זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
04/06/23 14:19
10.96% מהצפיות
מאת IsraelDefense
גרמניה רוצה לשלב במשגר יכולות שיגור של טיל JFS-M לצד רקטות של אלביט או טילי חוף-ים של NSM https://twitter.com/nicholadrummond/status/1663524334013431813?s=20 KMW הציגה את מערכת הרקטות תוצרת אלביט PULS MRL חמושה ב-Kongsberg NSM במסגרת ועידת Future Artillery של Defense iQ שהתקיימה במינכן בין ה-29 במאי ל-1 ביוני.
החברה הציגה את משגר הרקטות חמוש בטיל התקיפה הימי (NSM) של קונגסברג מותקן על שלדת Iveco Trakker 8×8. נציג של KMW אמר שה-NSM יכול לשמש נגד כלי שיט או מטרות יבשתיות. ל-NSM יש טווח של עד 250 ק"מ, לפי KMW.
EuroPULS יכולה להיות חמושה גם בטיל Joint Fire Support Missile, שדגם בקנה מידה מלא שלו הוצג על ידי MBDA Deutschland ב- Future Artillery 2023. הקונספט משלב יכולת שיגור קרקעית וטווח ארוך של עד 499 ק"מ.
04/06/23 08:00
10.62% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ראש מנהלת חומה, משה פתאל, טוען כי ישראל תמסור לאמריקאים כל מידע נחוץ לחיבור בין המערכות תמונה: רפאל צה"ל וצבא ארה"ב נוקטים בצעדים כדי להטמיע את סוללות כיפת ברזל במערך הגנת טילים של ארה"ב.
התוצאה עשויה להיות שינוי בסטטוס הזמני של סוללות כיפת ברזל, שנמצאות עתה בשירות בצבא ארה"ב במעמד של הצטיידות זמנית. הצבא הביא לארה"ב שתי סוללות באופן זמני עד להשלמת מערכת אמריקנית, אך האמריקנים הדגישו שלא ירכשו סוללות נוספות.
ב-30 במאי, בכנס של המרכז ללימודים אסטרטגיים בינלאומיים, אמר משה פתאל, ראש מנהלת חומה במשהב"ט, כי לדעתו נפתרו מגבלות שהיו בין שתי המדיניות בנושא שיתוף מידע הקשור לכיפת ברזל.
"אני יכול לומר לכם", אמר משה פתאל, "שבאחרונה פתרנו את כל הנושאים והבעיות, ואנו ניתן להם (לצבא) את הפתרונות ואת כל מה שהם זקוקים כדי לשלב באופן מלא את יכולות כיפת ברזל במערכות שלהם".
דפנס ניוז מוסר כי זו היתה תשובתו של פתאל לשאלה שנשאל אם לדעתו ניתן יהיה לשלב את כיפת ברזל במערכת האמריקנית, והוא השיב: "יתרה מזה – כבר פרסנו סוללות כיפת ברזל ואנו מעוניינים לשלב סוללות אלו במערכת פיקוד ניהול הקרב (IBCS)". זו מערכת שו"ב של הצבא, שמחברת בין חיישנים לבין מיירטים בשדה הקרב, ומערכת זו אושרה באחרונה לייצור מלא.
צבא ארה"ב הציב סוללת ברזל באי גואם לזמן קצר כדי לבחון את יכולותיה בסביבה מבצעית, ועתה יידונו בפרטי האינטגרציה במערכת האמריקנית. מומחה אמריקני להגנ"א, תום קרקו, אמר שצבא ארה"ב לא יכול היה לשלב את כיפת ברזל כל עוד ישראל סירבה למסור את "קודי המקור", והדבר קשור לביטחון סייבר.
בדבריו בכנס אמר עוד משה פתאל, ראש מנהלת חומה במשהב"ט, כי יש עוד מתקנים בארה"ב שניתן להתאים להם את כיפת ברזל, כמו מערכת שו"ב חדשה הפועלת על משחתות של הצי האמריקני, וכן מערכת הגנ"א של המרינס.
"כל מה שנוכל לסייע לארה"ב כדי לשפר את הגנתה ולסגור פערים אנו נעשה נוכח כל הסיוע שקיבלנו מכם במשך השנים. אני משוכנע שזו המחוייבות שלנו", אמר משה פתאל.
