זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/08/23 09:18
20.08% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אם הניתוחים ברשת נכונים, מדובר בפעם הראשונה שבצוללת ישראלית מותקנת מערכת כזו | המשמעות המבצעית מרחיקת לכת אילוסטרציה | צילום דובר צה״ל צוללת אח״י דרקון נחשפה בתמונות ממספנת TKMS Kiel בגרמניה, והרשת רוחשת סביב שאלות הקשורות למערכת שיגור אנכית (VLS). שמועות על המהלך הזה של ישראל יש עוד משנת 2020.
אם הניתוחים ברשת נכונים, מדובר בפעם הראשונה שבצוללת ישראלית מותקנת מערכת כזו. עובדה המעידה על יכולות הדור הבא של הצוללות הישראליות (דולפין-3). גם הן יבנו במספנה הגרמנית.
״דרקון היא הצוללת השלישית במשפחת Dolphin 2 class (יחד עם תנין ורהב). עם זאת, דרקון שונה מאוד משתי הקודמות, בכך שיש לה סנפיר/מפרש מוארך באופן מוזר״, נכתב באתר gentleseas. ״מטרת הסנפיר/מפרש עשויה להיות רק לייעול/שקט, או להכיל יותר תרנים/חיישנים או אולי לשכן בין 2 ל-4 טילים משוגרים אנכית.
״הייתי מעריך את גובה הסנפיר/מפרש של הדרקון כגובה של כ-6 מטרים. כאשר יתווספו לקורה של הדרקון 7 מטרים, זה יאפשר טיל בגובה 12.5 מטרים. טיל כזה עשוי להיות גרסה מוגדלת של טילי שיוט קיימים של ישראל או טיל חדש. אולי זה עשוי להתברר כגרסה משוגרת צוללת (SLBM) של טיל בליסטי ישראלי.״
מציאות. בישראל כל נושא הטילאות לצוללות מסווג. אין כל התייחסות רשמית לתמונות אח״י דרקון שצפו ברשת, למערכת החימוש שלה או לאמל״ח שלה. ולכן, מאמר זה אין מטרתו לקבוע עובדות מה ישראל כן או לא מפתחת בהקשר זה. אלא מאמר זה מטרתו להביא ניתוחים מהרשת לגבי הפרסומים שצפו בעקבות חשיפת תמונות אח״י דרקון. ייתכן וחלק מפרסומים אלו קולעים לאמת וייתכן שלא.
אותו פרסום ממשיך וטוען כי השינויים באח״י דרקון, הם חלק מפיתוח הדור הבא של הצוללות הישראליות, תחת השם Dolphin 3. []
״לפני 18 חודשים פירסם גולש בשם Oleg7700 את האילוסטרציה האפשרית של צוללות הדולפין 3 העתידיות של ישראל שיכנסו לשירות בסביבות שנת 2031. היצירה הופיעה לראשונה בחדשות "Kieler" בגרמניה. השוואת התמונות לעיל, עם הגרפיקה, מראה בבירור את מאפיין הסנפיר/מפרש המורחב. הגרפיקה גם מרמזת שהדולפין-3 ישלבו את טכנולוגיית השתקפות הסונאר הקטנה "Diamond Hull" ש-TKMS מציגה לצוללות העתידיות שלה מסוג 212CD מסביבות 2029.״
אם הפרסום נכון, הצוללת העתידית של ישראל (אחרי הדרקון), תהיה באורך 80 מטרים, הדגם הגדול ביותר שנבנתה במספנות בגרמניה.
למה צריך VLS בצוללת?
נתחיל בכך שמערכת VLS בצוללות אינה המצאה ישראלית. קוריאה הדרומית פיתחה את צוללת ה-KSS-III, הצי הסובייטי פיתח את ה-Golf-class SSB, קוריאה הצפונית את ה-Romeo-class. כולן צוללות בהנעת דיזל-חשמלית. בהנעה גרעינית יש את ה-Virginia Class וה-Los Angeles-class של ארה״ב, ה-Arihant-class של הודו וה-SSNR של בריטניה. ויש עוד.
