זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/02/24 08:34
12% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
למרות שיש כבר בשוק כמה מחשבים שמציעים מסכים כפולים, וגם אם מוסיפים לתמונה את המחשבים עם המסכים המתקפלים כדוגמת ThinkPad X1 Fold 16 Gen 1 של לנובו, שהסקירה הראשונה הגלובלית שלו פורסמה באנשים ומחשבים, עדיין מדובר בסוג של נישה, שרק התרחבה במעט עכשיו, עם ההשקה בישראל של המרהיב של אסוס.
ZenBook Duo UX8406 – עיצוב מרהיב. צילום: יח"צ
אולי לא מדובר במחשב ייחודי, כי כבר יש מחשבים דומים לו בשוק, אבל הוא מצליח להוכיח שוב עד כמה השימושיות של נייד כפול מסכים יכולה להיות גבוהה, והוא מצליח לעשות את זה בכל זאת עם כמה היבטים ייחודיים, שמחזקים את השימושיות והנוחות שלו עוד יותר.
למעשה, בהיבט מסוים מדובר באבולוציה של סדרת ה-ZenBook Duo, שהושקה לראשונה לפני כמה שנים עם שני מסכים – אחד בגודל מלא ואחד מתחתיו בגודל חלקי – וכעת מדובר בשני מסכי OLED בגודל 14 אינץ' כל אחד שמספקים רזולוציה משותפת של 19.8 אינץ' כשהם פתוחים לחלוטין. ואלו מסכים נהדרים כל אחד בפני עצמו, עם צבעים נהדרים, שחורים עמוקים במיוחד, ניגודיות נהדרת וגם רזולוציה גבוהה של 3K, המלווה בקצב רענון טוב של 120 הרץ, וכאמור, כל אחד בפני עצמו.
אחד הדברים הייחודיים הוא המקלדת הדקיקה מאוד שבאסוס החליטו שמקום המנוחה שלה הוא על המסך התחתון גם כשהמחשב סגור, כך שאין בעיה להוביל אותה ממקום למקום. היא לא רק דקיקה, היא גם בגודל מלא עם משטח שליטה מספיק גדול ונוח, והיא יכולה להתחבר באמצעות חיבור פינים אל החלק התחתון של המחשב, כאמור, או באמצעות חיבור Bluetooth.
מגוון של מצבי עבודה
האפשרות לנתק את המקלדת ממקומה משתלבת יחד עם רגלית אחורית מובנית וחזקה כדי לספק כמה וכמה מצבי עבודה, כרגיל במחשב מהסוג הזה. יש מצב שולחני, כפי שבאסוס מכנים זאת, שבו שני המסכים של עומדים זה לצד זה, ואז עובדים עם המקלדת האלחוטית. יש מצב שבו שני המסכים פתוחים לחלוטין זה מעל זה. יש גם מצב מחשב נייד "רגיל", שבו המקלדת יושבת על המסך התחתון ועובדים רק עם המסך העליון, ומצב נייד כפול מסכים שבו עובדים עם המקלדת הווירטואלית בחלק התחתון והיישומונים המלווים אותה בשיטת תן לאצבעות לעשות את זה במקום העכבר שלך כשהמקלדת הפיזית בתיק או בכל מקום אחר.
אפשר כמובן לעבוד בלי מקלדת, ואז יש משמעות רבה מאוד לתוכנה שמאפשרת מחוות שונות כדי להשתמש במסכים. למשל, לחיצה עם שש אצבעות פותחת את המקלדת הווירטואלית. לחיצה עם שלוש אצבעות פותחת משטח שליטה וירטואלי עם לחצני עכבר. אם עושים זום עם חמש אצבעות על חלון פתוח הוא נפתח על מלוא שני המסכים ביחד.
מסכים נהדרים כל אחד בפני עצמו, עם צבעים נהדרים, שחורים עמוקים במיוחד, ניגודיות נהדרת וגם רזולוציה גבוהה – ZenBook Duo UX8406. צילום: יח"צ
בנוסף, עם פונקציה שנקראת App Switcher – תחילת גרירה של חלון עם האצבעות פותחת תפריט, שבו אפשר "להטיל" את החלון למסך העליון או התחתון, לפתוח אותו כאמור לגודל מלא על שני המסכים, או להשתמש באפשרויות של Windows 11 כדי לחלק את המסך לאזורים שונים.
