זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
20/12/20 15:20
16.9% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
פגיעות במערכות של VMware היא שאפשרה גישה לנתונים מוגנים תוך ניצול לרעה של אימות מאוחד, ושימשה את ההאקרים הרוסים לפגוע בתוכנה של סולארווינדס כדי לתקוף מטרות בעלות ערך גבוה – כך דיווח בסוף השבוע אתר חדשות הסייבר KrebsOnSecurity.
האתר נמצא בבעלות בריאן קרבס, עיתונאי ותחקירן שעבד במשך יותר מעשור בוושינגטון פוסט, שהיה ידוע בעיקר בשל הכיסוי שלו את תחום פשעי הסייבר למטרות רווח. העניין שלו בתחום הלך וגבר לאחר שנוזקה נעלה את המחשב שלו ב-2001. ב-2009 עזב קרבס את העיתון והשיק את KrebsOnSecurity.com.
הדיווח באתר מגיע לאחר שב-7 בדצמבר, ה-NSA התריעה שפגם בתוכנה של VMware שימש האקרים רוסים כדי להתחזות למשתמשים לגיטימיים ברשתות פרוצות. על מנת לנצל את הפגיעות הזו, אמרו בסוכנות, התוקפים יצטרכו להימצא ברשת הפנימית של הקורבן – מה שלפי האתר הנחשב קרה בפריצה לסולארווינדס. בהתראה של הסוכנות מתחילת החודש נאמר כי "ניצול של מוצרי VMware Access ו-VMware Identity Manager הוביל להתקנת מעטפת ווב ובעקבותיה, לפעילות זדונית שבה נוצרו אישורי גישה בצורה של אימות זיהוי SAML. אלה נשלחו לשירותי Active Directory Federation של מיקרוסופט, שבתורם העניקו לשחקני האיום גישה לנתונים מוגנים".
VMware מסרה בתגובה כי לא קיבלה כל הודעה או אינדיקציה שלפיה "הפגיעות הזו הייתה מעורבת בפריצה לשרשרת האספקה של סולארווינדס". ב-3 בדצמבר, לאחר שקיבלה התראה בנושא הפגם שלה מה- NSA, שחררה החברה עדכון תוכנה להטלאה.
בעיתונות הטכנולוגית בארצות הברית נכתב כי בעוד שחלק מהרשתות של VMware השתמשו בגרסאות פגיעות של אוריון, פלטפורמת ניטור הרשת של סולארווינדס. לעומת זאת, לפי ענקית הווירטואליזציה, "עד כה, על אף שזיהינו מקרים מוגבלים של הפגיעות באוריון בסביבתנו, החקירה הפנימית שלנו לא גילתה כל אינדיקציה לניצול שלה. דבר זה אושר על ידי החקירה של סולארווינדס עצמה".
האם באמת רק שלוש חברות פרטיות נפגעו?
ההתראה של ה-NSA הגיעה פחות מ-24 שעות לפני שפייראיי חשפה כי חוותה פריצה שנועדה להשיג מידע על חלק מלקוחותיה הממשלתיים. סולארווינדס מסרה כי המנכ"ל שלה, קווין תומפסון, עודכן על ידי בכיר בפייראיי על הדלת האחורית שנתגלתה בתוכנת אוריון, "ועד מהרה הוא גילה שהחברה הייתה קורבן של מתקפת סייבר, שהשפיעה על כלי אוריון, כמו גם על מערכותיה הפנימיות".
נכון לסוף השבוע, הארגונים היחידים מהמגזר הפרטי שדווח ככאלה שנפגעו באמצעות תוכנת אוריון הם פייראיי, מיקרוסופט וסיסקו – אף שנראה שהנתון בפועל גבוה בהרבה.
בהתראה נוספת, שאותה הוציאה ה-NSA בסוף השבוע האחרון, נכתב כי "ניתן להשתמש ב-Microsoft ADFS לפדרציה של זהויות עם VMware Identity Manager. על ידי שימוש לרעה באימות המאוחד, ההאקרים עלולים לנצל לרעה את האמון שנוצר בין הרכיבים המשולבים". לדברי הסוכנות, "היריבים מכוונים למוצרים כמו VMware Identity Manager כדי לקבל גישה לשירותי ענן כגון Microsoft Office 365. לאחר שהשיגו את הגישה האמורה, ההאקרים עלולים לנטר או לסנן מיילים ומסמכים המאוחסנים בסביבות Microsoft Office 365".
