זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
22/05/22 08:13
12.6% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ארגון אופוזיציה סורי, שמושבו בלונדון, דיווח שהיעד היה מאגר נשק של חיזבאללה, וכי פרצה שריפה בסביבות שדה התעופה של דמשק אילוסטרציה. דובר צה״ל שלושה בני אדם נהרגו ונגרם נזק לרכוש בתקיפת טילים ישראליים בפרברים הדרומיים של דמשק – הודיע משרד ההגנה של סוריה.
בהודעה נאמר כי ההגנה האווירית הסורית יירטה את הטילים הישראליים ששוגרו מאזור רמת הגולן.
ארגון אופוזיציה סורי, שמושבו בלונדון, דיווח שהיעד היה מאגר נשק של חיזבאללה, וכי פרצה שריפה בסביבות שדה התעופה של דמשק.
22/05/22 09:52
9.35% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פרסום של אתר intelligenceonline חושף מקרה שבו איראן, ככל הנראה, רכשה בחשאי ספינה אזרחית מחברה אמירתית והסבה אותה לספינת מלחמה. החברה האמירתית טוענת כי הספינה ״הלכה לאיבוד״ By Unknown author - http://fna.ir/f1xlp6, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=99689278 בנובמבר 2020 הציג חיל הים של משמרות האיראני, אונייה חדשה - נושאת מסוקים, כלי טיס בלתי מאוישים (כטב"מים) ומערכות טילים מסוגים שונים. אונייה זו מבוססת על הסבה של אוניית סוחר באורך של כ- 150 מטר.
תפיסה זו של חיל הים של משמרות המהפכה וחיל הים הסדיר החלה להכות שורשים, ולהביא את שני חילות הים להבנה כי הסבת אוניות סוחר ל"נושאות" מסוקים, תגדיל את המעטפת המבצעית של שני החילות ותאפשר לו לבצע פעילות מבצעית במשימות מגוונת בטווחים ארוכים מאד מהחוף האיראני.
בינואר 2021 פרסם הצי האיראני, כי הוא הכניס לשירות אונייה חדשה מסוג זה. האונייה המכונה "מקראן", שהוסבה במהלך השנים 2019 ועד 2020, החלה כבר בראשית 2021 בביצוע פעילות מבצעית, ואף הגיעה לפי דיווחים איראניים לקרבת חופי בריטניה והחוף הרוסי בים הבלטי.
הופעתה של האונייה האיראנית החדשה מלווה בסיפור תעלומה מעניין.
בשלהי אפריל 2022 לאחר תהליך משפטי מול חברת הביטוח הלאומית של דובאי, אל-בוהאירה (ABNIC), הובסה משפחת סואידי בתביעה משפטית לקבלת פיצויים. משפחת סואידי, הקשורה לבני המלוכה של האמירויות, תבעה את חברת הביטוח על כך שאחת מהאוניות שלה נעלמה.
מהות התביעה: ספינה בבעלות חברת Horizon Energy, חברת שירותי הנפט והנדל"ן ששייכת לראשד אל סואידי - מקורבו של סגן ראש ממשלת האמירויות מנצור בן זאיד אל נהיאן - נעלמה בנובמבר 2020.
חקירה של בית המשפט במרכז הפיננסי הבינלאומי של דובאי (DIFC) מצאה שהאונייה BETA הגיעה במאי 2019 לאיראן ונשארה שם. בינואר 2021 זוהתה רשמית כשייכת לחיל הים האיראני, אך ששמה הוחלף.
עד ל"אובדנה הפתאומי" נותרה הספינה בבעלות Horizon Energy, שהוקמה ב- 2017 על ידי מהרה ראשד אל סואידי, בתו של ראשד אל-סוואידי,
בעלי הספינה, הופתעו לגלות שפוליסת הביטוח של ABNIC בגובה של 70 מיליון דולר לא מכסה את כלי השיט ש"נעלם" במימי איראן. העובדה שה-BETA, על פי החקירות שלאחר מכן, נתפסה על ידי הממשלה או הצי האיראני, הגיעה כ"הלם" גדול עוד יותר.