ואפשר בעת השימוש באצבעות לבחור מצב עבודה נוסף, והוא לשעתק מסך אחד לשני אבל בצורה מסובבת, לעבוד עם פתיחה מלאה של המסכים ל-180 מעלות, ובכל צד יכול לעבוד מישהו אחר בשיתוף פעולה מלא עם כל אפליקציה או מסמך שפתוחים על המסך.
מישהו אמר בינה מלאכותית?
Windows כמובן מגיעה כיום עם Copliot מוטמע היטב, שמצטרף ליישומי בינה מלאכותית אחרים שמציעה אסוס, כמו השתקת רעשים דו צדדית על ידי שימוש בבינה מלאכותית, וגם כאלה שמשתמשים ב- -NPU שבב הבינה המלאכותית החדש שמשולב במעבדי ה-Meteor Lake של אינטל, כשהמחשב המסוים הזה מגיע עם המעבד החזק ביותר שמציע בינתיים יצרנית המעבדים בדור הנוכחי לניידים, וזהו Core Ultra 9 185H.
בכלל, אסוס לא חסכה במחשב הזה בתצורה, ויש 32 גיגה-בייט זיכרון RAM יחד עם 2 טרה-ביט זיכרון אחסון, והשבב הגרפי המובנה המבוסס על ארכיטקטורת ה-Arc של אינטל ומציע שיפור ביצועים משמעותי מאוד לעומת שבבי הדור הקודם שהיו במעבדי החברה.
המחשב מגיע גם עם סוללה יחסית גדולה של 75WHr, שמספיקה בקלות לעבודה משרדית למשך יום שלם, ויש גם תמיכה בטעינה מהירה שמבטיחה 60% טעינה בכ-50 דקות בלבד. החבילה כוללת גם עט אלקטרוני, שעוד יותר מחזק את המעמד של המחשב הזה כמחשב שיקסום ליוצרי תוכן – ועם מחיר יחסית סביר לתצורה, שעומד על כ-11,500 שקלים, ועוד פחות אם מגיעים כמובן לאילת.
25/02/24 17:30
9.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מחר תיפתח בברצלונה "חגיגת" הסלולר השנתית MWC 2024 – שהיא האירוע הגדול והמשפיע ביותר בנושא תקשורת סלולרית, ועשרות אלפי מבקרים ואלפי מציגים – בהם יצרנים, מפעילות סלולר וחברות נוספות – ימלאו את אולמות מרכז הכנסים פירה דה ברצלונה.
כמדי שנה, גם השנה האירוע צפוי להיות אירוע מרכזי, המציע צוהר לעתיד הטלקומוניקציה ומציג טכנולוגיות פורצות דרך שיגדירו מחדש את עתיד הקישוריות הדיגיטלית.
מלבד מכשירים חדשים של מאות יצרניות, שחלקם לבטח יישארו בגדר "סקיצות" ולא ייכנסו לארסנל המכשירים העולמי, שורה של טרנדים חדשים שהתעשייה אימצה או מגיבה אליהם צפויים לככב ב-MWC 2024. הנה חמישה עיקריים: AI יוצרת בתקשורת – ה-GenAI עומדת לתפוס את מרכז הבמה ב-MWC 2024, ומלבד שילובה במכשירי קצה, יוצג בכנס שילובה בפעולות טלקום לשיפור שירות הלקוחות, לתחזוקת הרשת ולניהול הנתונים. לדוגמה, אנו עשויים לראות פלטפורמות מונעות בינה מלאכותית שיכולות ליצור סקריפטים מותאמים אישית לאינטראקציה עם לקוחות, לשפר את זיהוי התקלות בתשתית הרשת באמצעות ניתוח חזוי, ולהפוך את היצירה של פרוטוקולי תצורת רשת לאוטומטיים. דוגמה לכך יכולה להיות מערכת בינה מלאכותית, המנתחת קריאות שירות לקוחות בזמן אמת כדי לספק למפעילים את הפתרונות היעילים ביותר, צמצום משמעותי של זמני הפתרון ושיפור שביעות רצון הלקוחות.
פתרונות קישוריות מגוונים – הרחבת אפשרויות הקישוריות, לרבות רשתות קוויות, אלחוטיות, אלחוטיות קבועות ואפילו מבוססות לוויין, שמה דגש על המגמה של יותר תחרות ובחירה של צרכנים בשוק הפס הרחב. MWC 2024 יכלול ככל הנראה הדגמות של רשתות היברידיות, הממנפות כמה סוגי חיבורים כדי לייעל את אספקת השירות באזורים עירוניים וכפריים כאחד. דוגמה לכך יכולה להיות ספקית תקשורת, שמציגה שילוב חלק של 5G וקישוריות לוויינית כדי לספק אינטרנט מהיר במקומות מרוחקים, ובכך להתמודד עם הפער הדיגיטלי.
