זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:31 | 17:44 |
תל אביב | 16:45 | 17:45 |
חיפה | 16:35 | 17:44 |
באר שבע | 16:50 | 17:48 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
25/08/23 08:50
29.51% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הסכם עם סעודיה יחייב שינוי תפיסה מדינית ביו״ש | רון דרמר פועל כשליחו של נתניהו לנושא, מה הוא מסתיר בכובע? REUTERS/Joshua Roberts העסקה המשולשת ארה"ב-סעודיה-ישראל, אם תצא לפועל, תהיה דרמטית לא פחות מהסכמי השלום עם מצרים, ירדן והסכמי אברהם. זו עשוייה להיות תחילתו של מזרח תיכון חדש.
העסקה רחוק מלהיות אפויה. היא אפילו עוד לא בתנור. אבל מכינים את הבצק. והשר רון דרמר נתן לישה קלה בבצק בראיון בטלוויזיה בארה"ב. כשנשאל אם ממשלת ישראל תתמוך בגרעין אזרחי לסעודיה, השיב השר ש"נצטרך לבחון את הסוגייה ולראות מה בסופו של דבר יוחלט".
גרעין סעודי
כלומר, לא הביע התנגדות ישראלית נחרצת, ואף השליך פיתיון לממשל ביידן – גם סין, ואפילו צרפת, יכולות לספק לסעודיה את הגרעין האזרחי הזה מחר בבוקר, אמר דרמר. ואין דבר שמפחיד את ממשל ביידן יותר מהאיום הסיני.
לשכת ראש הממשלה הביעה הסתייגות מחלק מדברי דרמר, אבל השר דרמר אינו נוהג לומר דברים שבנימין נתניהו לא היה רוצה שיאמר. שניהם מדברים, מסכימים ומסכמים ביניהם באנגלית צחה.
העסקה המשולשת עשויה לקרב את המזה"ת לתחילת פתרון לסכסוך בין ישראל לפלשתינים, מה שנקרא פעם אופק מדיני. העסקה כולה היא מסכת של מחירים וויתורים גדולים, שחלקם נראים היום כבלתי אפשריים.
בצד שלנו המשמעות תהיה ויתורים מפליגים של אגפי הימין בממשלה ובציבור. מפליגים עד כדי כך שהם מסכנים יציבות ממשלה, כי המשמעות תהיה שההתיישבות ביו"ש לא תוכל להישאר כמו שהיא.
אמריקה תצטרך להסכים להענקת יכולת גרעין אזרחית לסעודיה. הקונגרס בוושינגטון רחוק מלאשר. יכולת אזרחית יכולה ליהפך לצבאית במחי צנטריפוגה. העשרת אורניום היא העשרת אורניום. זה מתחיל ב-20 אחוזים ומסתיים ב-60.
ייתכן וארה"ב תדרש לספק לסעודיה מטוסי F-35. ומה עם המחוייבות האמריקנית לשימור העליונות הצבאית לישראל? לנשיא ולקונגרס פתרונים.
הסעודים יצטרכו להסכים לנרמל יחסים וקשרים עם ישראל, וזה ויתור משמעותי של ממלכה הרואה עצמה כשומרת המקומות הקדושים לאיסלאם בירושלים. כזו שיש בתוכה אלמנטים מוסלמיים קיצוניים. סעודיה תשלם מס שפתיים לשמירה על זכויות האדם והנשים בממלכה.
העיקר הסלפי
שלוש צלעות העסקה העתידית זקוקים לה כאוויר לנשימה. לביידן יש בחירות בנובמבר וצריך הישג. לנתניהו העסקה קריטית להישרדות. MBS רוצה להיכנס למשפחת העמים, להיות מנהיג העולם הערבי ולהתכונן לימים שהנפט בחול שלו יאבד מחשיבותו. שלושתם זקוקים לצילומי סלפי משותפים.