20/12/20 17:15
9.86% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
נשיא מיקרוסופט, בראד סמית', קורא לממשל של נשיא ארצות הברית הנבחר, ג'ו ביידן, "לשקול" לתמוך במשפט שמנהלת פייסבוק נגד NSO, בטענה שהיא שלחה נוזקות ל-1,400 משתמשים בווטסאפ, על מנת לרגל אחריהם. לדברי הענקית מרדמונד, חברת הסייבר הישראלית "עוזרת להפיץ נשק סייבר".
בפוסט שפרסם בסוף השבוע, בעקבות מתקפות הסייבר האחרונות על ארצות הברית, כתב סמית' כי NSO משמשת כ-"שכירי חרב מהמאה ה-21", וטען כי "הגידול בהיקף החברות הפרטיות, המהנדסות מתקפות אבטחה ברשת, גורם לכך שמספר גדל והולך של מדינות לאום יכולות כעת לפרוס מתקפות סייבר – כולל נגד עיתונאים ופעילי זכויות אדם". לדברי סמית', "תעשייה זו (של סייבר התקפי – י"ה) מביאה להתפשטות של מתקפות סייבר המבוצעות על ידי ממשלות שיש להן את הכסף, אך לא את כוח האדם הנדרש, כדי ליצור נשק משלהן. בקיצור, זה מוסיף עוד אלמנט משמעותי לנוף האיומים של אבטחת סייבר".
דברי סמית' מהווים הפעם הראשונה שבה חברה אמריקנית גדולה, פרט לפייסבוק-ווטסאפ, יוצאת נגד שימוש שעושות מדינות לאום בחברות סייבר התקפי פרטיות – נושא שבמשך שנים נתפס בעיקר כגורם לדאגה של עיתונאים, פעילי זכויות אדם ופעילים חברתיים אחרים.
חברה אמריקנית גדולה שנייה נגד NSO
סמית' התייחס בפוסט במיוחד להתדיינות המשפטית שבין NSO לפייסבוק-ווטסאפ. זו האחרונה טוענת שפגסוס, הרוגלה של החברה הישראלית, תקפה 1,400 משתמשים שלה במשך שבועיים ב-2019, כאשר כ-100 מהיעדים היו פעילים אזרחיים, לרבות עיתונאים, דיפלומטים, בכירים בממשל ופעילי קמפיינים לזכויות אדם. NSO הכחישה כל מעורבות שלה, ואמרה כי לקוחותיה הממשלתיים שולטים באופן השימוש בתוכנה וכי מוצריה נועדו רק כדי לסייע לגורמי אכיפת החוק לאתר טרוריסטים ופושעים. לדבריה, היא חוקרת את כל הטענות על ניצול התוכנה שלה.
"יש למנוע השקעות בחברות כגון NSO"
בפוסט ציין סמית' כי מיקרוסופט מצטרפת לחברות טכנולוגיה אחרות "המתנגדות לפרשנות זו". הוא הוסיף כי על ממשל ביידן-האריס לאמץ את הגישה שלהן. לדבריו, הגישה המשפטית "המרתיעה" של NSO הבהירה כי על החוקים לאסור "באופן ברור וחזק" על חברות לאפשר לתוכנות שלהן לסייע לממשלות לעסוק ב-"מתקפות סייבר בלתי חוקיות ופוגעניות. (יש למנוע – י"ה) ממשקיעים להשקיע בחברות אלה".
הוא השווה את התפשטות נשק הסייבר ל-"פעילות מזיקה חברתית אחרת, כגון סחר בבני אדם, סמים או טרור. ככל שממשלות מבטיחות שחברות תעופה לא מעבירות סמים או שמשקיעים לא מממנים את הפעילות של סוחרי סמים, כך יש להבטיח שמשקיעים אמריקנים ואחרים לא מזינים את הצמיחה של פעילות מסוג זה – ביודעין".