האבולוציה של 5G – למרות שהעולם מצוי בשלב שלאחר השיא בהוצאות 5G, המשך הפיתוח והאופטימיזציה של רשתות 5G נותרו חיוניים. המשתתפים ב-MWC 2024 יכולים לצפות לראות חידושים המתמקדים בשיפור היעילות והקיבולת של רשת 5G, כולל טכנולוגיות אנטנה חדשות ורכיבי רשת חסכוניים באנרגיה. דוגמה יכולה להיות הצגת כלי ניהול ספקטרום דינמי המופעלים על ידי AI, המייעלים את הקצאת רוחב הפס בזמן אמת ומבטיחים ביצועי רשת מעולים גם בביקוש גבוה.
קישוריות ארגונית בעידן הענן – המעבר לעבר סביבות ענן וריבוי עננים עבור קישוריות ארגונית מדגיש את הצורך בפתרונות רשת גמישים וניתנים להרחבה. MWC 2024 ישמש פלטפורמה עבור ספקיות תקשורת כדי להציג את תפקידיהן בהקלת המעבר הזה, עם דוגמאות שיכללו ככל הנראה שירותי SD-WAN מנוהלים, המספקים חיבורים מאובטחים ובעלי ביצועים גבוהים לשירותי ענן. בנוסף, אנו עשויים לראות שיתופי פעולה בין ספקיות תקשורת וספקיות ענן שיציעו פתרונות קישוריות משולבים, התומכים במודלים היברידיים של עבודה ויישומי IoT, המדגימים את ההתכנסות של רשתות ומחשוב ענן.
קיימות וטכנולוגיה ירוקה – קיימות אמורה להיות נושא מרכזי ב-MWC 2024, המשקף את המחויבות של תעשיית הטלקום להפחית את ההשפעה הסביבתית שלה. החידושים שיוצגו עשויים לכלול ציוד רשת חסכוני באנרגיה, מרכזי נתונים המונעים באנרגיה מתחדשת, לצד ויוזמות, שמטרתן מחזור או שימוש מחדש של פסולת אלקטרונית. לדוגמה, חלון ראווה של טכנולוגיה ירוקה יכול לכלול קו חדש של תחנות בסיס בצריכת חשמל נמוכה, המנצלות אנרגיה סולארית, לצד פלטפורמה למעקב ולהפחתת טביעת הרגל הפחמנית של פעולות הרשת.
25/02/24 12:47
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
כאשר אחת מחברות ה-CRM המובילות בעולם, סיילספורס (Salesforce), הוקמה, למייסדיה היה ברור שתחום האחריות החברתית יקבל נפח גדול בפעילותה. וכך הוקמה פעילות salesforce.org העולמית, המוקדשת לטובת מתן מענה למגזר הציבורי ולעמותות, עם מודולים ייעודיים, כמו – גיוס משאבים, ניהול תוכניות, ניהול מענקים עבור קרנות, ועוד.
"מצאתי, שמתן מענה לעמותות משתלב טוב מאד עם ה-DNA של אלעד, והמלצתי להתמקד בו", מספר לנו אורי אברמוביץ, מנהל מכירות ופיתוח עסקי באלעד CRM. "לשמחתי, באלעד בחרו להקדיש משאבים רבים לטובת המטרה הזו, מה שהוכיח את עצמו עסקית, ולמעשה מ-2018 ועד היום הייתי שותף בפיתוח פעילות שהפכה להתמחות של ממש, וכיום פעילות זו מהווה מחלקה נפרדת של כ-40 איש (מחלקת ה-NonProfit & Public Sector באלעד, בניהולה של ליעד כהן-לב), שנותנת מענה לעמותות הגדולות והמוערכות בישראל, כמו – אנוש, עזר מציון, ניצן, יעדים לצפון (מגדל-אור), תגלית, כנפים של קרמבו, מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית, קרן עזריאלי, מוזיאון ישראל וקרן רמון".
באלעד מאמינים ב-"Doing Well By Doing Good" העמקת התחום באלעד ויצירת פתרונות מבוססי סיילספורס המותאמים באופן מלא לצורכי העמותות, הביאו לפיתוח מוצרים שניתן לשתף בין עמותות בעלות צרכים דומים. הפתרונות המוצעים באלעד נשענים על תובנות שהתגלו לאורך פרויקטים שונים ומגוונים, ומתבססים על שנים של ניסיון וידע בסיילספורס, שרק מצטבר וגדל כל הזמן.