הדרישה שישראל תעשה מחוות רציניות לפלשתינים במסגרת העסקה המשולשת יכולה להיות פתח להסדר. אנו מצויים בימי טרור. פיגוע כמעט כל יום. מחבלים בודדים תוקפים תושבי איו"ש, יורים, פוצעים והורגים. חמאס נוטל אחריות. ישראל מאוימת, ניצבת מול שלושה-ארבעה ארגוני טרור נתמכי איראן, ארגוני טרור שנהפכו לצבאות, בעיקר חיזבאללה.
צה"ל מפעיל יותר מ-20 גדודים באיו"ש כדי להילחם בטרור, אך הפיגועים נמשכים. יבוא יום והרמטכ"ל יתייצב מול ההנהגה המדינית ויאמר שהצבא לא מסוגל למנוע פיגועים וכי אין זה תפקידם של לוחמי צה"ל לאייש מחסומי מעברים, לעצור מבוקשים בלילות ולשמור על התנחלויות בלתי חוקיות. תפקיד הצבא הוא להתכונן למלחמה ולנצח.
מחאות המונים
הזמנים קשים, יש חזית פנים של מחאות המונים, וממשלה שמחוקקת חוקים נואלים. ובכל זאת יש להקדיש מחשבה לעתיד. אולי ניתן להתקדם לפתרון בחסות אותה עסקה משולשת שתשנה את פני המזה"ת.
שתקרב בין סעודיה לישראל, שתחזיר לארה"ב השפעה חשובה באזור. אולי הגיע הזמן לחשוב מחוץ לקופסה כי הפלשתינים לא יילכו לשום מקום, וגם לתושבי איו"ש אין שום תכניות לעזוב, אלא להיפך, להוסיף ישובים חדשים.
הטרור לא ייפסק מעצמו. מה שקרה בכפר בורקה ב-4 באוגוסט הוא דוגמה הכוללת את כל מרכיבי המצב: שנים שירו זה על זה, ישראלי ופלשתיני. ישראלי פצוע ופלשתיני הרוג. מי ירה על מי ומי ירה קודם תקבע החקירה.
פה טמון הסיפור כולו בין חצי מיליון היהודים תושבי איו"ש לבין שני מיליון פלשתינים, שיש ביניהם יוזמי טרור, נתמכי איראן וארגוני הטרור. סיפוחים והשתלטות ישראלית על כל השטח לא ייתכנו במציאות הקיימת. יש לסיפוח התנגדות אידאולוגית בעם פנימה, והעולם לא יסכים. סנקציות ובית הדין בהאג לא אוהבים את ה"כיבוש".
הטלת "כתר נושם" על עיר בשטחים לא תפתור ולא תקדם פתרון. מדובר בקצהו הנוכחי של סכסוך בין יותר ממאה שנים. מרגע שהיהודי הראשון עלה לארץ ישראל מהגולה ודרך על אדמת נמל יפו נפתח הסכסוך הישראלי-פלשתיני בין עם שב למולדתו העתיקה לבין מי שיושב באותה פיסת ארץ מאות שנים ורואה בה את ארצו-שלו.
סכסוך עתיק יומין על בעלות על קרקע. הנטייה הטבעית הראשונה היא לפסוק 'יחלוקו'. חצי שלי וחצי שלך. בעברית - שתי מדינות לשני עמים, אנחנו פה ואתם שם, חלוקה אתנית-גיאוגרפית.
פתרון קבע ביו״ש
אופציה שניה: מדינה אחת לשני עמים. ואז יהיה פה עם מורכב משלושה עמים: אחד ישראלי-יהודי עם זכויות אזרח מלאות, ערבים תושבי ישראל בעלי זכויות מלאות תיאורטית ומעשית פחות, ופלשתינים תושבי איו"ש נטולי זכויות. זה הסדר מסוכן לעם ישראל ויתפרש כאפרטהייד לכל דבר.