ובכן, זו אחת השאלות הצפות מהצילומים של האח״י דרקון. יש לכך מספר היבטים. היבט ראשון, הוא קוטר צינורות השיגור. בצוללת שבה הטילים משוגרים דרך צינורות טורפדו, הטיל צריך להיות מוגבל לקוטר של הצינור. לרוב, הסטנדרט הוא 533 מ״מ. עם זאת, לפי פרסומים זרים, בישראל ביקשו מהגרמנים להרחיב את הצינורות לקוטר 650 מ״מ.
ב-VLS אפשר לטעון טילים עם קוטר יותר גדול. צוללות עם VLS בעולם, בהפשטה, משגרות שני סוגי טילים - טילים בליסטיים או טילי שיוט. מערכת שיגור אנכית מורכבת ממספר תאים (ממגורות) שיכולים להחזיק טיל אחד או יותר מוכן לירי. כל תא יכול בדרך כלל לשאת מספר טילים מסוגים שונים. למשל, בצוללות Virginia-class מסוג Block III, צינורות השיגור האנכיים מגיעים לקוטר מעל שני מטרים (87 אינץ׳) כל אחד.
סטנדרטיזציה. כאשר טילים חדשים מפותחים, הם בדרך כלל תואמים למערכות השיגור האנכיות של המדינה. מה שמאפשר לספינות וצוללות קיימות להשתמש בסוגים חדשים של טילים ללא צורך באינטגרציה יקרה. בנוסף, אם מערכת השיגור מותאמת למערכת שיגור של מדינות ידידותיות, מדינות יכולות לרכוש אחת מהשנייה אמל״ח שמתאים לצוללות או ספינות.
למשל, בריטניה ואוסטרליה יוכלו להשתמש בטילים אמריקאים בצוללות שלהן. לצד רכש, סטנדרטיזציה גם עוזרת בעת מלחמה, כאשר מדינה אחת יכולה לתמוך בשניה בהעברת אמל״ח בעת מחסור. מערכת ה-VLS הכי נפוצה בעולם הימי לפלטפורמות צפות היא Mark 41 שפותחה על ידי ארה״ב. כאן יש תמונות של מערכת Mark-45 בצוללות של ארה״ב, כולל טעינה של טיל.
טיעון נוסף טמון בגמישות שמספקות שתי מערכות שיגור בצוללת. צינורות טורפדו ו-VLS. גמישות זו מאפשרת שימוש במגוון סוגי אמל״ח למטרות שונות. אחד החוסרים בVLS, שאת הטילים קשה מאד לטעון בים באמצע הפלגה. טורפדו אפשר.
שיגור קר, שיגור חם
מערכות שיגור אנכיות יכולות לכלול שיגור חם, שבו הטיל מוצת בתוך התא, או שיגור קר, שבו הטיל נפלט על ידי גז מיוצר על ידי מחולל גז שאינו חלק מהטיל עצמו, ולאחר מכן הטיל מתלקח. כך לפי פרסום של academic-accelerator.
"קר" פירושו קר יחסית לפליטה של מנוע רקטי. מערכת שיגור חמה אינה דורשת מנגנון פליטה, אך היא זקוקה לדרך כלשהי להתמודד עם גזי הפליטה והחום של הטיל בעת יציאתו מהתא. אם טיל מתלקח בתא ללא מנגנון שיגור, על התא לעמוד בחום העצום שנוצר מבלי להצית את הטילים בתאים סמוכים.
היתרון של מערכת השיגור החם הוא שהטיל משתמש במנוע משלו כדי להניע את עצמו אל מחוץ לתא השיגור, ומבטל את הצורך במערכת נפרדת להוצאת הטיל מצינור השיגור. זה יכול להפוך מערכות שיגור חם לקלת משקל יחסית, קומפקטיות וחסכוניות לפיתוח וייצור, במיוחד כשהן מתוכננות סביב טילים קטנים. חיסרון פוטנציאלי הוא שניתן להרוס את צינור השיגור אם הטיל כושל.