ראשד אל סואידי, שהשתלט על Horizon Energy, הוא גם בעל מניות בקרן נור קפיטל, שזכתה לשמצה בשל הגיחות ההרפתקניות שלה לשווקים לא נחקרים, כמו זהב ונצואלי, והשקעות בדמשק ובאפריקה. אף שבראש הקרן עומד עבדול ג'באר אל סייג, היא פועלת בעיקר בפיקוחו של מנצור בן זאיד.
בן זאיד נתון לאחרונה יחד עם כמה מבני משפחתו בצרות, ובמיוחד עם היועץ לביטחון לאומי תחנון בן זאיד אל-נהיאן, לאור פעילותם החוץ-פוליטית אך האולטרה-פיננסית במגזרי הביטחון והנפט.
זו אינה הפעם הראשונה ש- Horizon Energy מוצאת עצמה במים איראניים בעייתיים. Horizon Energy הייתה אחת מחברות הסחר בנפט הגדולות באיחוד האמירויות הערביות עד תחילת 2010 וברשותה היו שתי חברות בנות בלונדון ובסינגפור וצי של 45 ספינות.
בינואר 2021 נשלל רישיון החברה לייצא לארה"ב על ידי מחלקת המדינה לאור חוזה בגובה של 70 מיליון דולר שנחתם ב- 2010 בין החברה ומשרד הנפט האיראני.
בנובמבר 2012, בית המשפט הגבוה לצדק בלונדון הקפיא את נכסיה של Horizon Energy בבריטניה כאשר אונייה בשם Sharjah Pride, שמומנה בסכום של 28 מיליון דולר על ידי The Royal Bank of Scotland, אותרה בנמל האיראני Bandar-e Emam Khomeini.
סיפורה של Horizon Energy והאונייה BETA הוא דוגמה נוספת לאופן שבו מיישם הצי האיראני את האסטרטגיה האסימטרית הימית החדשה שלו.
זו מבוססת על לחימה בטווחים רחוקים מהחוף באמצעות פלטפורמות אזרחיות מוסבות, הנרכשות בחשאי, ומשמשות למגוון משימות כולל הגנה אווירית, תקיפה ארוכת טווח ביבשה ובים באמצעות מגוון מערכות טילי שיוט, איסוף מודיעין בטווחים רחוקים, משימות קומנדו ועוד.
22/05/22 08:44
8.13% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רוסיה כבשה את מריופול והשיגה יעד חשוב עבורה בפלישה לאוקראינה | ארה״ב מקצה 40 מיליארדי דולרים תמיכה בקייב | פינלנד ושוודיה ביקשו להצטרף לנאט״ו כניעת הלוחמים האוקראינים לצבא הרוסי במריופול. https://t.me/mod_russia_en/1781 צבא רוסיה טוען לניצחון בקרב על העיר מריופול, ובמקביל הפסיקה מוסקבה אספקת גז לפינלנד כעונש על כוונתה להצטרף לנאט"ו.
הצבא הרוסי משקיע עתה מאמצים גדולים להשתלט על חבל דונבאס כולו, ובסוף השבוע פתח במתקפה עזה על שטחים בחבל לוהאנסק, שעדיין נמצאים בידי האוקראינים. משרד ההגנה הרוסי הודיע שנכנעו אחרוני 2,439 מגיני מפעל הפלדה אזובסטאל, להם קרא הנשיא זלנסקי להניח את נשקם, לצאת מהמפעל וכך להציל את חייהם.
סוכנויות רויטרס ו-AP מדווחות כי שליטה מלאה על העיר מריופול חשובה לרוסים, שכן זו תיתן להם שליטה על דרכי היבשה היבשתיים לחצי האי קרים. צבא רוסיה הודיע שהשמיד מאגר גדול של נשק מערבי בעיר ז'יטומיר, מערבית לקייב, באמצעות טילי שיוט מדגם 'קליבר'.
