זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
05/08/19 12:09
14.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לפי דיווחים שונים באתרים טכנולוגיים, נראה שגוגל החלה לפרוס עדכון ל-Google Assistant, שהוספה בו האפשרות להשמעה קולית של הודעות מאפליקציות לא של גוגל, כמו ווטסאפ, סלאק וטלגרם. בעבר, הוראה ל-Google Assistant להקראת ההודעות אפשרה להאזין להקראה קולית של הודעות SMS בלבד, ולא הייתה אפשרות להקראה של הודעות באפליקציות צד ג' אחרות. כעת, לפי הדיווחים, בימים האחרונים נוספה האפשרות לא רק להקראה קולית של הודעות באפליקציות אחרות, אלא גם להכתיב את התשובה, אבל האפשרות עדיין אינה תומכת בשפות רבות מלבד אנגלית. תכונה חדשה זו של הקראה קולית של הודעות וגם התשובות יעילה במיוחד במצבים כמו נהיגה, או במצבים אחרים שאינם מאפשרים להפעיל את הסמארטפון.
05/08/19 14:13
14.89% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
Google Fit של גוגל התחילה את דרכה כשיצאה ב-2014 כאפליקציית מעקב אחרי בריאות וכושר, והייתה בסיסית למדי. עדכון חדש שלה מוסיף לה תכונות כמו מצב כהה ומעקב שינה ואולי יעלה את העניין בה.
Google Fit אמורה הייתה להיות התשובה של גוגל לאפליקציית הבריאות של אפל ולנטר בעבור המשתמשים באופן אוטומטי פעילויות שלהם כמו הליכה, רכיבה על אופניים וריצה. בנוסף היא יודעת לעקוב אחר יעדי הכושר והירידה במשקל שקבע לעצמו המשתמש. אפליקציית Google Fit גם טעונה מראש בשעוני WearOS של גוגל, וניתן לגשת אליה גם מאתר האינטרנט של הענקית. ובכל זאת היא לא ממש כבשה את העולם.
אז מה נשתנה ביישום הכושר והבריאות?
העדכון האחרון שלה מצרף אליה מצב כהה, שהפך לאחרונה לפופולרי משום שהוא אמור להקל על עינינו, ושלדברי גוגל יעזור למשתמשים "להירגע בזמן הנכון ולזכות בשנת לילה טובה יותר", מכיוון שהוא "עדין לעיניים". המצב הכהה ידוע גם כמסייע לחיסכון בחיי הסוללה. כעת יוכלו משתמשי היישום להפעיל אותו בהגדרות.
[caption id="attachment_296828" align="alignnone" width="600"] אז איך אתם ישנים? צילום אילוסטרציה: BigStock[/caption]
מאפיין חדש נוסף בעדכון של ה-Fit, שמוצג כעת למשתמשים בנייד, הוא מעקב שינה, והוא המעניין יותר, כיוון שהוא מאפשר למשתמש לעקוב אחר דפוסי שנת הלילה שלו על ידי חיבור אפליקציית השינה המועדפת עליו ל-Google Fit, שתנפיק גם תרשימים המראים את כל דפוסי השינה של האדם לאורך זמן נתון. על פי גוגל, המשתמשים יכולים כעת להוסיף, לערוך או לגשת להיסטוריית השינה שלהם דרך היומן ביישום.
עוד תוספת משדרגת היא העובדה שמשתמשי Fit דרך iOS יזכו מעכשיו גם הם במפות מסלול לאימוני הליכה ורכיבה על אופניים, בדומה למה שכבר הגיע לגרסת האנדרואיד של האפליקציה. מפות המסלולים ב-iPhone יתאימו ויסונכרנו גם לאימונים שנעשים במעקב באמצעות ה-WearOS, או בשעון החכם של אפל, ה-Apple Watch, וכן באפליקציות מחוברות אחרות.
כל התכונות החדשות עתידות להיכנס לפעולה עד אמצע אוגוסט 2019.