מ-NSO נמסר בתגובה כי "כחברה הראשונה בעולם שהובילה לגיבוש ואימוץ עקרונות רגולטוריים ומדיניות ציות לעיסוק בתחום, אנחנו מצטרפים לקריאות של מיקרוסופט לקיים מדיניות גלובלית מחייבת, שתאפשר למדינות להתגונן מפני מתקפות סייבר מצד גורמים מעצמתיים ופרטיים חסרי אחריות".
20/12/20 15:53
8.45% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
תקופת הקורונה צמצמה במידת מה את הנגישות לרופאים, והביאה לא מעט מאתנו לחשוש להגיע לקופות ולבתי החולים על מנת לבצע בדיקות ולקבל טיפולים. חלק גם ממעטים ללכת לחנויות, למשל לחנויות אופטיקה. חברה שמציעה פתרון לכך, ככל שזה נוגע לבדיקות ראייה, היא הסטארט-אפ סליטלד (Slitled).
החברה נוסדה לפני כשנתיים והמנכ"ל שלה הוא מיכאל נרודיצקי. היא חברה ברשת היזמות אופן ואלי ונמצאת בשלב של פיתוח אבטיפוס. המכשיר שהיא מפתחת מאפשר לבצע בדיקת עיניים מרחוק מול רופא עיניים, מבלי להגיע אליו פיזית. הפתרון, שהוצג בכנס Digital Health של אנשים ומחשבים, שנערך באחרונה, הופך להיות רלבנטי במצבים שבהם אין נגישות לרופאים או שחוששים להגיע אליהם – כאמור, כמו בתקופת הקורונה.
לדברי מרקו גרזוזי, סמנכ"ל הפיתוח העסקי של סליטלד, "בדיקות הראייה מתבצעות כיום בצורה אנלוגית, בטכניקת ה-Slit lamp, תוך שימוש במיקרוסקופ שהומצא לפני 100 שנה, ומחייב מפגש בין המטופל לרופא. סליטלד פיתחה פיצול של ה-Slit lamp המסורתי לשתי יחידות נפרדות – יחידת הרופא ויחידת הנבדק. במהלך הבדיקה, הרופא יכול לתפעל ולכוון דינמית את יחידת הנבדק, לצפות בעין תוך שיחת וידיאו דו כיוונית ולספק אבחנה קלינית, כאילו הפציינט נמצא בקליניקה".
"במקרים שבהם קיים צורך, ניתן לשלוח את המידע הדיגיטלי מידית לחוות דעת שנייה, והרופא שנותן אותה יכול על מכשיר הבדיקה ולהמשיך לבדוק את החולה בעצמו", ציין.
עוד אמר גרזוזי כי "המערכת מפותחת כמערכת ייעודית לשימוש בבינה מלאכותית, ככלי עזר חשוב שמאפשר בדיקה מהירה ומדויקת יותר בטווח המיידי, כאשר בטווח הרחוק יותר, ניתן יהיה להשתמש בכריית מידע דיגיטלי (Data Mining) לצרכי מחקר ופיתוח, על מנת לספק לחולים בתחום העיניים בדיקות יעילות בטוחות וזולות יותר".
עדיין, צריך להגיע למקום ציבורי
יצוין כי על מנת לבצע את הבדיקה, עדיין צריך להגיע למקום ציבורי, שאינו קופות החולים, שכאמור, יש שנרתעים מלהגיע אליהן. במקום זאת, המטופל יצטרך להגיע לבית המרקחת, חנות האופטיקה, הקניון או למקום אחר. "כך ניתן להעלות את הנגישות עבור הזקוקים לבדיקת ראייה", ציין גרזוזי.
הפתרון של סליטלד מיועד בעיקר למדינות מתפתחות, כגון הודו וסין, וגם למדינות מפותחות כמו ארצות הברית ואוסטרליה, שם הנגישות לרופאים היא מוגבלת. "מדובר בשווקים עם פוטנציאל עצום", אמר.