מה גם, שהשילוב של העשייה עבור עמותות מצד אחד, והעבודה השוטפת של אלעד מול משרדי ממשלה מהצד השני, נותנים המון ערך לעמותות. במצב הנוכחי, יש תלות בין שני הגופים: העמותות ניזונות מהממשלה, והממשלה צריכה לקבל את המידע. באלעד הבינו שצריך לייצר את הסינרגיה החיונית הזאת בצורה אפקטיבית ומהירה, ולספק את המידע בתצורה הנדרשת, מה שמאפשר חיבור שהוא win-win לכל הצדדים המעורבים.
"השקענו באלעד המון מחשבה על איך לקחת את זה אפילו רחוק יותר, ובנינו על גבי סיילספורס פתרון מקצה לקצה לאוכלוסיות שונות הנתמכות על ידי עמותות – החל ממעונות יום, גני עירייה ובתי ספר, כולל ניהול סייעים ומתנדבים, המשך בתעסוקה, השמה, אוכלוסיות מיוחדות, ועד לדיור מוגן".
מענה מתקדם מותאם לצרכי העמותה
אלעד היא מהשותפים הראשונים ובוודאי המובילים בישראל בהטמעת סיילספורס בעמותות בישראל. בכנס השנתי שהתקיים בתל אביב ביוני האחרון, הוזמנו אנשי אלעד להציג על הבמה המרכזית עם עמותת אנוש.
המודולים לעמותות נשענים על שלד שנבנה לחברות עסקיות, וזה יתרון אשר נותן מענה רחב היקף להשגת המטרות, תוך נגיעה בכל הפרטים בדרך. בסופו של דבר, גם עמותות, לא משנה מה המטרה שלהן – הן סוג של עסק. צריך להיכנס כסף, לטפל בלקוחות, לנהל משאבים. החשיבה האסטרטגית והביצוע, בכל הקשור להתנהלות, הם דומים מאוד – יש יחידות רווח והפסד, תהליכי שירות, מענה ללקוחות, שיווק, קמפיינים לגיוס כספים. כל התהליכים האלה מקבילים רעיונית לתהליכים בעולם העסקי, וסיילספורס מיועדת לתת להם מענה אופטימלי.
"בחודשים האחרונים, שהם חודשי המלחמה, שבהם החברה האזרחית נרתמת לעשייה חברתית, אנחנו רואים עלייה בהקמת עמותות חדשות ובהגדרת צרכים חדשים, ואנחנו גאים לתת את הפתרונות", אומר בנצי ברנדס, מנהל אגף Salesforce & Automation באלעד.
אלעד סייעה פרטנית בתקופה זו גם לכנפיים של קרמבו וגם לעזר מציון, לצד פרויקט ניהול תרומות במשרד הביטחון. ניהול מתנדבים או ניהול משמרות תוך קליטה והזנה של מידע חירום הפכו לצורך השעה, ולצרכים מהסוג הזה, רק אלעד יודעת לתת מענה מלא ב-salesforce.org בלוחות זמנים קצרים.
25/02/24 13:22
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מאפייה מסן חוזה ששמה The Giving Pies מצאה את עצמה במצב ביש, אחרי שהזמנה גדולה שקיבלה מחברת טסלה בוטלה באופן בלתי צפוי.
המאפייה, הידועה בפשטידות הטעימות שלה ובמחויבותה לתת לקהילה, הפכה לפופולרית בקרב ענקיות טק מעמק הסיליקון ומשרתת בין השאר חברות כמו אנבידיה, מטא, אמזון וגוגל, כך לפחות נכתב באתרה.
מה שקרה באחרונה, ונחשף דרך פוסט בפייסבוק, הוא שהמאפייה הפופולרית התכוננה לקראת הכנת הזמנה משמעותית שקיבלה מענקית כלי הרכב החשמליים טסלה – אלפי פשטידות או עוגות מיני לכבוד אירוע לציון חודש ההיסטוריה השחורה. הזמנה שעלותה הגיעה ליותר מ-16,000 דולר.