05/08/19 11:47
8.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
מיקרוסופט זוכה באחרונה לביקורת של ארגוני זכויות אדם שונים בעולם, בשל מעורבותה בפיתוח יכולות זיהוי פנים ביומטריות, עקב השקעתה בחברה הישראלית אניוויז'ן, כך דיווח פורבס.
על פי הדיווחים, חשיפה ביולי מצאה כי AnyVision מספקת זיהוי פנים למערכת המבצעת פרויקט מעקב ביומטרי בגדה המערבית - משמע, מסייעת לישראל בריגול ומעקב אחרי פלסטינים. חשיפה חדשה זו הבהירה כי ענקית הטכנולוגיה האמריקנית מממנת הלכה למעשה תמיכה בפיתוח הטכנולוגיה החדשנית, שעלולה להיות בעלת השלכות לא רצויות בכל הקשור לפרטיות וביטחון הציבור הרחב.
בנוסף טוען פורבס, כי החברה הישראלית מספקת את הטכנולוגיה שלה גם לסוכנויות ביון בהונג קונג ורוסיה, וכן שיש לה לקוחות ושותפויות במקאו, דבר שמוסיף לחשדות שהיא מסייעת למשטרים לשלוט ולעקוב אחרי אזרחים.
נשיא אניוויז'ן - אמיר קין, לשעבר מלמ"ב שהסתבך
החברה כתבה על עצמה עם תום הגיוס בהצהרה לתקשורת כי "כיום יש ל-AnyVision יותר מ-240 עובדים בכל העולם, עם משרדים בתל אביב, ניו יורק, מכסיקו, לונדון וסינגפור, וצוות ייעודי של יותר מ-30 בעלי תואר PhD בבלפסט, שמתמקד אך ורק במחקר של ראייה ממוחשבת. ל-AnyVision יש מאות לקוחות בכל העולם, כולל לקוחות רבים שנמנים על Fortune 50". ואולם למרות ההצלחה העסקית יצאו לה מוניטין בעייתיים בלשון המעטה בגין יחסיה עם צה"ל ועם השלטונות.
קשריה של החברה עם ממשלת ישראל וצה"ל הופכים למורכבים עוד יותר, לנוכח העבודה שמועצת המנהלים של אניוויז'ן כוללת את ראש המוסד לשעבר, תמיר פרדו, ובכירי ביטחון ישראליים אחרים לשעבר.
בנוסף, נשיאה הוא אמיר קין, שכיהן עד לשנת 2015 בתפקיד המלמ"ב - מהאגפים החשאיים ביותר במשרד הביטחון, האחראי על אבטחת המידע של משרד הביטחון, תעשיות הנשק הישראליות והגופים בישראל העוסקים בפיתוח וייצור של נשק להשמדה המונית וכן האמצעים להתגוננות מנשק שכזה, בהם הקריה למחקר גרעיני, המכון למחקר ביולוגי וכן יחידות צה"ל העוסקות בתחומים אלו.
קין ספג בזמנו ביקורת תקשורתית בדבר שיבוש חקירה, לכאורה, בפרשת מסמך הרפז, נחקר על ידי המשטרה בעניין ואף הומלץ להעמידו לדין משמעתי. לבסוף הודיע על פרישה מהתפקיד וממשרד הביטחון, למרות שהיה אמור להתקדם לתפקיד בכיר נוסף במשרד בטרם נחשפה מעורבתו בפרשה.
כל המשקיעים חתמו על אמנת מיקרוסופט לשימוש אחראי בזיהוי פנים
זרוע ההשקעות של מיקרוסופט, M12, השתתפה בסבב הגיוס הראשון של אניוויז'ן ביוני, וזה, לפי פורבס, הסתכם בגיוס של 78 מיליון דולר.
כל החברות המשקיעות ו-AnyVision עצמה הסכימו לאמץ את אמנת ששת העקרונות של מיקרוסופט לשימוש אחראי בזיהוי פנים. אבל, למרות הבעת עמדה מתקדמת בנושא זיהוי פנים, מיקרוסופט לא הצליחה לעמוד בהצהרותיה המוסריות, ובסופו של דבר מימנה, כך טוענים מבקריה, חברה שמעורבת במעקב המוני אחרי פלסטינים.