היתרון של מערכת שיגור קר הוא הבטיחות שלה: גם אם מנוע הטיל כושל במהלך השיגור, מערכת השיגור הקר עדיין יכולה להוציא את הטיל ולהפחית את האיום. מסיבה זו, ה-VLS של רוסיה מתוכנן לרוב עם הטיה כך שטיל לא תקין נוחת במים ולא על סיפון הספינה. רוב ה-ICBMs וה-SLBMs המודרניים מושקים במערכת שיגור קר מפלטפורמות ימיות.
מעבר בין דורי של טילים לצוללות
עוד אתר שעסק בתמונות של אח״י דרקון הוא navalnews. ״לדולפין-II כבר היה גוף מוארך בהשוואה לדולפין-I המקורי על מנת להתאים ל-AIP (יכולת ייצור עצמאית של חמצן לשהייה ארוכה יותר מתחת למים). בהתבסס על מידע זמין, הדולפין-3, תהיה בערך באורך זהה לזה של הדרקון ותכלול מפרש מוארך באופן דומה. אפשר לחשוב על INS Drakon כעל גשר בין דורי של צוללות הדולפין.״
Naval News דיווח בעבר כי הצוללת צפויה להיות ארוכה יותר, ולהציג מערכת שיגור אנכית. אבל באותו זמן לא היה ברור שהטילים יהיו במפרש. בפרסום הקודם, ההערכה הייתה שצינורות השיגור יהיו בחלקה האחורי של הצוללות.
״צוללות צוידו בעבר בממגורות טילים במפרש. לאחרונה צפון קוריאה מינפה את הטריק הזה כדי להכניס טילים גדולים יותר לצוללות קטנות יותר. עם זאת, הצוללת בעיצוב גרמני היא העיצוב המודרני הראשון שמציג זאת״, לפי הפרסום.
״הערכות גסות מצביעות על כך שהגוף והמפרש הארוכים יותר מוסיפים חלל ברוחב של כ-2 מטרים על 4 מטרים באורך ובעומק של עד 11 מטרים. הוא יכול להכיל שתי ממגורות טילים גדולות, או יותר סביר, 4-8 קטנות יותר. זו גם הנחה סבירה שהם יכולים להיות חמושים בגרעין.״
האתר מציע גם הסבר חלופי. ״יש לשקול גם הסברים אחרים למפרש הגדול. אולי זה קשור לציוד של כוחות מיוחדים. או אולי האנגר לכלי רכב תת ימיים אוטונומיים (AUV), כטב״מ, חימוש משוטט, או אפילו צוללת הצלה. אבל אף אחד מאלה אינו משכנע כמו השערת ממגורת הטילים״, לפי הפרסום.
[אזכיר כי בעבר הוצג חימוש משוטט של SpearUAV שניתן לשגרו מצינורות טורפדו.]
״את האופי המדויק של הטילים החדשים אפשר רק לנחש. במשתמע הם טילים בליסטיים, אולי עם שלב אחרון מודרך. יהיו אשר יהיו, ישראל שומרת זאת בסוד. הצבת צינורות הטילים בגוף הספינה מתחת למפרש מאפשרת טילים ארוכים בהרבה מאשר אילו היו צריכים לאחסן אותם מתחת למעטפת הסיפון. המפרש מוסיף מספר מטרים לאורכם האפשרי, אם כי עדיין יש לקחת בחשבון משקל ויציבות. [navalnews]
״מעניין שלמרות הטילים החדשים במפרש, לצוללת עדיין יש ארבעה צינורות טורפדו נוספים בחרטום. נראה כי אלה ללא שינוי מהצוללות הקודמות מסוג Dophin-I & II. הצינורות הנוספים גדולים יותר מצינורות טורפדו רגילים בגודל 533 מ"מ (21 אינץ'). הם מוקדשים לטילי שיוט שפותחו בישראל. טילים אלה יכולים להיות חמושים גרעיניים, ולפי ההערכות הם חלק מההרתעה הגרעינית של ישראל.״
הפרסום ממשיך לדון בשאלת הטילאות לצוללת החדשה. ״אם יהיו גם צינורות טורפדו לטילי שיוט וגם צינורות שיגור אנכיים - זה עשוי להפתיע אנליסטים. מזה עולה כי הטילים החדשים אינם תחליף ישיר לטילי השיוט הקיימים״, לפי הפרסום.