המאפייה ביטלה כל הזמנה ולקוח אחר והתחילה בהיערכות לפרויקט הגדול, אלא שאז החלו עיכובים בתשלום, ולבסוף, ממש בדקה ה-90 וזמן קצרצר לפני שהמאפים היו אמורים להימסר – ההזמנה בוטלה. הביטול הותיר את המאפייה עם כמות נכבדת של מוצרים ומרכיבים לא דרושים וכמובן – עם הפסד כספי משמעותי. "הכתימו את האמון שלי בעשיית עסקים עם תאגידים גדולים"
הבעלים, אישה בשם ווהנג'י רסטריינה, העלתה לפייסבוק ביום ד' פוסט שאליו הצמידה אימג' עם הכיתוב: "איך טסלה פגעה בעסק הקטן שלי, שבבעלות אישה שחורה".
בפוסט השתפכה וסיפרה על החוויה הקשה שעברה. לדבריה, המזמינה הייתה אישה בשם לאורה מטסלה. לפי
"המהפך הפתאומי הזה הותיר אותי מבולבלת, כי הבנתי את מידת ההשפעה שלו על העסק הקטן שלי", סיפרה הבעלים בפוסט. "השקעתי זמן, משאבים ומאמץ על סמך הבטחות של טסלה, רק כדי להישאר חסרת אונים", הסבירה רסטריינה.
"במסר מכל הלב ללורה, הבעתי את האכזבה העמוקה והנזק שנגרמו לעסק שלי. תיארתי כיצד מעשיהם שיבשו את הפעילות שלי, הלחיצו את הצוות שלי והכתימו את האמון שלי בעשיית עסקים עם תאגידים גדולים. הדגשתי את ההתעלמות מההתחייבויות שניתנו ואת ההשלכות שחש עסק קטן שנאבק לשרוד באקלים כלכלי מאתגר. הניסיון של לורה לגלגל את האשמה להנהלה העליונה רק הרחיב את תחושת הבגידה. היה לי ברור שהתרבות הארגונית של טסלה העדיפה נוחות על פני אחריות, תוך התעלמות מפרנסתם של בעלי עסקים קטנים כמוני".
הפרסום עורר שפע של תמיכה מהקהילה, עם אנשים רבים שהביעו השתתפות ואף הוציאו הזמנות משלהם למאפייה, כדי לסייע. Just hearing about this. Will make things good with the bakery.
People should always be able to count on Tesla trying its best.
— Elon Musk (@elonmusk) February 23, 2024 מי שהצטרף גם הוא למגיבים על מה שאירע היה לא אחר מאשר אילון מאסק, מנכ"ל טסלה ויזם טק מגה מפורסם כשלעצמו, ששיתף ב-X שבבעלותו ציוץ ובו ידיעה תקשורתית על הפרשה, והכיר במצב בתוך שהצהיר על כוונתו "להיטיב" עם המאפייה, במה שנשמע כמו נכונות לפצותה.
"רק שומע על זה. אעשה דברים טובים עם המאפייה", צייץ מאסק בסוף השבוע (ו'). "אנשים צריכים תמיד להיות מסוגלים לסמוך על כך שטסלה תנסה (לפעול – ג"פ) כמיטב יכולתה", הצהיר מאסק. מאידך הוא לא פירט יותר מזה מה בכוונתו לעשות בנדון, או מתי. נמשיך לעקוב.
25/02/24 14:57
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חברת הפינטק רמיטלי ישראל (Remitly Israel), המספקת שירותים פיננסיים דיגיטליים, מודיעה היום על מינויה של מאיה לרנר, המכהנת כבר למעלה מ-15 שנים בעולמות ניהול המוצר, בדגש על B2C, לתפקיד סמנכ"לית מוצר. כחלק מתפקידה, לרנר תנהל ממשקים עם צוותים בישראל ובארה"ב על מנת להוציא לפועל את החזון המוצרי של החברה, בדגש על חוויית משתמש אופטימלית.
בתפקידה הקודם, במשך קרוב לשבע שנים, נמנתה לרנר עם חלק מצוות ההנהלה בחברת מיי הריטאג' (MyHeritage), ועבדה מול מנכ"ל החברה, כאשר תפקידה האחרון היה סמנכ"לית מוצר. עוד קודם לכן שימשה כאחראית נאמנות בחברת הגיימינג פלייטיקה וכסמנכ"לית מוצר בחברת EatWith. מלבד הניסיון הניהולי, לרנר מביאה עימה רקע אקדמי עשיר לתפקיד, אשר החל עם תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטת רייכמן והמשיך ללימודי תואר MPA באוניברסיטת קורנל שבארה"ב. לאחר מכן, שבה לרנר לאוניברסיטת רייכמן כמרצה בקורס Interactive Product Design.
