברה לצמיחה, תוך מימוש החזון הישראלי הרווח ליצירת חדשנות טכנולוגית לטובת הכלל ולהפוך את סייטביט למובילה עולמית בתחום בטיחות המים."
הטכנולוגיה של סייטביט כבר הוכיחה את יעילותה בפיילוטים מוצלחים בתל אביב, אשדוד, קליפורניה, ברזיל, דובאי, אוסטרליה וקנדה, וסיפקה התרעות מצילות חיים.
החברה גייסה עד היום 2 מיליון דולר מחממת אין-נגב וממשקיעים אסטרטגיים נוספים.
04/08/24 15:44
5.93% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אחד הדברים שאי אפשר לקחת מפט גלסינגר, המנכ"ל הנוכחי של אינטל, הוא שכבר מהרגע הראשון שלו בתפקיד הוא הבין שהחברה זקוקה במהירות לשינוי. הוא הציג כבר בשיחות הראשונות שלו את אסטרטגיית IDM 2.0, כשהוא שם על הכוונת את TSMC ואת סמסונג במטרה להפוך את אינטל מעבר למתכננת מעבדים גם ליצרנית הכי גדולה בשוק של מעבדים עבור חברות ללא מפעל – או לפחות להיות שנייה. יש כאלו שיגידו שהוא אולי הגיע עם התוכנית מבית.
היה ברור למדי שאחרי שלוש שנים בלבד אינטל לא תוכל לסיים להכין את התשתית לכל פעילות הייצור שהיא רוצה לבצע. אני לא חושב שמישהו בחברה חשב שהיא תהפוך לקנדידט אמיתי עבור חברות שצריכות שירותים כאלה תוך תקופה כל כך קצרה – וכן, שלוש שנים זו תקופה קצרה במונחים של בניית מפעלי ייצור מעבדים, בטח בהיקף שאינטל רוצה לבנות, וגם להשתמש בהם אחר כך. עצם העובדה שלאינטל כבר יש חוזים כאלה או אחרים, זה אפילו הישג.
אבל כשהיא שמה את TSMC על הכוונת היא שכחה לכוון משקפות גם לאנבידיה. קשה לומר שאינטל לא חזתה לגמרי את מהפכת הבינה המלאכותית. אי אפשר לקחת ממנה את העובדה שמעבדי ה-Core Ultra היו הראשונים עם שבבי NPU מובנים שנקראו ככאלה – תכל'ס, לכל החברות כמעט היה שבב עצבי כזה או אחר בשנים האחרונות, שאולי לא כונה כך, אבל היה שם עם TOPS יחסית צנוע. ידוע לוקח כמה שנים לפחות לתכנן מעבדים, כך שאינטל הייתה בתמונה, אבל בצד הצרכני יותר, , של השרתים הרגילים, היא לא הייתה מוכנה למתקפת ה-OpenAI ושות', ואנבידיה – כן.
לא שזה היה עוזר לה יותר מדי. כרטיסי הבינה המלאכותית, במיוחד אלו שמיועדים לאימון LLM, מבוססים על מסורת חזקה של כרטיסים גרפיים שיש לאנבידיה. היא מלכת שוק הכרטיסים הגרפיים הייעודיים, וגם AMD לא מצליחה יותר מלזנב בה, בערך כמו שהיא מזנבת – עם כל הכבוד וההערכה – באינטל בשוק המעבדים למחשבים, גם אם לוקחים בחשבון את המעבדים לשרתים.
הישועה של אינטל לא תבוא ממעבדי בינה מלאכותית, וגם אם ה-Guadi שלה טובים יותר או פחות, במונחים של ביצועים לדולר או ביצועים בכלל, הם מיועדים בעיקר לשוק ההיסקים ולא לשוק האימון של מודלים לבינה מלאכותית, ובאנבידיה הרי בינתיים לא יושבים בידיים שלובות, אלא ממשיכים לעבוד בשיא המרץ לקראת הדור הבא של מעבדי הבינה המלאכותית, כשנראה שהיא רק ממשיכה להגדיל את הפער.
אבל גם זו לא הבעיה של אינטל. אם בוחנים את הדו"חות הכספיים מתברר, שבכל מה שקשור לקבוצה/חטיבת המוצרים, למרות הירידה העצומה בביקוש למעבדי שרתים/בינה מלאכותית (ירידה של 41.5%) של מוצרי רשת וקצה, יש עלייה של 15.6% ברווח התפעולי במונחים של שנה לשנה. אבל מצד שני, יש ירידה עצומה במכירות של אלטרה ושל מובילאיי, ויש הפסד עצום של 2.83 מיליארד דולר בגין חטיבת הייצור, שגודלו כמעט כגודל ההכנסות של חטיבת המוצרים, כ-2.91 מיליארד דולר.
וזו הבעיה של אינטל. את מובילאיי ואת אלטרה היא יכולה לסבול עם הפסדים/מיעוט הכנסות עוד שנה-שנתיים כדי לבחון לאן הולך השוק. היא יכולה אולי לחתוך אותן ולוותר ואולי לבלוע פנימה, כמו במקרה של הבאנה לאבס, כדי לחסוך הוצאות, אבל עם ההפסדים של הייצור אין לה ברירה אלא להתמודד – זו האסטרטגיה שבחרה החברה, והיא לא יכולה אחרי שלוש שנים לשנות אותה. זה תהליך שאת הבדיקה שלו יצטרכו לבצע בעוד כמה שנים מהיום, כשהמפעלים הרבים בעולם יהיו מוכנים.