04/06/23 08:37
8.9% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בכירים מלפחות שני תריסר סוכנויות מודיעין גדולות ברחבי העולם התכנסו בפגישה חשאית בשולי ועידת הביטחון | לא ברור האם היה נציג ישראלי מהמוסד, אמ״ן או מל״ל REUTERS/Caroline Chia בכירים מלפחות שני תריסר סוכנויות מודיעין גדולות ברחבי העולם התכנסו בפגישה חשאית בשולי ועידת הביטחון של שנגרי-לה דיאלוג בסינגפור, לפי חמישה מקורות שמכירים את הנושא. הפגישות החשאיות הללו, שמתקיימות לצד פסגת הביטחון כבר כמה שנים, מאורגנות על ידי ממשלת סינגפור אך לא דווחו בעבר.
מנהלת המודיעין הלאומי של ארצות הברית, אבריל היינס, ייצגה את קהילת המודיעין של המדינה בפגישה, בעוד שסין נכחה אף היא למרות המתיחות המתמשכת בין שתי המעצמות העולמיות. יש לציין כי גם סמנט גואל, ראש אגף המחקר והניתוח של סוכנות הביון ההודית, נכח בפגישה.
הדיונים שנערכו במהלך פגישה זו תוארו כמרכיב חיוני בסדר היום של המודיעין הבינלאומי. הם משמשים פלטפורמה לטפח הבנה עמוקה יותר של כוונות וגבולות בין המדינות המשתתפות, במיוחד בתקופות של מתח מוגבר. האירוע עוזר להקל על התקשורת כאשר הדיפלומטיה הפורמלית הופכת למאתגרת.
לאור האופי הרגיש של הפגישה, כל חמשת המקורות ביקשו אנונימיות. דובר משרד ההגנה של סינגפור הודה כי בכירים מסוכנויות מודיעין מנצלים את ההזדמנות להשתתף בדיאלוג שנגרי-לה כדי לפגוש את עמיתיהם, והמשרד עשוי לאפשר פגישות דו-צדדיות או רב-צדדיות מסוג זה. המשתתפים מצאו פגישות צד אלה מועילות בעבר.
שגרירות ארצות הברית בסינגפור הצהירה כי אין לה ידיעה על הפגישה, בעוד שממשלות סין והודו לא הגיבו לבקשות להגיב.
רשת Five Eyes, הכוללת את ארצות הברית, בריטניה, קנדה, אוסטרליה וניו זילנד, משתפת פעולה באופן קבוע באיסוף ושיתוף מודיעין. עם זאת, פגישות גדולות יותר של קהילת המודיעין העולמית אינן תדירות ולעתים רחוקות נחשפות.
בעוד שהפרטים הספציפיים של הדיונים בסינגפור מועטים, המקורות חשפו כי השיחות נגעו בנושאים כמו הסכסוך של רוסיה באוקראינה ופשע חוצה גבולות. יש לציין שלא היה נציג מרוסיה, למרות שסגן שר ההגנה של אוקראינה השתתף בדיאלוג שנגרי-לה אך לא השתתף בפגישת המודיעין.
נימת הפגישה תוארה כשיתוף פעולה ומשתף, ולא עימות, על ידי אחד המקורות.
דיאלוג שנגרי-לה המרכזי, שנמשך שלושה ימים, כלל למעלה מ-600 נציגים מ-49 מדינות שהשתתפו בישיבות מליאה, כמו גם פגישות דו-צדדיות ורב-צדדיות בדלתיים סגורות במלון שנגרי-לה רחב הידיים.
הנאומים המרכזיים נשאו על ידי ראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבני, שר ההגנה של ארה"ב לויד אוסטין, שר ההגנה הסיני לי שנגפו ועמיתים מבריטניה, יפן, קנדה, אינדונזיה ודרום קוריאה.
במהלך הכנס הדגישה אבריל היינס, כחלק מהמשלחת הרשמית של ארה"ב, את חשיבות שיתוף הפעולה בטיפול באתגרי אבטחת סייבר, גם מול חוסר אמון ויחסי יריבות.
עוד חשפו הפקידים האמריקנים שמנהל ה-CIA, וויליאם ברנס, ביקר בסין בחודש הקודם כדי לנהל שיחות עם עמיתים סינים, מה שמשקף את מאמצי ממשל ביידן לשפר את התקשורת עם בייג'ינג.
טרם ברור האם גורם ישראלי השתתף בפגישת בכירי המודיעין.
04/06/23 11:22
7.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
למערכת הרחפנים GÖKALP יש גובה מרבי של 20,000 רגל והיא יכולה להישאר באוויר עד 20 שעות In this screengrab obtained from a video by Roketsan, the Mete missle system is seen at an undisclosed location. (Photo Courtesy of Roketsan)
ROKETSAN, חברת הגנה טורקית גדולה, שילבה בהצלחה את הטיל מונחה הלייזר METE שלה במערכת הרחפן GÖKALP שפותחה על ידי קבוצת PAVO. האינטגרציה הושלמה בעקבות ניסויים מוצלחים, ומערכת הרחפנים GÖKALP מוכנה כעת לייצור המוני.