״אחד ההסברים הוא שהנשק החדש לא יהיה מוכן, אלא רק לאחר כניסת הצוללת לשירות. אכן, דרקון עשויה לשמש לניסוי הטילים החדשים. בהקשר זה, שמירה על צינורות הטורפדו מאפשרת המשך הרתעה גרעינית במהלך המעבר. ייתכן גם שקבוצה אחת של טילים תהיה חמושה באופן קונבנציונלי והשניה תהיה חמושה בגרעין. זה יאפשר משימות תקיפה יבשתיות תוך שמירה על הרתעה גרעינית.
״תשובה פרוזאית יותר היא שצינורות השיגור האנכיים נוספו מאוחר בתכנון, אולי אפילו לאחר תחילת הבנייה. ייתכן שהיה זול וקל יותר לשמור את צינורות הטורפדו הנוספים, למרות הפיתוי של חיסכון במשקל ופישוט אם יוסרו.
״ייתכן שייקח זמן מה, אולי שנים, לפענח את יכולות הצוללת. חיל הים הישראלי שומר בסוד כמה היבטים של הצוללות הקיימות שלו, כך שאולי לעולם לא נדע הכל. אבל כאשר תמונות חדשות נכנסות, חלקים מסוימים מהפאזל עשויים להתגלות.״
מיליארד יורו צוללת
על פי הדיווח של www-ndr-de, ישראל וגרמניה סגרו על ייצור שלוש צוללות חדשות כאמור, דולפין-3, או Dakar class, שיחליפו את שלושת הצוללות הישנות (INS Dolphin, INS Leviathan, INS Tekumah). העלות, כשלושה מיליארדי יורו לשלושתן. מתוך סכום זה, גרמניה תסבסד כמיליארד יורו. מדובר באמל״ח הכי יקר שמדינת ישראל רוכשת.
״כדי להיות מוכנים להזמנה, ThyssenKrupp Marine Systems אומרת שהיא כבר משקיעה בסביבות 250 מיליון יורו במספנה שלה. בכך מבטיחה את מיקומה כמרכז כשירות בינלאומי לבניית צוללות קונבנציונליות״, לפי הדיווח.
אם הפרסומים על פיתוח טיל חדש לצוללות החדשות נכונים, אזי, פיתוח טיל חדש כפי הנטען, לוקח לכל הפחות עשור משלב הייזום ועד שהוא מבצעי בצוללת. אם הצוללות החדשות עתידות להכנס לשירות לקראת 2030-2031, המשמעות היא שפיתוח הטיל החל איפה שהוא בתחילת שנות ה-2020 ונמצא בעבודה בתעשיות ביטחוניות, רפאל ותעשייה אווירית.
עוד נקודה לסיום. לפני כעשור ישראל בנתה בחיפה את ״הפולינום / הפוליגון״, מעגן מקורה לצוללות, כך שלווינים או מטוסי ביון לא ידעו כמה צוללות בים וכמה בבסיס. כמו גם, כדי להסתיר את טעינת האמל״ח לצוללות.
22/08/23 13:30
10.88% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בפתרון אקוסטי רחב-שטח לזיהוי צלפים ולמתן עליונות שטח לצוותי יחידות מיוחדות https://elbitsystems.com/pr-new/elbit-systems-launches-may-a-wide-area-a... חברת אלביט מערכות הישראלית הודיעה על השלמת אספקת מערכת "מאי (MAY), פתרון אקוסטי רחב-שטח לזיהוי צלפים, ללקוח באזור אסיה פאסיפיק.