25/02/24 15:23
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
צ'טבוט הבינה המלאכותית, ג'מיני (Gemini) שנקרא עד לא מזמן בארד, גרם באחרונה ליוצרת שלו, גוגל, מבוכה רבה. החברה נאלצה להתנצל ולהבטיח שינוי גורף ותיקון של הכלי, לאחר שהוא יצר תגובות שנויות במחלוקת בנושאים רגישים כמו פדופיליה ודמויות היסטוריות.
הכל החל כשמשתמשים ששאלו את ג'מיני אודות נושאים טעונים מוסרית וציבורית, דיווחו כי במקום לשמוע מהבוט גינויים ברורים, כלי הבינה המלאכותית דווקא סיפק להם תשובות מעורפלות במכוון.
לדוגמה, כאשר ג'מיני התבקש להביע עמדה מוסרית בנוגע לפדופיליה, לפי העדויות, במקום לספק מיידית גינוי לפשיעה החמורה, הוא דווקא ענה תשובות מגוונות על היות התופעה תוצר של מחלת נפש ו"משיכה מינית בלתי רצונית". Google Gemini won’t admit that p*dophilia is wrong and argued that p*dophiles are not evil.
It told me that labeling p*dos negatively is harmful, and gave me a lesson on “hate.” pic.twitter.com/2ykv3DCe4g
— Chalkboard Heresy ???????? (@CBHeresy) February 23, 2024 בדוגמה נוספת, גולש תהא מול הבוט מי מהדמויות הציבוריות גרם יותר נזק לעולם. ה-AI קיבלה ממנו את המשימה להשוות בין חיה רייצ'יק – חב"דניקית אמריקנית ומשפיענית טיקטוק, העומדת מאחורי חשבון ששמו Libs of TikTok, הידוע כימין קיצוני ואנטי להט"בי – לג'וזף סטלין – מנהיג ומדינאי סובייטי, שנחשב לאחד מגדולי רוצחי ההמונים בהיסטוריה. המענה שקיבל השואל הדהים בחמקמקותו. לפי הגולש ששיתף את ממצאיו, ג'מיני ענה לו כי מדובר ב"נושא מורכב מאוד" עם "תשובה לא קלה" וכי "קשה לומר בוודאות מי מהם גרם יותר נזק". I asked Google’s AI who is responsible for more harm to the world: @libsoftiktok, a social media account that posts videos of liberals on TikTok, or Josef Stalin, the Soviet dictator who imprisoned and murdered tens of millions of his own people.
Google said it is “a very… pic.twitter.com/wbPEtW2cHp
— Sean Davis (@seanmdav) February 24, 2024 חוסר הרצון או היכולות של ג'מיני לספק תגובה מוחלטת וברורה, כך לפי רבים מהמבקרים, מעיד על הקושי של ה-AI להבחין בין מצבים, או להבין אותם, ולפעמים גם מספק עדות על עיוותים שיצרו ניסיונות החברה להימנע מהטיות ומלכודות פוליטיקלי קורקטיות בנושאים שונים.
יצוין כי תגובותיו של ג'ימיני שספגו ביקורת חמורה התרחבו מעבר לסוגיות אתיות, כמו גם מעבר ליצירת תוכן מילולי על ידו. ג'מיני הוא גם מחולל תמונות ויכולתו זו זכתה לביקורת על כך שהוא מייצר אימג'ים לא מדויקים מבחינה היסטורית. ספציפית במקרים שהודגמו, המשתמשים טענו שמדובר בעדות להטיה כלפי עמדות פרוגרסיביות. לדבריהם ג'מיני סיפק להם תמונות ובהן הופיעו "ויקינגים שחורים" או "אפיפיוריות" ממין נקבה. תוצרים אלו שלו יוחסו אמנם לדגש שקיבל להקפיד על גיוון, אך לפי המשתמשים מדובר על איזון מופרז ומופרך, שגם הוא מדגים קושי אמיתי של ג'מיני להבין מצבים ומורכבויות.
לפי המבקרים, מענים מילוליים או ויזואליים בסגנון זה עלולים להאפיל על הדיוק ההיסטורי, כולל לטווח הארוך, בטח אם ג'מיני ימשיך לספק אותם לאורך שנים. Google is facing criticism after it's Al "Gemini" refuses to show pictures and achievements of white people.