טיל METE הוא מערכת נשק מונחה קטנה, קלת משקל ומדויקת הניתנת לשימוש נגד מגוון מטרות, לרבות אדם, כלי רכב וביצורים. הוא נועד להיות משוגר ממגוון פלטפורמות, כולל מל"טים, כלי רכב קרקעיים ומסוקים.
מערכת GÖKALP היא רחפן המיועד למגוון משימות, כולל מודיעין, מעקב וסיור, כמו גם משימות סיור וחמושות חמושים. המערכת מצוידת במגוון חיישנים וכלי נשק, לרבות טיל מונחה הלייזר METE.
השילוב המוצלח של טיל METE במערכת הרחפן GÖKALP הוא הישג משמעותי עבור ROKETSAN וקבוצת PAVO. היכולות המשופרות של המערכת יהפכו אותה לנכס בעל ערך עבור הכוחות המזוינים הטורקים.
הנה כמה פרטים נוספים על טיל המיני מונחה הלייזר METE ומערכת הרחפן GÖKALP:
קוטר טיל METE הוא 40 מילימטרים ומשקלו 1.2 קילוגרם. יש לו טווח של עד 8 קילומטרים וניתן להנחות אותו אל המטרה שלו באמצעות לייזר.
למערכת הרחפנים GÖKALP יש גובה מרבי של 20,000 רגל והיא יכולה להישאר באוויר עד 20 שעות. הרחפן מצויד במגוון חיישנים, כולל מצלמה ברזולוציה גבוהה, מצלמה תרמית ומייצב לייזר.
מערכת הרחפנים GÖKALP יכולה לשמש למגוון משימות, כולל מודיעין, מעקב וסיור, כמו גם משימות סיור וחמושות.
04/06/23 07:54
6.85% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החקירה מתקיימת בשיתוף מלא עם המצרים | בהודעות הראשונות המצרים התייחסו לתקרית כאל "תאונה וטעות" צילום: דובר צה״ל תקרית גבול חמורה בשבת בגבול ישראל-מצרים, קרוב להר חריף, בה נהרגו שלושה לוחמי צה"ל ונהרג שוטר מצרי, שהצליח לעבור את גדר הגבול, לטענת המצרים כדי לרדוף אחר מבריחי סמים.
בין ההרוגים לוחמת גדוד ברדלס בחיל הגנת הגבולות סמל ליה בן נון, בת 19, מראשון לציון. שני הלוחמים ההרוגים הם סמ"ר אוהד דהן, בן 20, מאופקים, שהיה לוחם בחפ"ק מח"ט החטיבה המרחבית פראן שניהלה קרב אש עם המחבל השוטר. והלוחם אורי יצחק אילוז מצפת.
התקרית החמורה נחקרת על ידי אלוף פיקוד הדרום אלוף אליעזר טולדנו, מפקד אוגדה 80 תא"ל יצחק כהן וקצינים בכירים. שר הביטחון יואב גלנט קיים הערכת מצב עם הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי, שהגיע לשטח. ראש הממשלה בנימין נתניהו עודכן בפרטים. שר הביטחון גלנט שוחח אמש עם מקבילו המצרי שר ההגנה גנרל מוחמד אחמד זאכי בעניין החקירה המשותפת.
החקירה מתקיימת בשיתוף מלא עם המצרים, שאף שלחו תנחומים על מות הלוחמים ואיחולי החלמה לפצוע. בהודעות הראשונות המצרים התייחסו לתקרית כאל "תאונה וטעות". מטה ההסברה הלאומי הודיע שהמקרה חריג, ואיננו מייצג את השת"פ עם מצרים במאמצים לשמירה על ביטחון הגבול.
הלוחם והלוחמת שנהרגו היו במשמרת בת 12 שעות בעמדת תצפית בגבול מצרים, שעות אחרי שסוכלה באותו אזור הברחת סמים גדולה בשווי של מיליון וחצי שקל. השוטר-המחבל המצרי הצליח לחדור לשטח ישראל מבעד לפתח בגדר ( 200 ק"מ אורכה, ששה מטרים גובהה), נתקל בשני הלוחמים בעמדת התצפית והרג את שניהם.