עוד הוא ציין כי "אחד הסיכונים בכל מגפה הוא קריסת המערך הרפואי והסכנה שבהידבקות של צוותים רפואיים שנמצאים בקו הראשון של המלחמה בנגיף, שלאחריה הם יכולים להדביק את הפציינטים. סליטלד פיתחה פתרון שמאפשר לכל מי שעוסק בתחום העיניים להוריד משמעותית את הסיכון להידבק ולהדביק".
20/12/20 09:03
7.04% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בברקלי וממכון גלדסטון פיתחו בדיקה מהירה לנגיף הקורונה באמצעות שימוש באנזים המסתפח ל-RNA (חומצת גרעין) בתא הנגיף ויוצר איתות פלואורוסנטי, שניתן לזהותו תוך שימוש במצלמת סמארטפון, ויכול לספק אומדן כמותי של רמת החלקיקים הנגיפיים בדגימה. הבדיקה מייצרת תוצאה תוך 15-30 דקות ואינה דורשת ציוד מעבדה יקר או מגושם.
אחד מגורמי המפתח לעצירת התפשטות המגיפה הוא בדיקה מהירה, אבל הבדיקות הקיימות, כמו ה-PCR, צורכות זמן ודורשות ציוד מעבדה יקר, וכך יוצרות צוואר בבקבוק עד לקבלת התוצאות. הבדיקה הזאת נועדה במקור לזהות נגיפי איידס (HIV) בדגימות דם, אבל עם פרוץ מגיפת הקורונה בדקו החוקרים את יעילותה בגילוי נגיפי הקורונה בדגימה מרירית האף.
הבדיקה מבוססת על מערכת CRISPR-Cas (מערכת המשמשת לצורך הנדסה גנטית ועריכת גנים). אחת מהחוקרים שלקחו חלק במחקר, פרופ' ג'ניפר דאודנה מברקלי, היא כלת פרס נובל לכימיה לשנת 2020, שזכתה בפרס (יחד עם הביוכימאית עמנואל שרפנטיה) על גילוי טכנולוגיית ה-CRISPR-Cas. האנזים שנוסף לדגימה נצמד לרצפי RNA של הנגיף וגם לרצפים סמוכים אליו ובתוך כך משחרר אור פלואורוסנטי. מכשיר ה-CRISPR-Cas מגביר את האור הזה באמצעות לייזר, ומצלמת הסמארטפון מסוגלת להבחין בו, ובכך מספקת מדידה כמותית של הנגיפים המצויים בדגימה, שמספקת לרופאים מידע על רמת הזיהום של הנבדק והערכה עד כמה הוא עשוי להדביק אחרים.
"אחת הסיבות שבגללה אנו כה נלהבים מהאבחון שמבוסס על ה-CRISPR היא הפונציאל לתוצאות מהירות ומדויקות בשעת הצורך", ציינה פרופ' דאודנה. "זה מועיל במיוחד במקומות עם גישה מוגבלת לבדיקות או כאשר יש צורך בבדיקות תכופות ומהירות. זה עשוי להעלים רבים מצווארי הבקבוק שראינו עם ה-Covid-19".
לאחר הפיתוח של המערכת לאבחון הקורונה, אפשר יהיה להתאימה גם כדי לזהות מקטעי RNA של מחלות ויראליות אחרות, כמו צינון פשוט, שפעת וגם איידס. צוות המחקר עובד כעת על אריזת הבדיקה להתקן שיוכל להיות זמין במרפאות או בנקודות טיפול אחרות, ובעתיד יוכל גם להיות שימושי בבית.
"היעד הסופי הוא חהגיע להתקן אישי קטן, שיוכל לזהות טווח של זיהומים נגיפיים שונים ולקבוע במהירות האם יש לך צינון פשוט או קורונה, או שפעת", ציינו החוקרים. "האפשרות הזאת קיימת כעת, וכדי להפוך אותה למציאות נדרש שיתוף פעולה נוסף בין מהנדסים, ביולוגים ומטפלים".