והיא צריכה לממן את זה ואת הציפיות של בעלי המניות, ועם הוצאות תפעוליות גבוהות מדי שנובעות מהתאגיד בפני עצמו היא צריכה לצמצם בדחיפות את ההוצאות הכלליות שלה וזה אומר עוד תוכנית התייעלות ענקית, שמבוססת על פיטורי יותר מ-10% מכוח העבודה שלה, שגודלו הגלובלי עומד כיום על כ-125 אלף, כ-11 אלף בישראל.
המספרים יהיו גדולים אבל לא בטוח אם הם יגיעו ל-15 אלף, כי באינטל כמובן לא מנדבים פרטים מדויקים, וממש לא ברור היכן היא תבחר לקצץ. אבל קשה לי להאמין שהפעם חרב הקיצוצים תדלג על ישראל, ובקריית גת יותר מאשר בפיתוח בחיפה – גם בגלל שלא ברור לאן בדיוק נושבת הרוח לגבי הרחבת המפעל, שכרגע העבודות בו הושהו עד שאינטל תחליט בדיוק מה לעשות בהרחבה – וזה מבלי לשכוח שהמפעל הראשי כרגע כבר מייצר מעבדים בטכנולוגיה ישנה יותר מאשר הדור שעומד להיות מוכרז בספטמבר הקרוב ב-IFA לשוק המחשבים הניידים.
אני בכלל חושב שזה הרגע שבו באינטל צריכים להתחיל לחשוב ברצינות על ההחלטה שכולם מגששים ולוחשים סביבה: להתפצל לחברה שמפתחת מעבדים וחברה שמייצרת שבבים – תשאלו את AMD, היא עשתה את וזה עשה לה רק טוב – הרי גם כך יש החלטה באינטל לייצר את המעבדים שלה היכן שזה הכי משתלם, ותשאלו ב-TSMC איך זה לייצר את שבבי ה-Lunar Lake.
04/08/24 09:45
5.08% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
אפל פרסמה את תוצאותיה העסקיות לרבעון השלישי של השנה הכספית שלה, עם ביצועים שאמנם עקפו את תחזיות האנליסטים בהכנסות וברווחים כאחד, אבל עם ירידה במכירות בסין – השוק השני בחשיבותו מבחינת החברה אחרי זה של ארה"ב.
המשקיעים והאנליסטים היו ממוקדים במאבק העיקש של החברה לשמור על רמת המכירות של אפל בסין, אבל החברה החמיצה את תחזית האנליסטים למכירותיה בשוק זה, שהסתכמו ב-14.7 מיליארד דולר – לעומת מכירות של 15.7 מיליארד דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה – ירידה של 6.3%, ולעומת הערכות האנליסטים שעמדו על 15.2 מיליארד דולר.
לגבי הביצועים בתשעת החודשים הראשונים של השנה, החברה הציגה גידול של 1.93% בהוצאות הכלליות ל-202.49 מיליארד דולר, ההכנסות ירדו ב-2.32 מיליארד דולר ל-296.11 מיליארד – והסתכמו בעלייה זעומה של 0.79% בלבד. הרווח התפעולי באותם תשעה חודשים עלה ב-7.21% – ל-93.63 מיליארד דולר, והרווח הנקי גדל ב-6.7% ל-79.00 מיליארד דולר.
במהלך הרבעון המדווח, ההוצאות הכלליות קטנו ב-2.85% ל-60.43 מיליארד דולר – ירידה של 1.67 מיליארד. ההכנסות ירדו יותר – ב 3.988 מיליארד, ל-85.78 מיליארד – עלייה של 4.87%. מתוך סכום כללי זה ההכנסות ממכירת מוצרים גדלו ב-1.78%, ל-61.56 מיליארד דולר, ומכירות השירותים גדלו ב-14.14% ל-24.21 מיליארד.
במהלך הרבעון ההוצאות הגולמיות גדלו ב-1.58% ל-46.1 מיליארד דולר, הרווח הגולמי גדל ב-8.97% ל-39.68 רווח גולמי שולי של 46.26% – לעומת 44.52% ברבעון המקביל אשתקד. ההוצאות התפעוליות ברבעון גדלו ב-6.79% ל-14.33 מיליארד דולר, והרווח התפעולי גדל ב-10.24% ל-25.35 מיליארד.
במהלך הרבעון חבות המס גדלה ב-41.87% ל-4.05 מיליארד דולר, הרווח הנקי גדל ב-7.88% ל-21.45 מיליארד, והרווח הנקי למניה עמד על 1.40 דולר – ומשקף עלייה של 11.11% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
טים קוק, מנכ"ל אפל, אמר בעקבות פרסום התוצאות, "הצגנו הכנסות של 85.8 מיליארד דולר, שהן הכנסות שיא עבור רבעון שלישי. אנחנו נרגשים לשלב בינה מלאכותית במוצרים שלנו".