מנהל פרויקט הטכנולוגיה והחירות של הארגון האמריקני המכונה ACLU (ר"ת מנהל פרויקט הטכנולוגיה והחירות), שנקר נאראיאן, אמר לפורבס כי "ההשקעה הספציפית הזו אינה הפתעה גדולה עבורי - יש פער ניכר בין פעולה לרטוריקה במקרה של רוב חברות הטכנולוגיה הגדולות, ושל מיקרוסופט בפרט". בנוסף, לפי נראיאן, הדיונים הפנימיים במיקרוסופט על ההחלטה להשקיע באניוויז'ן לא היו שקופים כפי שהחברה טענה שהיו.
עמוס טו מארגון Human Rights Watch, חוקר בכיר של בינה מלאכותית בהיבט של זכויות אדם, אמר לפורבס: "אני חושב שמוטל על מיקרוסופט לבדוק באמת מה המשמעות של סיכון זכויות האדם הכרוך בהשקעה בחברה שמספקת טכנולוגיה זו לכוח כובש". לדבריו, "זה לא רק סיכון לפרטיות, אלא סיכון לפרטיות הקשור בקבוצת מיעוטים שסבלה מדיכוי ורדיפה מזה זמן רב". הוא הסביר כי לפיכך, לאפליה במקרה הנדון יש אפילו היבטים מיוחדים עוד יותר.
כדאי לזכור כי מיקרוסופט הייתה החברה הנחרצת ביותר עד היום מבין ענקיות הטכנולוגיה בקריאה לרגולציה ולאחריות תאגידית - אפילו במחיר ירידה במכירות - בכל הנוגע בטכנולוגיית זיהוי הפנים.
"אניוויז'ן עובדת עם גורמים אזרחיים וגם לא אזרחיים ברחבי העולם, עם יישומים כמעט בכל מגזר", אמרה החברה לפורבס בהצהרה בעקבות פרסום המאמר. "אנו מודעים היטב לתועלת ולפוטנציאל הגלום בטכנולוגיה של זיהוי פנים ובמה שהיא יכולה לספק לחברה. עם זאת אנו גם מכירים בכך שלטכנולוגיה חזקה שכזו שיש פוטנציאל לשימוש לרעה אם היא מונחת בידיים הלא נכונות, וכי מוטלת עלינו אחריות מובנית להבטיח שהטכנולוגיה והמוצרים שלנו יזכו לשימוש ראוי".
05/08/19 15:58
8.51% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
שלום קוראים יקרים, איך קוראים היום לסדרת טלפוני שוק הביניים של סמסונג? נכון, הרי היה בחצי השנה האחרונה עוד שינוי, אחד מיני רבים, והיא כבר לא משתמשת יותר ב-Galaxy J, ועכשיו זה כבר Galaxy A. יש כמה מכשירים יותר מתקדמים וכמה פחות מתקדמים, וה-A עם המספר הגבוה יותר הוא טלפון יותר טוב על הנייר ובדרך כלל גם בפועל מזה שיש לו מספר נמוך יותר.
סמסונג כמובן לא יצרנית הטלפונים היחידה שמבלבלת, וכנראה לא מתוך כוונה תחילה, את קהל הרוכשים הפוטנציאלי, ותמיד יש איזה הגיון ברור שעומד מאחורי הבחירות הללו, גם אם הוא ברור לאנשי השיווק ולא לצרכנים עצמם. אבל מה שבטוח הוא שבדור הנוכחי של מכשירי הביניים של החברה, במשפחת ה-Galaxy A כאמור, ה-A80 הוא המכשיר המוביל לפחות עד שהיא תסיים את הפיתוח של ה-A90 שכבר אמור ממש לדגדג מלמטה את סדרת ה-Galaxy S המובילה שלה. הוא גם מביא לידי ביטוי היטב את אחת ההחלטות הכי חשובות שסמסונג קיבלה בשנה האחרונה: תכונות חדשות מנסים קודם כל דווקא בסדרת הביניים ולא בסדרת הדגל.