Portraying Vikings as black & the Pope as a woman. But it doesn't stop there… pic.twitter.com/QmgTGzaMog
— Truth About Fluoride (@TruthAboutF) February 22, 2024 ככלל, הטענות הללו הציתו שיח ביקורתי רחב יותר על ג'מיני והעלו חששות לגבי עצם יכולתו לעסוק בנושאים רגישים.
גוגל, שיצאה מהחשיפה די מובכת, הכירה בפגמים באופן מיידי והתחייבה לתקן את הגישה של הבינה המלאכותית שלה לייצוג גזע ומגדר.
דובר החברה אמר כי גוגל רואה את התגובות של הבוט כ-"מזעזעות ולא הולמות". החברה מסרה כי בכוונתה לשים דגש על הצורך בהנחיה מוסרית ברורה של ה-AI בנוגע לאינטראקציות שלה עם התחומים הבעייתיים שנחשפו, ונושאים דומים להם. גוגל התחייבה לטפל בבעיות הללו כבר בעדכונים העתידיים של הכלי, והדגישה את החשיבות של שיקולים אתיים בפיתוח ה-GenAI.
25/02/24 18:59
6.67% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
והרי עוד נימוק חשוב למה לא לשלם דמי כופר לאחר מתקפת סייבר מסוג כופרה: כמעט ארבעה מתוך חמישה (78%) מהארגונים שהותקפו ושילמו את הדרישה לדמי כופר – נפגעו ממתקפת כופרה פעם שנייה, לעתים קרובות על ידי אותו שחקן איום – כך על פי מחקר חדש.
מחקר של סייבריזן, שפורסם בסוף השבוע, בחן את הנזק הכספי הכולל של הכופרות. עולה ממנו כי כמעט שני שלישים (63%) מהארגונים שהותקפו בכופרה ושילמו נדרשו לשלם, ויותר, בפעם השנייה.
מבין כלל 78% מהארגונים שהותקפו בשנית, 36% מהם נפלו קורבן לאותו שחקן איום ואילו 42% – לתוקף אחר. בסך הכול, 56% מהארגונים סבלו ממתקפת כופר אחת או יותר בשנתיים האחרונות.
המחקר, שהשתתפו בו יותר מ-1,000 מקצועני אבטחת סייבר, מצא ש-84% מהארגונים הסכימו להיענות לדרישת הכופר לאחר שהותקפו. רק פחות ממחצית (47%) מהם קיבלו את הנתונים והשירותים שלהם בחזרה וללא פגמים, והתובנה שלהם היא ש-"תשלום הוא בדרך כלל לא הפתרון".
למה לא לשלם דמי כופר – ולמה ארגונים בכל זאת שילמו?
לפי החוקרים, "תשלום דרישות כופר הוא בעייתי, משום שאין כל ערובה שהתוקפים לא ימכרו את הנתונים שהושבו לארגון בשוק השחור, או שהוא לא יותקף שוב". מנגד, מנהלי האבטחה ציינו כמה נימוקים שבגללם הארגונים שלהם החליטו לשלם את דמי הכופר: התוקפים איימו לחשוף מידע רגיש; היה חשש מאובדן עסקים; תשלום היה נראה כפתרון המהיר ביותר; המתקפה אירעה בחג או בסוף השבוע וצוות האבטחה עבד במתכונת חלקית; "זה היה עניין של חיים ומוות"; ולא היו לארגון המותקף פתרונות גיבוי.
כמה זה עולה לארגון?
שווה לתקוף בכופרות: לפי המחקר, כמעט מחצית (46%) מהקורבנות של מתקפות כופרה העריכו את ההפסדים העסקיים הכוללים שנגרמו מהמתקפה בסכום הנע בין מיליון ל-10 מיליון דולר. 16% מהארגונים דיווחו על הפסדים של יותר מ-10 מיליון דולר.
היקף הדרישה לדמי כופר משתנה גיאוגרפית: בראש המדינות המותקפות בכופרות ונדרשות לתשלום דמי כופר עומדת ארצות הברית. בשנה החולפת, העלות של מתקפה כופרה על יעד אמריקני גדלה ועמדה על 1.4 מיליון דולר. אחריה מדורגת צרפת, עם ממוצע דרישה לסכום של 1.1 מיליון דולר. במקום השלישי נמצאת גרמניה עם 762 אלף דולר וברביעי – בריטניה עם 423 אלף.
לפי ימים אחדים פרסמה ארקטיק וולף מחקר שממנו עולה כי הסכום החציוני של דרישות לדמי כופר בשנה החולפת עמד על 600 אלף דולר – נתון המשקף גידול של 20% לעומת השנה הקודמת.