שתי האופציות כמעט בלתי אפשריות למימוש מק"ן טעמים. לכן יש לחתור למשהו חדש, מחשבה מקורית מבוססת על השינויים האזוריים והגלובליים ועל הסכנות של קיפאון והשארת המצב כמו שהוא.
זה נשמע הזוי, אבל גם ממשלה ימנית וציבור שרובו ימין יכולים לגייס כוחות חושבים, אנשי אקדמיה, פוליטיקאים לשעבר, נציגי ציבור ומומחים לענייני המזה"ת והאיסלאם לסבבי מחשבות ורעיונות. אולי אלו יולידו אופציה שלישית ורביעית. לא שתי מדינות ולא מדינה אחת. יש דרכי ביניים, כמו היפרדות הדרגתית, לאורך זמן רב.
זו תקופה שיש בה הזדמנויות חדשות מרתקות: העסקה המשולשת, שתאגד את ארה"ב, סעודיה וישראל, פלוס הסכמי אברהם בין ישראל לבין שלוש מדינות ערביות-מוסלמיות במפרץ, פלוס מצרים וירדן.
פלוס מדינות מערביות תומכות באירופה ובמזרח הרחוק. יכולה להיווצר כאן קואליציה ענקית שלכל מרכיביה יש ענין ואינטרס לפתור את הסכסוך הזה. ומותר לחלום.
25/08/23 08:24
26.23% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רוסיה הודיע שתטיל פיקוח על כל מערכת נשק גרעיני שתועבר לבלארוס By Vitaly V. Kuzmin - http://www.vitalykuzmin.net/Military/ARMY-2016-Demonstration/, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52213498 נשיא פולין אנדז'יי דודה אמר אתמול שרוסיה "נמצאת כבר בתהליך של העברת כלי נשק גרעיני קצר-טווח לבלארוס", צעד שישנה את כל מערך ההגנה של האזור ושל נאט"ו.
פוטין ולוקשנקו הודיעו בחודש שעבר שרוסיה מעבירה חלק ממערכות הנשק הגרעיני הטקטי לבלארוס, אך ארה"ב ונאט"ו לא אישרו שהנשק הועבר.
נשיא פולין במסיבת עיתונאים עם נשיא פורטוגל מרסלו רלו דה סוסה המבקר בפולין: "תהליך העברת הנשק הגרעיני הטקטי כבר מתבצע. אנו יכולים לראות את זה".
נשק גרעיני טקטי נועד לשימוש בשדה הקרב, הטווח שלו קצר ועוצמתו הגרעינית נמוכה בהשוואה לרש"קים גרעיניים המורכבים על טילים בליסטיים ארוכי-טווח.
רוסיה הודיע שתטיל פיקוח על כל מערכת נשק גרעיני שתועבר לבלארוס.
25/08/23 08:29
22.95% מהצפיות
מאת IsraelDefense
משמרות המהפכה של איראן הודיעו כי איימו לפתוח באש על מסוקים של המרינס ושל הצי האמריקני שעברו במיצר US Navy Photo משמרות המהפכה של איראן הודיעו כי איימו לפתוח באש על מסוקים של המרינס ושל הצי האמריקני שעסקו בחיפוי והגנה על אניות מלחמה האמריקניות שעברו במצרי הורמוז.
הצי האמריקני הכחיש את הדיווח האיראני, והודיע ל-WAR ZONE כי שום מסוק אמריקני לא חזר לנחיתה אלא לתדלוק בלבד.
סוכנות הידיעות האיראנית TASNIM פרסמה צילומים של כלי שיט מלחמתי איראני "שאהיד מהדווי" ואניות אחרות משייטות באזור המצרים, כאשר מעליהן כטמ"מים ורחפנים להגנה עליהן.
בצילומים אחרים שהפיצו האיראנים נראות אניית התקיפה האמפיבית של המרינס BATAAN והמשחתת 'תומס בנדר'.