המפקדה האחורית ניסה ליצור קשר עם שני החיילים בתצפית, ושלא השיבו בקשר נשלחה לשם יחידת צה"ל שניהלה קרב ירי עם המחבל-השוטר. לפני שחוסל, הוא הספיק להרוג לוחם צה"ל ולפצוע אחר. הפצוע הועבר לבית החולים סורוקה בבאר שבע, הוא היה פצוע קל ואתמול נשלח לביתו.
מפקד פיקוד הדרום אלוף אליעזר טולדנו אמר אתמול באזור התקרית כי מרגע שנתגלו בעמדת התצפית שני הלוחמים שנהרגו, האירוע נהפך לאירוע טרור. בוצעו סריקות על ידי חפ"ק המרחב בפיקוד המח"ט ומפקד האוגדה, והיו שתי היתקלויות עם השוטר-המחבל, כאשר בהיתקלות הראשונה הוא הרג לוחם ובשנייה המצרי נוטרל.
אלוף טולדנו אמר שהחקירה המתנהלת עם המצרים היא "עמוקה ונוקבת", ומתבקשת סבלנות עד לבירור כל הפרטים, שיימסרו למשפחות ההרוגים ולציבור. הרמטכ"ל רא/ל הרצי הלוי אמר אמש: "אירוע קשה שבמהלכו נפלו שני לוחמים ולוחמת צה"ל, מטובי בנינו ובנותינו, בפעילות מבצעית לשמירה על הביטחון בגבול מצרים".
כבר אתמול נשאלו בצה"ל שאלות שהן חלק מהחקירה: כיצד הצליח השוטר-המחבל להיכנס לשטח ישראל מבעד לגדר מבלי להתגלות. מה קרה סביב עמדת התצפית שבה נהרגו הלוחמת והלוחם. מה בדיוק זהותו של החייל-השוטר-המחבל שהשתייך למשמר הגבול המצרי. מה הקשר בין התקרית של שבת בבוקר לבין אירוע סיכול הברחת הסמים של ליל ששי-שבת באותו אזור.
04/06/23 08:09
6.51% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חיל האוויר הבהיר כי קולונל טאקר המילטון, ראש מנהל הניסויים של החיל, הרצה בלונדון והשתמש "בלשון היפותטית" Photo by Ilka Cole חיל האוויר של ארה"ב הכחיש ידיעות שפורסמו ברחבי העולם כאילו בעת ניסוי כטמ"מ מבוסס בינה מלאכותית, שתוכנן לתקוף מטרה, הכטמ"מ "השתגע", תקף את מפעילו האנושי והרג אותו.
חיל האוויר הבהיר כי קולונל טאקר המילטון, ראש מנהל הניסויים של החיל, הרצה בלונדון והשתמש "בלשון היפותטית" כאשר סיפר שכטמ"מ "השתגע", חרג ממסלולו והרג את מפעילו.
BUSINESS INSIDER מדווח שהקצין הסביר שלא היה ניסוי אמת כזה, והסימולציה שאותה תיאר היתה בבחינת מחשבה על ניסוי שלא התקיים באמת.
קולונל המילטון הרצה בלונדון בפני ה'חברה האווירונאוטית המלכותית', ואמר שטכנולוגיית בינה מלאכותית עלולה להתנהג בצורה בלתי צפוייה ומסוכנת.
הוא הביא כדוגמה כטמ"מ מבוסס AI שמתוכנת לזהות טיל קרקע-אוויר של האויב, ואז הכטמ"מ אינו מקשיב למפעילו ותוקף אותו כיוון שהפריע לו לבצע את משימתו.
הקצין חזר והזהיר שהידיעות על פרטי הניסוי שהציג לא באו מהצבא ואינן מבוססות על ניסוי אמת. "זו דוגמה דמיונית, אך היא משקפת את האתגרים האמיתיים שעולם הבינה המלאכותית ניצב בפניהם", אמר קולונל המילטון.
04/06/23 09:13
6.16% מהצפיות
מאת IsraelDefense
על רקע המחלוקות בין ארה״ב לסין, שרי ההגנה של המדינות נפגשו לרגע קט במהלך ועידת הביטחון REUTERS/Caroline Chia שר ההגנה של סין, לי שנגפו, הזהיר מפני הקמת בריתות צבאיות "כמו נאט"ו" באסיה במהלך נאומו בפסגת הביטחון של דיאלוג שנגרי-לה בסינגפור. לי מתח ביקורת על בריתות כגורמי החמרה של סכסוכים ומחלוקות, וקרא במקום זאת לשיתוף פעולה פתוח ומכיל.