מערך הצילום הקדמי מסתובב על ציר
ול-Galaxy A80 יש תכונה בולטת במיוחד, שיש שייכנו אותה 'גימיק': מערך הצילום האחורי שמורכב משלוש מצלמות וממבזק הוא גם בעצם מערך הצילום הקדמי. כשעוברים למצב צילום סלפי, החלק שמכיל את המצלמות, ורק הוא בלבד, עולה למעלה והמצלמות עושות סיבוב על הציר והופכות למצלמות סלפי לכל דבר ועניין.
ולא רק שזה עובד טוב, זה גם מעורר עניין רב, ולמרות שהמנגנון המכני משמיע רעש קל בעת הסיבוב, הוא פועל היטב במידה כזו שהרבה מאוד אנשים להם נתתי לבחון את הטלפון עם המצלמה הקופצת/מסתובבת בכלל לא שמו לב שזה קורה להם ממש מול העיניים. אם זה גימיק, הוא התברר כמוצלח מאוד.
זה גם אומר שבעצם סמסונג השיגה עוד שני דברים: צילומי סלפי איכותיים מאוד, והם איכותיים, שגם מביאים אפשרות אמיתית להשתמש כמו בצילום רגיל בעדשה הרחבה ובעדשת העומק, שמאפשרות להוסיף קצת חידוש ועניין למשהו שהוא בסופו של דבר יכול להיות משעמם למדי, או מלהיב, תלוי אולי בכמות העוקבים שיש באינסטגרם.
הדבר השני הוא שהיא חסכה מצלמה מקדימה, וזה אומר שהיא מצאה פתרון להגשת טלפון עם מסך נקי לחלוטין, מקצה לקצה, בלי הפרעות של מגרעות מאוחרות ולא של חורים במסך, המכוערים אפילו קצת יותר.
וזה מסך נהדר בתצוגה מצוינת של צבעים במראה נאה ביותר. זהו מסך AMOLED בגודל 6.7 אינץ' ברזולוציית +FHD עם שוליים דקיקים מכל הכיוונים וגם הגנה של Gorilla Glass 3.
מסך כזה, במכשיר מודרני מתקדם, גם אומר כבר בדרך כלל שחיישן טביעות האצבע נמצא מתחת למסך וזה בהחלט מה שקורה גם ב-Galaxy A80. ההגדרה שלו רגילה ופשוטה למדי, היישום מעט פחות מוצלח. אמנם אפשר להשתמש בטביעת האצבע כדי לפתוח את המכשיר מבלי שלוחצים קודם על כפתור ההפעלה, אבל זה אומר שצריך להניח את האצבע בדיוק במקום הנכון ולהחזיק אותה מספיק זמן בלחץ שמספיק חזק. עם זאת, לאחר תרגול ולאחר זמן מה של שימוש מתרגלים למינוסים הקטנים הללו והשימוש באפשרות הזו הופך לטבעי.
מכשיר שוק ביניים עם ביצועים בהתאם
מה שמגדיר את ה-Galaxy A80 כמכשיר שוק ביניים, בסופו של דבר, הוא לא מה שסמסונג אומרת אלא מה שהיא מציבה בפנים. במקרה של המכשיר המסוים הזה מדובר במערכת על שבב Snapdragon 730 של קוואלקום שמציעה 2 ליבות מהירות מרבית של 2.2 גיגה-הרץ ו-6 ליבות במהירות מרבית של 1.8 גיגה-הרץ. יחד עם 8/128 גיגה-בייט זיכרון זה מספיק לרוב הצרכים.
הוא פחות טוב למשחקים, במיוחד עבור מי שדורש ביצועים גבוהים. למעשה זה גם לא בדיוק טלפון נוח למשחקים מבחינה פיזית: הוא כבר מאוד בהשוואה לרוב הטלפונים השכיחים ברמת ביניים ומעלה עם 220 גרם, והוא גם סובל ממידה מסוימת מפיזור לא שווה של המשקל כשרובו מתרכז כמובן לאזור שלוש המצלמות.