הנשיא זלנסקי קרא אתמול למדינות המערב ליצור מנגנון שיאפשר לתבוע פיצויים מרוסיה על ההרס העצום והנזקים האדירים לרכוש שגרם הצבא הרוסי באוקראינה.
הסנט האמריקני אישר בסוף השבוע חבילת סיוע חדשה לאוקראינה בסך 40 מיליארד דולר, וההחלטה מובאת עתה לאישור הנשיא ביידן.
כמויות גדולות של נשק מהמערב ממשיכות לזרום לאוקראינה: אוסטרליה שולחת כלי רק"ם, המארינס בארה"ב שולחים תותחי הוביצר M777, נגמ"שים הולנדיים כבר הגיעו לאוקראינה וגרמניה שולחת 2,450 כלי נ"ט ו-1,600 מוקשי נ"ט.
פינלנד ושוודיה הגישו יחד רשמית את מכתבי הבקשה להצטרף לנאט"ו. שגרירי שתי המדיניות הגישו את המכתבים למזכ"ל נאט"ו יינס שטולטנברג בבריסל, והוא הצהיר: "זה יום מצוין וקריטי לביטחוננו".
DEFENSE ONE מוסר מוושינגטון שארה"ב עשויה לשלוח לשתי המדינות ציוד צבאי נוסף, ועל כך דנו בסוף השבוע מזכיר המדינה לויד אוסטין ועמיתו השוודי פטר הולקוויסט. אוסטין אמר שמתקיימים דיונים עם טורקיה לשכנעה לסגת מהתנגדותה להצטרפות שתי המדינות הנורדיות לברית הצפון אטלנטית.
22/05/22 08:34
7.32% מהצפיות
מאת IsraelDefense
אחרי הפגישה צייץ גנץ בטוויטר: "שוחחנו על העמקת השת"פ הביטחוני חסר התקדים בין ארה"ב לבין ישראל" קרדיט צילום: שמוליק עלמני
"תינקט פעולה נגד איראן בכמה דרכים, כולל חיזוק הקואליציה בהנהגת ארה"ב באזור" – הודיעה לשכת שר הביטחון בני גנץ בסיום ביקור השר בוושינגטון.
גנץ נפגש עם עמיתו לויד אוסטין והודה לו על החוק האמריקני המאשר חבילת סיוע ביטחוני לישראל בסך 4.2 מיליארד דולר שנועדה "לשמר את עליונותה של ישראל באזור". לשר נלוו השגריר בארה"ב מיכאל הרצוג, דרור שלום, ראש האגף הביטחוני במשהב"ט, ומזכירו הצבאי של השר יקי דולף.
אחרי הפגישה צייץ גנץ בטוויטר: "שוחחנו על העמקת השת"פ הביטחוני חסר התקדים בין ארה"ב לבין ישראל". סוכנויות הידיעות מדווחות שבמוקד השיחות היו תכנית הגרעין האיראני והטרור העולמי והאזורי. גנץ חזר על תכנית ישראל לספק לאוקראינה ציוד הומניטרי והגנתי וגם לשמר את הדיאלוג עם הרוסים בסוריה.
גנץ שוחח עם אוסטין על הרג כתבת אל ג'זירה שירין אל-אעקלה, ועל כך אמר דובר הפנטגון ג'ון קירבי אחרי השיחה: "ממשלת ישראל ומשרד הפנים הצהירו על כוונתם לחקור את האירוע, ואנו מצפים לתוצאות החקירה".
גנץ נפגש גם עם היועץ לביטחון לאומי ג'ייק סליבן, והיום (א') ישתתף במצעד למען ישראל בשדרה החמישית בניו יורק.