המערכת הינה פתרון משולב המשלב חיישנים אקוסטיים, מצלמה אלקטרו-אופטית ומכ"מ המיועדת לספק עליונות בשטח לצוותי יחידות מיוחדות.
לדברי אלביט, מערכת החישה החכמה 'MAY' חשה באופן-רציף את סביבתה ומספקת ניתוח בזמן-אמת של הקולות הנשמעים בסביבה תוך שימוש באלגוריתמים ויכולות מתקדמות.
בתוך שניות, המערכת תזהה, תגדיר ותאתר במדויק את אש האויב, תוך מתן מידע קריטי באופן אוטומטי לכוחות הלוחמים.
22/08/23 13:29
9.21% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מדובר בפתרון אקוסטי רחב-שטח לזיהוי צלפים ולמתן עליונות שטח לצוותי יחידות מיוחדות https://elbitsystems.com/pr-new/elbit-systems-launches-may-a-wide-area-a... חברת אלביט מערכות הישראלית הודיעה על השלמת אספקת מערכת "מאי (MAY), פתרון אקוסטי רחב-שטח לזיהוי צלפים, ללקוח באזור אסיה פאסיפיק.
המערכת הינה פתרון משולב המשלב חיישנים אקוסטיים, מצלמה אלקטרו-אופטית ומכ"מ המיועדת לספק עליונות בשטח לצוותי יחידות מיוחדות.
לדברי אלביט, מערכת החישה החכמה 'MAY' חשה באופן-רציף את סביבתה ומספקת ניתוח בזמן-אמת של הקולות הנשמעים בסביבה תוך שימוש באלגוריתמים ויכולות מתקדמות.
בתוך שניות, המערכת תזהה, תגדיר ותאתר במדויק את אש האויב, תוך מתן מידע קריטי באופן אוטומטי לכוחות הלוחמים.
22/08/23 09:34
8.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
טילים אלו יחליפו בכלי השיט של הצי הטורקי טילי 'הרפון' אמריקניים ישנים The Atmaca missile was developed and produced in Turkey. (Roketsan)
11 כלי שיט של הצי הטורקי יחומשו בטיל ימי נגד אניות חדש מסוג ATMACA תוצרת יצרנית הטילים הטורקית רוקסטאן.
החברה פיתחה את הטיל עבור צי טורקיה למשימות של ירי שטח בים. מדובר, לדברי החברה, בטיל מדוייק בעל יכולות לתקוף סירות, פריגטות וקורבטות. הטיל הוא אוטונומי, בעל חתימת מכ"ם נמוכה, יכולת פעול כל מזג אוויר, ויש בו אמצעים נגד שיבוש אלקטרוני.
אורכו של הטיל אטמקה בין 4.3 ל-5.2 מטרים, משקלו 750 ק"ג, הטווח 220 ק"מ, משקל הרש"ק 220 ק"ג. הטיל מצוייד במערכת ניווט אינרציאלי ו-GPS להנחייה.
דיפנס ניוז מוסר שטילים אלו יחליפו בכלי השיט של הצי הטורקי טילי 'הרפון' אמריקניים ישנים, ותהליך ההחלפה יימשך עד שנת 2027.
חברת רוקסטאן קיבלה מממשלת אנקרה את החוזה לייצור הטילים הימיים בשנת 2009 ופיתחה את מערכת הנשק בשת"פ עם חברת ASELSAN.
לטיל הימי יש גרסה יבשתית KARA ATMACA שהוא טיל שיוט ארוך-טווח, חסין שיבוש אלקטרוני, שמשוגר מרכב גלגלי טקטי.