למרות הסיכון הזה, רק 41% מהארגונים דיווחו שיש להם את האנשים הנכונים להתמודד ולהתכונן על מנת לנהל את התגובה למתקפה הבאה. עוד עלה מהמחקר כי יותר ממחצית (56%) מאנשי אבטחת הסייבר ציינו שהארגון שלהם לא זיהה פריצה במשך 3-12 חודשים.
השיטה הנפוצה ביותר בקרב שחקני הכופרות לחדור למערכות של ארגונים הייתה אשתקד באמצעות ניצול חולשה או פריצה דרך הפרת שרשרת אספקה (41%). במקום השני, עם 24%, צוינו מתקפות שבהן התוקפים פרצו ישירות לארגון המותקף.
"המחקר מוכיח שרוב אסטרטגיות הכופרה של ארגונים אינן שלמות – מה שמונע מהם התאוששות יעילה בעקבות תקרית, או שחסרה להם תוכנית היערכות שהוכנה מראש, או שיש מחסור באנשים הנכונים לבצע אותה. כתוצאה מכך, אנחנו רואים שארגונים רבים משלמים את דמי הכופר", ציינו החוקרים מסייבריזן.
25/02/24 11:04
5.33% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שם ותפקיד: יעל גולדברג כץ, דירקטור מצוינות מקצועית (Director of professional Excellence), במרכז המחקר והפיתוח של AT&T בישראל.
ותק בתפקיד: אני בתחום ההיי-טק 22 שנה ובתפקיד הנוכחי חמש שנים.
תפקידים קודמים: בשנותיי הרבות בתחום עברתי מגוון רחב של תפקידים – מפתחת תוכנה, ראש קבוצת פיתוח תוכנה, מנהלת פרויקטי פיתוח רוחביים, ראש קבוצת איכות, ממונה על תהליכי פיתוח תוכנה ועוד. הגעתי ל-AT&T לפני 13 שנים.
השכלה ושירות צבאי: את שירותי הצבאי עברתי ביחידת 180, שהיא יחידת המחשבים של חיל האוויר. אני בוגרת תואר הראשון במדעי המחשב מהמכללה האקדמית תל אביב-יפו, ותואר שני במנהל עסקים, עם התמחות בניהול חברות היי-טק, מהמכללה למנהל.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? החשיפה המרכזית שלי לתחום הייתה בצבא, ובאופן טבעי אחרי שירותי הצבאי נרשמתי ללימודי מדעי המחשב.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק? זה שיש אפליה זאת עובדה. אנחנו רואות את זה מנתונים סטטיסטיים שמתפרסמים. לשמחתי, תשומת הלב לתופעה עלתה בשנים האחרונות לשיח הציבורי, מה שמסייע להקטין תופעה זאת. הן מהפן החוקי והן מהתפתחותה והתפקחותה של התעשייה.
לצערי הרב, אני עדיין שומעת מנשים שחשות אי נוחות בסביבת עבודתן בתעשייה, הן מכיוון שהן מיעוט יחסי בענף, והן מכיוון שאינן מרגישות שמילתן נשמעת באותה רצינות והתייחסות כמו דעות דומות של גברים בסביבתן.
זה כמובן חמור ביותר לשמוע בשנת 2024 שהתופעה עדיין קיימת, ולכן על כולנו להיות קשובים ורגישים לכך יתר על המידה, כדי להוקיע את הדבר מהיסוד.
על כולנו לזהות סימנים ישירים אך גם עקיפים שיכולים להוביל לאיזשהו פן של אפליה, קיפוח, חוסר שוויון ביכולת להביע דעות, להתקדם לתפקידים בכירים יותר וכמובן – בשכר והטבות.
האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה? לשמחתי, לא נתקלתי אישית אף פעם באפליה מכל סוג שהוא, באף חברה או קבוצה שעבדתי בה או פעלתי כחברה בה. להיפך – התמזל מזלי תמיד להיות בקבוצת נשים חזקות שמובילות את הדרך ואת הטון.
במרכז המחקר והפיתוח של AT&T בישראל בו אני עובדת ומשמשת כחברת הנהלה, רוב הנהלת החברה הבכירה הוא נשים. זה רק מחזק את התפישה שככל שיכנסו לתחום יותר ויותר נשים, כך התופעה תקטן.
נשים מסייעות ומבינות אחת את השנייה, משרות סביבה בטוחה ושוויונית ויוצרות רשת הגנה וביטחון לצמיחה ולגדילה.