20/12/20 13:32
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מנכ"ל יבמ (IBM), ארבינד קרישנה, עומד להוסיף עוד תואר רציני לרזומה שלו – ענקית הטכנולוגיה הודיעה בשבוע שעבר (ד') כי הוא נבחר לאייש את תפקיד יו"ר דירקטוריון החברה החל מה-1 בינואר, 2021.
המהלך מתרחש כמעט שנה לאחר שקרישנה זכה בהצבעת חברה מכריעה נוספת – זו שמינתה אותו למנכ"ל. הבחירות הללו התקיימו בינואר אשתקד, וקרישנה נכנס רשמית לתפקיד בתחילת אפריל, במקביל לכך שזכה גם במושב בדירקטוריון.
מסיימת סופית את פועלה בשורות הענקית בשנה הבאה. ג'יני רומטי, יו"רית דירקטוריון יבמ. צילום: פלי הנמר
כשנכנס לתפקיד המנכ"ל, וגם כשיקבל את תואר יו"ר חברת המנהלים בינואר, קרישנה למעשה ירש פעם אחר פעם את תפקידיה של מנהיגת יבמ המיתולוגית ג'יני רומטי, שמסיימת סופית את פועלה בשורות הענקית בשנה הבאה, ושפרישתה מהדירקטוריון הוכרזה כבר בתחילת השנה.
יבמ היא ענקית טכנולוגית שמתנהלת באופן מחושב למדי. למרות שהחלה את דרכה כבר לפני 109 שנה, ב-1911, היו לה עד כה רק עשרה מנכ"לים בכל תולדותיה. לפני קרישנה, רומטי שימשה בתפקיד המנכ"לית מאז 2012.
באשר לקרישנה, הוא מנהל בעל ותק רב בחברה. הוא הצטרף אליה בשנת 1990 והיה בחזית של כמה מהמהלכים החשובים שלה בשנים האחרונות – יבמ מתארת אותו כ"ארכיטקט ראשי" של עסקת המיזוג עם רד האט (Red Hat), מאוקטובר 2018, שבה הושקעו כ-34 מיליארד דולר, ושנסגרה בשנת 2019 – הרכישה הגדולה ביותר של החברה עד כה. קרישנה גם מעורב עמוקות בפיצול של יבמ, שאמור להתרחש בשנה הבאה. כזכור, בכוונת הענק הכחול לרשום את יחידת שירותי תשתית ה-IT שלה – המספקת שירותים ותמיכה טכנית בדטה סנטרים – כחברה נפרדת, עם שם חדש, עד סוף שנת 2021 כשמטרת המהלך היא להמשיך את המיקוד בענן.
החדשות על קרישנה אמנם לא היו צפויות במיוחד, אך הן אמורות בעיקר להרגיע את המשקיעים, ולאותת להם שהמנהיגות יציבה ושהחילופים בתפקידי המפתח מתבצעים בצורה חלקה ומתונה. בחירת קרישנה כיו"ר הנכנס אמורה לשדר יציבות וביטחון לבעלי המניות.
עד כה, החלטת יבמ בהובלת קרישנה להתמקד בשירותי ענן מוצלחת, אם בוחנים את הדיווחים הרבעוניים שלה – ברבעון השלישי של שנת 2020, סך ההכנסות בענן עלה ב-19%, לעומת השנה המקבילה, והסתכם ב-24.4 מיליארד דולר.
20/12/20 14:39
5.63% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
היכן אתה גר?
"בג'באליה, יפו".
ספר על המיזם שלך.
"ג'אפה פודי (JaffaFoodie) הוא מרקט פלייס יפואי, שמספק מוצרים טריים עד הבית. מדובר בזירת מסחר אונליין, שמחברת חנויות בוטיק מתחום המזון ביפו לצרכנים שרוכשים את המוצרים באופן ישיר, נוח ונגיש. בדרך זו, ג'אפה פודי מאפשר לצרכנים להכיר את תרבות האוכל של יפו ולהיחשף לעסקים יפואיים קטנים ובינוניים, ובכך לחזק את הכלכלה המקומית ולהנגיש לצרכנים את החוויה הקולינרית של יפו".
מה הוותק שלך בענף?
"ארבע שנים".