22/08/23 09:43
8.37% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מעריכים כי המורדים החות'ים בתימן הם המתווכים והמבריחים פליטים מעבר לגבול תמורת סכומים של אלפי דולרים בשבוע 3D model of likely Saudi border guard posts and patrol roads near fences identified with satellite imagery near the migration route from the migrant camp of Al Thabit in Saada Governorate, Yemen, into Saudi Arabia. Graphic © Human Rights Watch
חיילי משמר הגבול של סעודיה הרגו ביריות מקלעים מאות, ואולי אלפי, פליטים מאתיופיה שניסו לחצות את הגבול מתימן לסעודיה, כך מדווחים ארגוני שמירת זכויות האדם באיחוד האמירויות.
בדוח נמסר מפי עדי ראייה שראו מאות גופות של פליטים ואתרי קבורה, ויש שטוענים שמספר ההרוגים מגיע לאלפים.
האו"ם כבר שלח שאילתות לממשלת סעודיה בנושא פתיחה באש על פליטים, ואיש ממשל סעודי הכחיש את הדיווחים וטען שאים להם בסיס.
מעריכים כי המורדים החות'ים בתימן הם המתווכים והמבריחים פליטים מעבר לגבול תמורת סכומים של אלפי דולרים בשבוע.
סוכנויות רויטורס ו-AP מוסרות כי בסעודיה חיים כ-750 אלף אתיופים ומתוכן כ-450 אלף נכנסו לממלכה ללא היתרי כניסה.
רבים נמלטו מאתיופיה בעקבות המלחמה בחבל טיגריי שבצפון אתיופיה. בסעודיה, הסובלת מבעיית אבטלה קשה, החזירו עד כה אלפי פליטים מאתיופיה לארצם.
ארגוני זכויות האדם הציגו צילומי לוויין של חברת PLANET LABS בהם נראים מאות גופות של פליטים לאורך נתיבי ההברחה בגבול תימן-סעודיה וחיילי משמר הגבול של סעודיה מותחים גדרות תיל ארוכים כיד למנוע בריחת פליטים.
22/08/23 21:04
7.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ציוץ בטוויטר חשף כי קיים חשש לגבי מאגרים שהיו חשופים ברשת, כולל מאגר של כל מטופלי הקופה | תגובת מאוחדת: ״הגדרה נקודתית שגויה״ Photo by Markus Spiske on Unsplash פרסום של העיתונאי אמיתי זיו חושף כי באחת מקופות החולים בישראל היה כשל בעמוד ה"צור קשר" וחשש כי שני מאגרים היו חשופים ברשת: מאגר של כל מטופלי הקופה וגם מאגר של כל הפניות בעמוד כולל מידע רפואי אישי, הפניות וכו'.
בבדיקה, מדובר בקופת חולים מאוחדת. האירוע דווח למערך הסייבר וטופל. קרי, הכשל (ייתכן ב-API) נסגר ולא ידוע כי מידע דלף בפועל.
תגובת קופ״ח מאוחדת:
״בעמוד פניות הציבור התגלתה הגדרה נקודתית שגויה, שטופלה באופן מיידי כמובן. לא היתה כל פריצת אבטחה או אירוע סייבר כפי שעלול להשתמע מפנייתך.
״הקופה משקיעה מאמצים ומשאבים רבים באבטחת מידע וסייבר, לרבות ביצוע מבדקים שוטפים על ידי מומחי אבטחת מידע ומבדקים מטעם משרד הבריאות.״
22/08/23 13:51
7.11% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ל-SentinelOne יש כיום שווי שוק של כ-4.23 מיליארד דולר | בשיא, הגיע שווי השוק של החברה ל-8.9 מיליארדי דולרים תומר ויינגרטן- מנכ"ל ומייסד סנטינל וואן. צילום: סנטינל וואן לפי פרסום של רויטרס, SentinelOne Inc, חברת אבטחת סייבר עם שווי שוק של כ-5 מיליארד דולר, בוחנת אפשרויות שיכולות לכלול מכירת החברה. החברה יזמה פעולות בנושא ושוקלת מכירה כאחת האפשרויות.