אחד מקציני הצי האמריקני אמר שבאזור פועלת קואליציה של אניות מלחמה שתפקידה להבטיח חופש שיט ומעבר חופשי במצרים לפי החוק הבינלאומי.
בסרטוני הווידיאו של משמרות המהפכה נשמע אחד הקצינים מזהיר את האמריקנים: "המסוקים שלך קרובים מידי לאניה שלי.
אני מציע לכם שלא תאפשרו למסוקים שלכם להיכנס למים הטריטוריאליים של איראן. אם לא תבצע את הוראותי נפתח באש על המסוקים שלכם".
מומחי הצי האמריקני הסבירו שמצרי הורמוז צרים, והבעלות על השטח נחלקת בין איראן לעומאן. אניות הצי האמריקני מפליגות בנתיבים זהים לאלו של אניות סוחר אזרחיות.
הספינות 'בטאן' ו'קרטר היל' הגיעו לאזור בראשית החודש, כאשר על סיפוניהן חיל המשלוח ה-26 של המרינס (MEU).
כוח זה כולל כלי טיס כמו מטוסי 'הרייר' הנוחתים אנכית, מטוסי 'אוספריי' MV-22 לתובלת כוחות מיוחדים, מסוקי תובלה CH-53E 'סופר סטליון' ועוד כמה סוגי מסוקים.
באחד מסרטי הווידיאו שהפיצו האיראנים, נראית על סיפון ספינת המרינס האמפיבית 'בטאן' מערכת הגנ"א משולבת של המרינס המיועדת לשבש באמצעי ל"א כטמ"מים של האויב, ונמסר שזו מערכת סטנדרטית של כלי השיט של המרינס.
25/08/23 08:37
21.31% מהצפיות
מאת IsraelDefense
הודו היא המדינה הראשונה שחללית שלה נוחתת בקוטב הדרומי של הירח https://www.isro.gov.in/chandrayaan3_gallery.html החללית ההודית צ'נדריאן-3 נחתה אתמול (ד') בהצלחה על קרקע הירח, סמוך לקוטב הדרומי. ברחבי העולם נשמעו ביטויי התפעלות מהיכולות הטכנולוגיות שהראה הודו בשיגור. בחודש שעבר נכשל ניסיון רוסי להנחית על הירח את לונה-25.
אחרי הנחיתה ההודית ירד מהחללית אל קרקע הירח רכב החלל (ROVER) והחל לנוע, כאשר בבסיס השיגור בנגלורו שבדרום הודו פורצים המדענים והצוותים ההודיים בשאגות שמחה ומחיאות כפיים.
הודו היא המדינה הראשונה שחללית שלה נוחתת בקוטב הדרומי של הירח.
סוכנות AP דיווחה כי המוני תושבים התאספו אתמול ברחובות, במשרדים, במסעדות ובמקומות עבודה כדי לצפות בנחיתה. אלפים השיטו סירות ניר זעירות ועליהן נרות בוערים בנהרות כסימן הצלחה. במקדשים נישאו תפילות הודיה.
צ'נדריאן-3 ('ספינת חלל' בסנסקריט) המריאה לחלל ב-14 ביולי מבסיס השיגור סריהריקוטה בדרום המדינה. רכב החלל נושא עמו מטע"דים ובהם מכשירים מדעיים לביצוע ניסויים, בעיקר בדיקות קרקע הירח, סלעים וחומרים כימיים.
וצפויים שיגורים נוספים: מטוקיו נמסר כי בסוף השבוע תשוגר לירח חללית כחלק מפרוייקט טלסקופ קרני-X.
שתי חברות אמריקניות מתכננות להנחית חללית על הירח לקראת סוף השנה, ואילו סוכנות החלל נאס"א מתכוננת להנחית אסטרונאוטים בקוטב הדרומי של הירח כדי לחקור את מאגרי המים הקפואים שם, אולי סימן לחיים.