עוד נקודה לטובת המכשיר היא מערכת הקול שלו, המבוססת על מימברנה במסך, ומספקת להפתיע קול חזק ואיכותי למדי. לטובתו גם אפשר לציין את סוללת ה-3,700 מילי-אמפר/שעה שלו, שבמבחן הקבוע סיימה את חייה לאחר יותר מ-11 שעות ורבע - וזה מצוין.
לא שכחתי את המצלמות. הראשית מצוידת בחיישן 48 מגה-פיקסל עם מפתח f/2.0, המשנית היא בגודל 8 מגה-פיקסל ומפתח f/2.2 והיא משמשת כמצלמת הרוחב, והשלישית היא מצלמת ה-ToF עם צמצמם מהיר במיוחד של f/1.2 שנעזר גם במד לייזר. בצילומי יום התמונות היו יותר ממספקות, למרות שבלא מעט תמונות רחבות ניתן היה להבחין באופן ברור למדי באפקט עין הדג. התמונות בתקריב היו מצוינות, עם צבעים וניגודיות נהדרים. בצילומי לילה ההתרשמות הייתה פחותה. בכל התמונות הגרעיניות הייתה מובחנת ברמה גבוהה מדי, ובגלל מנגנון הצילום שדורש יציבות של כשלוש שניות, יותר מתמונה אחת יצאה מטושטשת. עם זאת, הפירוט והפרטים היו גבוהים גם במצב הזה.
המחיר הרשמי של הטלפון הוא 2,499 שקלים, והוא בהחלט יספק את חובבי הגימיקים, בזכות המצלמה המסתובבת הייחודית שלו.
05/08/19 10:41
6.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ענקית הטכנלוגיה הסינית וואווי ממשיכה להתכונן ליום "שאחרי", ובוחנת כעת סמארטפון שיפעל עם מערכת ההפעלה Hongmeng פרי פיתוחה, שתהווה תחליף ל-Android של גוגל, שלפי הדיווחים עשוי לצאת למכירה עד סוף השנה.
התחלת מכירה של מכשירי Hongmeng תסמל מהלך עקרוני וגדול עבור ענקית הטכנולוגיה הסינית, הממוצבת במקום השני בעולם בקרב יצרניות הסמארטפונים, לאחר שפעולותיה של ארצות הברית נגדה מאיימות על יכולתה להשתמש בטכנולוגיות אמריקניות, בהן, כמובן, מערכת ההפעלה של גוגל.
בעבר ציינו מנהלים בכירים של וואווי, כי מערכת ההפעלה של החברה מתוכננת לשרת מוצרי IoT, ולפני כחודש אף ציינה החברה, כי המכשירים הראשונים שיפעלו עם המערכת ירכיבו את קו הטלוויזיות החכמות החדש של מותג Honor של החברה.
בשיחת משקיעים לרגל הצגת תוצאותיה הכספיות של החברה בשבוע שעבר, אמר יו"ר החברה, ליאנג הואה, שהחברה מעדיפה להשתמש במערכת ההפעלה Android של גוגל במכשירים הניידים שלה, ומתייחסת למערכת ההפעלה הקניינית Hongmeng כחלק מ"אסטרטגיית הטווח הרחוק" שלה.
05/08/19 14:30
6.38% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
יהלי אדמתי מונתה למנהלת יחידת החדשנות (Matrix innovation) בחברת מטריקס. במסגרת תפקידה תוביל אדמתי את מערך הסיוע של מטריקס בהיערכות לקוחות החברה לעתיד, החל מחקר עתידים, בניית מערך עתידים אפשריים והגדרת אסטרטגיית חדשנות נדרשת, וכן בנייה וליווי של תהליכי חדשנות. פעילות זו תתבצע על בסיס ראיה אינטרדיספלינארית ושיתוף פעולה עם מומחים מובילים מדיספלינות מגוונות ומגופים גלובליים, על מנת למקסם את ההיערכות הנדרשת לעתיד. אדמתי - בוגרת מדעי הרוח, מדעי החברה והפקולטה לאמנות באוניברסיטת תל אביב - היא יועצת אסטרטגית ומומחית לחדשנות מזה 20 שנים, וליוותה מנכ"לים וארגונים רבים במסגרת תהליכי חדשנות, והיערכותם לקראת העתיד. בין תפקידיה הקודמים – מנכ"לית חברת אדמתי ריסרץ' אינטרנשיונל ישראל, מנכ"לית קור ברנד ישראל, סגנית נשיא בריסרץ' אינטרנשיונל אפריקה, וכן הייתה מרצה לתחומה באוניברסיטאות שונות בישראל.