SentinelOne יצאה להנפקה ביוני 2021. היא השיגה שווי של 8.9 מיליארד דולר בבכורה במסחר לאחר גיוס של 1.2 מיליארד דולר ממשקיעים. ל-SentinelOne יש כיום שווי שוק של כ-4.23 מיליארד דולר.
SentinelOne היא חברת אבטחת סייבר המספקת ללקוחותיה אבטחת נקודות קצה, מודיעין איומים ושירותים קשורים אחרים. החברה צומחת במהירות בשנים האחרונות. החברה אומרת שפלטפורמת Singularity שלה משמשת יותר מ-10,680 לקוחות.
מספר החברות שמוציאות לפחות 100,000 דולר בשנה על התוכנה של SentinelOne זינק ב-61% לפי הדו״חות האחרונים. עם זאת, החברה רשמה הפסד נקי של 106.86 מיליון דולר בשלושת החודשים שהסתיימו ב-30 באפריל השנה, בהשוואה ל-89.83 מיליון דולר בשנה הקודמת.
המהלך של SentinelOne למכירה מגיע בתקופה שבה תעשיית אבטחת הסייבר סובלת מאינפלציה ועליית הריבית. השינוי בנתוני המאקרו העולמיים, הביא לכך שמשקיעים מחפשים חברות שיודעות לייצר רווח. בנוסף, החברה פועלת בנוף תחרותי מאד מול חברות כמו CrowdStrike, Palo Alto Networks ו-FireEye.
נאמר כי החברה עובדת עם Qatalyst Partners, בנק בסן פרנסיסקו המתמחה במיזוגים ורכישות. האפשרויות כוללות מכירה לקרנות פרטיות.
״החברה עדיין לא קיבלה הצעה העונה על ציפיות הערכת השווי שלה״, לפי הפרסום של רויטרס.
22/08/23 17:07
6.28% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מערכות הכלבנות החדשות, השוות מספר מיליוני דולרים, יאפשרו העברת שידורי וידאו וקול חיים מכלבים צבאיים למטפלים בהם ולמפקדי הצוותים
K9 operational dog and its human handler [Israel Defense Forces via Creomagic]
חברת קראומג'יק (Creomagic), יצרנית פתרונות תקשורת ישראלית, הודיעה השבוע כי זכתה בחוזה מלקוח צבאי לספק מערכות תקשורת ווידאו טקטיות קלות-משקל למבצעי כלבנות צבאית. החוזה לאספקת מאות יחידות בשווי של מספר מיליוני דולרים.
לדברי קראומג'יק, מערכות הכלבנות החדשות יאפשרו העברת שידורי וידאו וקול חיים מכלבים צבאיים למטפלים בהם ולמפקדי הצוותים, יבטיחו צילום והעברה קולית בזמן-אמת ללא הפרעה במצבי שחרור בני ערובה, משימות חילות והצלה ובתסריטים מבצעיים מורכבים נוספים.
קבלת החוזה הינה תוצאה של שלב ניסויים תחרותי שנערך במיקומים מבצעיים שונים, החל מבתים פרטיים ובתים ציבוריים, דרך שווקים עירוניים, יערות, מרתפים, ואזורים הררים. במהלך מבחנים אלו, מערכות התקשורת של קראומג'יק הציגו שידור וידאו, טלמטריה ופקודות קוליות עם זמן שהייה מועט.
"כלבים צבאיים ומשטרתיים ממלאים תפקיד שלא יסולא בפז ביחידות צבא, אכיפת חוק והצלה ברחבי העולם ולעתים קרובות פועלים בסביבות שאינן נגישות למפעילים אנושיים", ציין אלכס שאפוצ'ניק, מנכ"ל קראומג'יק.
"במהלך המשימות הללו, מערכות התקשורת שלנו צריכות לעמוד לא רק בדרישות הביצועים הגבוהות ביותר, אלא גם לספק נוחות ופונקציונליות ארגונומית לכלבים. והכי חשוב, אנחנו גאים לעזור ללקוחות שלנו להציל חיים".