22/05/22 15:11
7.32% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בישראל נצפה זינוק של יותר מ-400 אחוז בהתקפות Trojan-PSW בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2021 – 8575 השנה לעומת 2041 אשתקד. bigstock מחקר חדש שמפרסמת ענקית הסייבר קספרסקי בחן את התקפות הסייבר השכיחות ביותר המסכנות עסקים קטנים ובינוניים ברחבי העולם ומצא כי המספר הכולל של ההתקפות בין ינואר-אפריל 2022 גדל משמעותית בהשוואה לשנה הקודמת.
בשליש הראשון של השנה מספר התקפות הסייבר לצורך גניבת סיסמאות (Trojan-PSW) גדל בכמעט 25% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד - כ-4 מיליון השנה לעומת כ-3 מיליון ב-2021. בישראל נצפה זינוק של יותר מ-400 אחוז בהתקפות שכאלה בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2021 – 8575 השנה לעומת 2041 אשתקד.
סוסים טרויאנים מסוג PSW (Password Stealing Ware) מאפשרים לתוקפים לקבל גישה מרחוק לרשת הארגונית ולגנוב מידע רגיש. כלי פופולרי נוסף התוקף עסקים קטנים הוא שיטה בה תוקפים מחדירים קוד זדוני לדפי אינטרנט ואתרים שיודעים לנצל פרצות אבטחה מוכרות או להפעיל תוכנות זדוניות או בוטנט (Botnet) לצורך חדירה לרשתות ארגוניות וגניבת מידע.
חוקרי קספרסקי מצאו עלייה של כשלושה מיליון התקפות מסוג זה בשליש הראשון של 2022 בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד - 35,400,000 לעומת 32,500,000.
ממצא נוסף של החוקרים קשור להרגלי העבודה המשתנים בעקבות הקורונה, ובעיקר העבודה מרחוק תוך שימוש בפרוטוקול RDP (Remote Desktop Protocol) - הטכנולוגיה המאפשרת לקשר בין מחשבים באותה רשת ארגונית לקבלת גישה מרחוק.
על פי המחקר, היקף הניצול של חולשות ב-RDP נמצאת במגמת ירידה - אך לא בכל המדינות. בשליש הראשון של 2022 התרחשו בארה"ב כ-51 מיליון התקפות, לעומת 47.5 מיליון באותה תקופה אשתקד.
דניס פרינוב (Denis Parinov), חוקר אבטחה בקספרסקי: "עם המעבר לעבודה מרחוק והכנסת טכנולוגיות מתקדמות רבות בפעילות היומית, גם חברות קטנות חייבות להטמיע הרגלי אבטחת סייבר כדי להתגונן מפני התקפות מתוחכמות.
כמעט כל ארגון, כולל עסקים קטנים, יחווה ניסיון מתקפה בשלב מסוים. עבור חברות קטנות, זה לא עניין של האם אירוע סייבר יקרה אלא מתי. הימצאותו של צוות מיומן בתחום הסייבר אינו בגדר מותרות אלא חובה כחלק מפיתוח עסקי".
לדו"ח המלא לחץ כאן
22/05/22 08:15
6.91% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ממשלת ברן ממתינה עתה למשאל העם השני, אלא שמאז פרצה המלחמה באוקראינה גבר הרצון להקדים את הרכישה בלי להמתין לתוצאות המשאל תמונה: לוקהיד מרטין ממשלת שווייץ מעוניינת לזרז את השלמת כל ההליכים לרכש מטוסי קרב חמקניים F-35 לפני שנת 2023, בלי להמתין לתוצאות משאל עם בנושא, כמקובל במדינה זו.
ועדה פרלמנטרית מיוחדת הודיעה בסוף השבוע כי "נוכח הידרדרות מצב הביטחון" היא קוראת "להקדים את עדכון היכולות הצבאיות" והקדמת החתימה על ההסכמים עם לוקהיד מרטין לרכש 36 מטוסי F-35 בסכום של 6.1 מיליארד דולר.