ספר על אתגר שנתקלת בו במסגרת פעילותך.
"נתקלתי בכמה אתגרים: ראשית, ביסוס רעיונות. אחת התחנות הכי מסובכות שעברתי במסגרת התהליך באקו-סיסטם הייתה גיבוש הרעיון – להתעורר באמצע הלילה ולכתוב הערות שצצו בחלום על איך אוכל לשפר את איכות החיים של האנשים שמסביב. אתגר קריטי נוסף היה המסע לבניית ידע וניסיון בכל הקשור לנושא המיזם, ותרגום הניסיון שנצבר במשך שנים לכלים ולאמצעים לפיתוחו. בנוסף, אי הוודאות שעוברת על כולנו בתקופה כל כך מאתגרת, בצל הקורונה, היא אתגר בפני עצמו. לצד זאת, כל יזם צעיר מתמודד עם אי ודאות ומרדף אחר תשובות מה הצעד הבא, כמה, איך ומתי – שאלות שמהוות אתגר לא פשוט והמענה עליהן מצריך המון עבודה".
כיצד התגברת על האתגר?
"חלק משמעותי מההתמודדות עם האתגרים שחוויתי באקו-סיסטם התרחשה במסגרת מאיץ היזמות של פרזנטנס, שהעניק לי כלים רבים לעשות סדר בתחנות שחוויתי אי ודאות לגביהן. לצד זאת, מצאתי חברים לדרך שעזרו לי לחדד את השאלות, ולקבל חוות דעת נוספת ונקודת מבט שונה".
האם נתקלת באפליה במסגרת העבודה שלך באקו-סיסטם?
"למען האמת, לא נתתי משקל להתנהגות גזענית או מפלה ולא אפשרתי ולו למשהו להפריע לי להגיע ליעדים שהצבתי לעצמי, כך שאני לא יכול להצביע על מקרה ספציפי. אבל, כמובן שהיו מקרים שעוררו תחושה של אי צדק ואפליה בקשר לתהליכי קבלת החלטות שהושפעו ממניעים גזעניים, וכתוצאה מכך הייתה העדפה של אחרים על פניי".
מה הטיפ שלך ליזמים בתחילת דרכם?
"אני מאמין שכל אחד מאתנו נולד יזם, כך שאני מציע ליזמים צעירים להאמין ולאהוב את מה שהם עושים, להתמיד והכי חשוב – להיות בחברת אנשים שיכולים לתרום להם להתפתח ולהביא לידי ביטוי את היכולות שלהם".
20/12/20 10:38
4.23% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
בימים האחרונים הועברו תלונות רבות למשרד הבריאות ולמחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, בין היתר, באמצעות חברה בתחום ניתוח מידע במרחב הסייבר, בנוגע לקבוצות פייסבוק (Facebook), שבהן נחשד כי מתנהלת פעילות ענפה של הפצת מידע כוזב, שקרי ומטעה בכל הנוגע לחיסונים מפני נגיף הקורונה.
בעקבות קבלת המידע, נערכה במחלקת הסייבר בחינה מדוקדקת של הפרסומים, ונעשתה פנייה לחברת פייסבוק לגבי קבוצות ותכנים שהפיצו במכוון את התכנים, שמטרתם להניא אנשים להימנע מלהתחסן.
ממשרד המשפטים נמסר כי "הפצת תכנים מסוג זה אסורה על פי המדיניות של חברת פייסבוק בנוגע לנגיף הקורונה". לפי הודעת המשרד, "חלק מהקבוצות שלגביהן התבצעה הפעילות כללו אלפי משתמשי פייסבוק, ובחלק מהמקרים קראו המפרסמים בקבוצות לחברי הקבוצות להפיץ את המסרים השקריים והמטעים אל מחוץ לקבוצה".