05/08/19 12:53
4.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
לצד מלחמת הסחר בין ארצות הברית לסין, והחרם שהטילה וושינגטון על מוצרים סיניים, נמשכת גם מלחמת הסייבר בין שתי המדינות. את המהלך האחרון ביצעה סין: APT10, קבוצת ההאקרים הנודעת לשמצה, שממומנת ככל הנראה על ידי המשרד לביטחון המדינה בבייג'ינג, היא החשודה העיקרית בעוד קמפיין סייבר ממוקד שנערך נגד ארצות הברית.
מתקפת הסייבר נערכה בחודש האחרון וניסתה לפגוע במתקני תשתיות קריטיות אמריקניים. את המתקפה גילו חוקרי פרוף פוינט בסוף השבוע, והם הזהירו כי "יש להתייחס לכל מתקפה ממוקדת על תשתית קריטית כאל סיכון גבוה במיוחד. המאפיינים של מתקפה זו מצביעים על סיכון חמור במיוחד לתשתיות הקריטיות של ארצות הברית".
המתקפה, מסוג Spear-phishing, החלה במשלוח מיילים לעובדי חברת תשתיות, ששמה לא נמסר. המיילים נחזו להיות כאילו נשלחו מהמועצה הלאומית האמריקנית לבוחנים להנדסה ומדידות (NCEES), ונכללו בהם, לכאורה, תוצאות של בדיקות מקצועיות. למעשה, הצרופות של המיילים הכילו קבצי וורד נגועים. חוקרי פרוף פוינט הבחינו כי הנוזקה שהוחבאה כללה מתן יכולות לפיקוד ושליטה מרחוק להאקרים, וכינו אותה "LookBack".
על פי החוקרים, מייקל ראגי ודניס שוורץ, לאחר שנפתחת הצרופה הנגועה, קבצים המכילים מידע רגיש ממחשב הקורבן מועברים להאקרים. לדבריהם, הנוזקה יכולה לתקוף ולחקות מגוון רחב של תהליכים במחשב נגוע - אך בעיקר, המטרה שלה היא לגנוב קבצי נתונים ולצלם צילומי מסך תפעוליים.
מתקפות קודמות של APT10
APT10 פועלת מ-2006 וידועה בשמות נוספים, כגון Stone Panda ,MenuPass ו-Potassium. בשנים האחרונות, החל מ-2014 לערך, הקבוצה משתמשת בתקיפת ספקיות שירותי IT, חלקן חברות גלובליות, כווקטור תקיפה נגד לקוחותיהן. בתחילת השנה דווח כי הקבוצה תקפה ארגונים שונים בעולם, באמצעות תקיפת ספקיות שירותים מנוהלים (MSP) או חברות שמספקות שירותי ענן לארגונים שהיוו המטרה הסופית שלה. ה-FBI הגיש כתבי אישום נגד שני חברים ב-APT10. על פי החוקרים, ההאקרים בחרו בספקיות שירותי IT כי הם יודעים שרמת הניטור של תעבורה שמגיעה מהן נמוכה יותר לעומת הניטור של כל תעבורה אחרת מהאינטרנט.
הקבוצה המקושרת לשלטון הסיני עלתה לכותרות גם ביוני השנה, אז דווח כי היא פרצה למערכות מחשוב של יותר מ-10 ספקיות סלולר ברחבי העולם כדי לגנוב נתוני על (מטה דטה) אודות משתמשים ספציפיים, המקושרים לסין. הקשר בין מתקפה זו לבין המתקפה שאירעה בתחילת השנה עדיין לא הוברר. עם זאת, האנליסטים של פרוף פוינט גילו "קווי דמיון" בין רכיבים ששימשו בה לאלה שנמצאו במתקפה שבוצעה בשנה שעברה נגד חברות מדיה יפניות. הם הוסיפו שבמהלך כתיבת שורות הקוד של הנוזקה, מפתחיה ניסו להסתיר את קוד המקור שלה, מבלי להפחית את יעילות המתקפה.