למרות שהוא לא ציין אף מדינה, נראה כי רמז על ארצות הברית ועל מאמצי בניית הברית האחרונים שלה באזור, כולל ברית AUKUS עם אוסטרליה ובריטניה, וקבוצת QUAD עם אוסטרליה, הודו ויפן.
לי הדגיש כי למרות הבדלים מערכתיים, סין וארה"ב צריכות לחפש בסיס משותף ולהעמיק את הקשרים הדו-צדדיים, והזהירה כי סכסוך חמור בין השניים יהיה הרסני לעולם.
נאומו מגיע בתוך יחסים מתוחים בין שתי המדינות בנושאים כמו טייוואן, סכסוכים טריטוריאליים בים סין הדרומי, והגבלות אמריקאיות על יצוא שבבי מוליכים למחצה. לאחרונה, צבא סין מתח ביקורת על ארה"ב וקנדה על כך ש"עוררו סיכון בכוונה" עם הפלגה משותפת דרך מיצר טייוואן.
שר ההגנה האמריקני, לויד אוסטין, נזף בסין על כך שסירבה להשתתף בשיחות צבאיות. לי קרא לכבוד הדדי על ההגמוניה והזהיר מפני מנטליות המלחמה הקרה המתחדשת.
קציני צבא סינים ציינו כי בייג'ין מחפשת סימנים ברורים לגישה פחות לעומתית מוושינגטון, כולל הסרת הסנקציות נגד לי, לפני חידוש השיחות הצבאיות.
04/06/23 13:22
6.16% מהצפיות
מאת IsraelDefense
קימסוקי הואשמה בסיוע ישיר או עקיף לפיתוח הלוויינים של צפון קוריאה על ידי גניבת טכנולוגיה http://rodong.rep.kp/article_contents_en/2017/06/05/photo/2017-06-05-01-... סוכנויות הביון של ארה"ב ודרום קוריאה פרסמו אזהרה על פעילות ריגול הסייבר של Kimsuky, קבוצת האקרים צפון קוריאנית. הקבוצה, הפועלת מאז 2012, ידועה לשמצה במיקוד במכוני מחקר, אקדמיה ותקשורת, תוך שימוש בטקטיקות התחזות כדי להשיג אמון ולאסוף מידע מודיעיני.
מודיעין זה מוסיף להבנתם של אירועים גיאופוליטיים, אסטרטגיות מדיניות חוץ ומאמצים דיפלומטיים, במיוחד אלה שנתפסים כאיומים על המשטר הצפון קוריאני. המידע משמש גם ליצירת הודעות דיוג אמינות ויעילות יותר.
הקבוצה, הידועה גם בשם TA406 ו-Thallium, נשלטת על פי הדיווחים על ידי ארגון הביון הצבאי של צפון קוריאה, הלשכה הכללית למודיעין (RGB), שהוטלו עליו סנקציות של מועצת הביטחון של האו"ם.
לאחרונה הטילה דרום קוריאה סנקציות חדשות על חברי קימסוקי בשל מעורבותם לכאורה בניסיונה הכושל של צפון קוריאה לשגר לוויין ריגול. קימסוקי הואשמה בסיוע ישיר או עקיף לפיתוח הלוויינים של צפון קוריאה על ידי גניבת טכנולוגיה מתקדמת הקשורה לנשק, לוויינים וחלל.
קימסוקי משתמשת בדרך כלל בהתקפות דיוג כדי להשיג גישה ראשונית למטרות שלהם, תוך התחזות לעיתונאים, אקדמאים או חוקרי צוות חשיבה עם קשרים למעגלי מדיניות צפון קוריאה. המטרה שלהם היא לגשת באופן לא חוקי למסמכים פרטיים, מחקרים ופרסומים.
קמפיין הדיוג של Kimsuky כולל בדרך כלל מחקר והכנה רחבים, כאשר האקרים משתמשים במידע גלוי כדי לזהות מטרות ולהתאים את הפרסונות המקוונות שלהם. הם יוצרים כתובות דוא"ל הדומות לאלו של אנשים אמיתיים או שירותי אינטרנט נפוצים.
מפרסמי הדו"ח מאמינים שהגברת המודעות ואוריינות אבטחת סייבר עשויה להפחית את האפקטיביות של פעולות Kimsuky. ארה"ב מעודדת קורבנות לדווח על פעילויות חשודות הקשורות להאקרים צפון קוריאנים חשודים, ומציעה עד 5 מיליון דולר באמצעות תוכנית התגמולים לצדק של משרד החוץ לקבלת מידע רלוונטי.