מלאה בפעילות אנטי חיסונים. פייסבוק. צילום: BigStock
עוד צוין כי "הפרסומים השקריים והמטעים כללו, בין היתר, טענות לפיהן החיסונים משמשים להשתלת שבבים בגוף המחוסן למטרת מעקב ממשלתי אחריו; טענות לפיהן החיסונים נועדו להרעיל את הציבור הרחב ולצמצם את האוכלוסייה בעולם; טענות לפיהן החיסונים נועדו לחבר את כל המחוסנים למחשב קוונטי; טענות לפיהן ממשלת ישראל מבצעת ניסויים סודיים בחיילי צה"ל ועוד. בכך, הפיצו המפרסמים של תכנים אלה מידע כוזב, וחלק מהפרסומים אף כללו מסמכים מזויפים או התחזות כפרסומים רשמיים של משרדי ממשלה או עובדי ציבור".
ד"ר חיים ויסמונסקי, מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה, ציין כי: "הפצת הפרסומים הכוזבים הללו עשויה לעלות כדי עבירה פלילית, ולכן פעלה המחלקה כדי להביא להסרתם מן הפלטפורמה של חברת פייסבוק. פרסומים אלה עשויים להוות סכנה ממשית לבריאות הציבור, בשל החשש כי הנחשפים לפרסומים יסברו בשגגה כי הם פרסומי אמת, ויימנעו מקבלת החיסון. כמו כן, יודגש כי לא טופלו תכנים המהווים הבעת דעה (גם אם דעה שנויה במחלוקת), ביקורת או עמדה לגבי החיסונים, אלא תכנים העולים כדי עבירה פלילית ברורה ומובהקת".
20/12/20 10:58
4.23% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
היטאצ'י ונטרה (Hitachi Vantara), חברת בת בבעלות תאגיד היטאצ'י (TSE:6501), המתמחה בפתרונות תשתית ופתרונות דיגיטליים, הכריזה על שורה של פתרונות חדשים המיועדים לארגונים בגודל בינוני, הכוללים את הרחבת סדרת E של מערכי ה-NVMe בטכנולוגיית all-flash; הוספת פתרונות NAS למשפחת ה-HNAS; ופתרון אחסון ווירטואלי כשירות – Hitachi Virtual Storage as a Service. כמו כן, החברה השיקה יוזמות חדשות, אשר נועדו לאפשר לשותפיה העסקיים לסייע לארגונים בגודל בינוני להאיץ את המעבר לעידן חדש של מסגרות עסקיות חדשות ופלטפורמות עסקיות דיגיטליות.
כאשר נפחי הנתונים גדלים בקצב הכפול כמעט פי 2 מתקציבי ה-IT של הארגונים, אחת הבעיות הקריטיות היא לאחסן את הנתונים ולהפוך אותם לנגישים עבור לקוחות והיישומים שלהם. המחסור באנשי IT ובמשאבים גורם ללקוחות בגודל בינוני לחפש אחר פתרונות אמינים, אשר יכולים להפחית את עלויות האחסון שלהם ולהביא להתייעלות. הפתרונות של היטאצ'י ונטרה מתייחסים לצרכים החשובים ביותר של ארגונים בשוק ה-Mid-Size, ומוכיחים ערך ותמחור יוצאי דופן עבור לקוחות ושותפים.
"היטאצ'י ונטרה משמשת מזה זמן רב כתו תקן לאחסון נתונים עם ביצועים גבוהים והיום אנחנו מעלים את הרף גם עבור האחסון בשוק ה-Mid-Size", אמר בובי סוני, נשיא לתחום תשתית דיגיטלית בהיטאצ'י ונטרה. "אנו מספקים לכל התעשייה יכולות מובילות ותוכנה חכמה, ובעצם מנגישים את פלטפורמת ה-VSP 5000 המיועדת לשוק האנטרפרייז, אל שוק ה-Mid-Size באמצעות סדרת ה-E החדשה שלנו, עם תמחור אטרקטיבי וקלות שימוש משופרת. עם הפתרון החדש שלנו המגיע כשירות, אנו ממשיכים להקל על הנטל של ניהול התשתית, כך שלקוחות יכולים להתמקד במה שחשוב באמת – ניהול העסק שלהם".