החוקרים מסייגים ואומרים שהעקבות הן אמנם סיניות, אבל לא ניתן לייחס את המתקפה לבייג'ינג באופן מוחלט. לדבריהם, על מנת שהייחוס יהיה ודאי, יש צורך בבדיקות נוספות. ללא קשר למקור המתקפה, החוקרים קובעים כי "הסיכון ממתקפות סייבר מסוג זה על ספקיות שירותים הוא ברור. מדובר בקמפיינים שבוצעו היטב. מייל שטוען שהוא מספק תוצאות בדיקה כושלות מכריח את הנמען שלו, שמשמש קורבן בלא ידיעתו, לפתוח את ההודעה". הם ציינו ש-"מדובר במתקפות ממוקדות מאוד: חלקן נועדו לגנוב קניין רוחני משמעותי וחלקן לשתול נוזקות ורוגלות במגזרי פעילות מרכזיים של מדינת היעד - ובראשם אנרגיה, שירותים ותקשורת".
05/08/19 13:28
4.26% מהצפיות
מאת אנשים ומחשבים
ההחלטה של ועדת ההגבלים העסקיים האירופית שגוגל תספק אפשרות לבחור מנועי חיפוש שונים בטלפונים המבוססים על אנדרואיד, מעבר למנוע החיפוש שלה עצמה, תתחיל לבוא לידי ביטוי בפועל בתחילת 2020.
זה אומר שהחל ב-1 בינואר משתמשי טלפוני האנדרואיד ברחבי האיחוד האירופי יקבלו בעת הפעלת הטלפון, לפחות פעם אחת, אפשרות להתקין מנועי חיפוש נוספים, וכן יקבלו הוראות כיצד להפוך אותם לברירת מחדל לביצוע חיפושים במכשיר שלהם. המנוע שיבחר ישמש לכל פעולות החיפוש בטלפון, כולל בדפדפן כרום של גוגל בעצמו.
בנוסף מספרים בגוגל שהמשתמשים יוכלו בכלל להסיר מהמסך את יישומון החיפוש של גוגל, ולהציב במקומו כל יישומון חיפוש אחר שירצו.
מכרז הכולל תשלום לגוגל לצורך השתתפות בו
אבל לא הכל ורוד כפי שזה נראה. מנועי החיפוש שיוצגו ברשימה בפני כל משתמש, עד ארבעה ככל הנראה, יהיו שונים בכל מדינה והם ייקבעו בהתאם למכרז שגוגל עורכת לחברות חיפוש בימים אלו. חברות שירצו להשתתף במסך המיוחד הזה יציעו סכום מסוים אותו ישלמו לגוגל עבור כל התקנה בפועל של מנוע החיפוש שלהם - אם כי לא ברור מה הוא סכום המינימום. גוגל צריכה להגיש לוועדה רשימה לאישור עבור כל המדינות באיחוד עד ה-31 באוקטובר.
מה יהיה אם במדינות מסוימות לא יהיו מספיק חברות שיהיו מוכנות לשלם, אם בכלל? גוגל ככל הנראה תמלא את השורות בעצמה, לפי החלטה שהיא תקבל.
חבורת החיפוש, שרובן קטנות ולא בטוח שיכולות לשלם, כבר זועקות. "הרעיון של גוגל לבקש כסף רק כדי להיכלל ברשימת החלופות הוא עוד דוגמה לעבירות שביצעה, והובילו לכנס של 5 מיליארד דולרים שספגה בשנה שעברה", אמר בראיון אריק לינדרי, מנכ"ל חברת Qwant, שאמר שהחברה שלו היא מאלו שרוצות להשתתף במכרז.
האם האיחוד האירופי יתערב שוב? לא נשאר הרבה זמן לראות אם זה יקרה.