שני פתרונות לשוק ה-Mid-Size
החברה מרחיבה את קו ה-Hitachi Virtual Storage Platform E Series עם הוספת ה-VSP E590 ו-E790, המהווים מודלים חדשים של NVMe בטכנולוגיית all-flash לשוק ה-Mid-Size, ומספקים מאפיינים ויתרונות ברמה ארגונית ללקוחות בכל הגדלים, שעסקיהם מקדימים את התשתית הקיימת שלהם ואשר זקוקים לתמיכה עבור תהליכים עסקיים מודרניים כמו DevOps. סדרת ה-E החדשה כוללת יכולת ניהול חכמה מובנית, אשר תוכננה כדי לפשט משמעותית את כל ההיבטים של סדרת E החל מהתקנה מהירה ועד לאספקה אוטומטית וניהול ביצועים חכם, אשר נמצאים בעדיפות עליונה עבור צוותי IT קטנים יותר. עבור לקוחות אשר מתכננים פריסות גדולות יותר ומחפשים ניתוח מקצה-לקצה גדול יותר, אורקסטרציה ואוטומציה של תהליכי עבודה, מערכות סדרת ה-VSP E תואמות גם עם תוכנת הניהול המתקדמת ברמה הארגונית של היטאצ'י – Hitachi Ops Center.
VSP E590 ו-E790 הן פלטפורמות 2U המאפשרות ביצועים מעולים ומספקות דרגות חדשות של פשטות, באמצעות הגנת נתונים משולבת ויכולות ניהול העתקת נתונים, כדי להגן ולפשט את הניהול היום-יומי של הנתונים. פתרון האחסון הווירטואלי של היטאצ'י ונטרה זמין כשירות באמצעות שותפי החברה, והוא מספק שירותי אחסון ענן ברמה ארגונית, אשר תוכננו במיוחד עבור הצרכים של שוק ה-Mid-Size
השירותים נועדו עבור עסקים בינוניים וכוללים שירותי אחסון צפויים מראש, המסופקים כשירות מנוהל באתר המקומי או במיקום משותף. באמצעות הגמישות של מודל תמחור המבוסס על צריכה, השירותים מספקים שיעורים צפויים מראש המאפשרים תקצוב פשוט. בנוסף, קונסולה של שירות עצמי מהיר מאפשרת גמישות כדי להסתגל לדרישות התשתית המשתנות.
כמו כן, היטאצ'י ונטרה הציגה את משפחת ה-HNAS 5000, פתרון אחסון פשוט ויעיל המיועד לארגונים מבוזרים ועומסי עבודה של יישומים, המאפשר ללקוחות לאחד את נתוני הקבצים על תשתית אחת של היטאצ'י ונטרה. הפתרון כולל: פרודוקטיביות מוגברת של תשתית אחסון משותפת. לקוחות יכולים להוסיף קבצים לכל מערכת VSP כדי לקבל פתרון one-stop-shop המאחד בין מגוון רחב של עומסי עבודה.
הוצאות מופחתות באמצעות הורדת נתוני קבצים בהתבסס על חוקים ופוליסות לכל סוג של יעד מרוחק, הכולל ענן ציבורי. מהירות וערך עבור השותפים
היטאצ'י ונטרה שואפת להגביר את המיקוד שלה סביב הרחבת מגזר שוק ה-Mid-Size עם מערך סדרת ה-VSP E המותאם אישית ופתרון האחסון הווירטואלי כשירות המסופק באמצעות שותפי החברה, כאשר למערכת השותפים של החברה יש תפקיד מרכזי בכך.
השותפים יכולים לסייע לספק גודל, לזהות הזדמנויות, להרחיב את טווח ההגעה ללקוחות פוטנציאליים ולספק את הפתרונות אשר יענו על צרכיהם.
כדי להבטיח כי השותפים של היטאצ'י ונטרה מצוידים בכל הנחוץ להם במטרה להאיץ את החדירה לשוק ה-Mid-Size עם הפתרונות החדשים של החברה, היטאצ'י ונטרה מציעה עבורם מגוון של כלים ומשאבים, הכוללים: כלי תמחור דינמי; Hitachi Guru – כלי המלצות אחסון לשוק ה-Mid-Size; צבירה של תמריצים; הדרכה פשוטה, מעבדות מקוונות; ועוד.