הפרלמנט בברן הודיע כי חתימה זמנית על כוונת העסקה בוצעה בשנה שעברה אחרי שבמשאל עם קודם אישר הציבור בשווייץ בשנת 2020 ברוב קטן את העסקה.
מאז אספו מדינאים מהשמאל רבבות חתימות של מתנגדי העסקה ודרישה לקיים משאל עם נוסף. המתנגדים טוענים שמדובר במטוסי תקיפה, וכי רכישתם מנוגדת ל"צרכים האוויריים הצנועים של שווייץ".
ממשלת ברן ממתינה עתה למשאל העם השני, אלא שמאז פרצה המלחמה באוקראינה גבר הרצון להקדים את הרכישה בלי להמתין לתוצאות המשאל, בטענה שהמלחמה באוקראינה מאיימת גם על ביטחונה של שווייץ.
22/05/22 08:21
6.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
דובר פיקוד מרכז הסביר שבתרגיל האמריקני ביצעו מטוסי תדלוק 'יבש' של זוג מטוסי קרב F-15 וארבעה מטוסי F-16 של חיל האוויר הישראלי אילוסטרציה. דובר צה״ל בניגוד לפרסומים בתקשורת בישראל, לא היה כל קשר בין אימוני תדלוק אווירי של חיל האוויר האמריקני מול חופי ישראל בשבוע שעבר לבין התרגיל הגדול של צה"ל המדמה תקיפה באיראן – כך אמר אתמול דובר פיקוד מרכז של צבא ארה"ב.
הדובר, קולונל ג'ו בוקינו, מסר ל-THE DRIVE כי חיל האוויר האמריקני ביצע תרגיל 'יבש' (ללא העברת דלק) ללא קשר לתרגיל הישראלי. אין מעורבות צבאית אמריקנית ישירה בתרגיל 'מרכבות האש'.
לכך הוסיף דובר הפנטגון רוב לודוויק: " משרד ההגנה האמריקני אינו ממשתתף ישירות בתרגיל. מספר קטן של צוותים מפיקוד מרכז של צבא ארה"ב צופים בחלקים מהתרגיל".
אלא שדובר פיקוד מרכז הסביר שבתרגיל האמריקני ביצעו מטוסי תדלוק 'יבש' של זוג מטוסי קרב F-15 וארבעה מטוסי F-16 של חיל האוויר הישראלי. קולונל בוקינו הדגיש כי "זו שיגרה שאנו מבצעים עם שותפות ובעלות ברית כדי שהכוחות יכירו אלו את אלו".
מומחי צבא בארה"ב הסבירו שנושא התדלוק האווירי הוא בעל חשיבות, שכן לישראל יש אמנם עוצמה צבאית גדולה אך אחת מחולשותיה היא היעדר יכולת מספקת לתדלק את מטוסיה במקרה של תקיפה באיראן בגלל הטווח הגדול.
עד כה סירבה ארה"ב להיענות בחיוב לבקשות מישראל להקדים מסירת מטוסי תדלוק חדישים KC-46 (בואינג) שיתנו לישראל "יותר טווח ויותר יכולת" לתקיפה ארוכת-טווח.
22/05/22 14:55
6.5% מהצפיות
מאת IsraelDefense
מערכות הסונר, אותן תספק אל פתאן ללקוחות מקומיים, ישמשו להגנת מתקנים רגישים ונכסים אסטרטגיים באיחוד
DSIT and Al Fattan Group sign the MoU. (Photo: DSIT) חברת DSIT הישראלית, מפתחת של פתרונות אבטחה והגנה ימיים, הודיעה בשבוע שעבר על חתימת מזכר הבנות (MOU) עם קבוצת אל פאתאן (Al Fattan) מאיחוד האמירויות לאספקת מערכות הסונר התת-מימיות שלה.
מערכות אלו, אותן תספק קבוצת אל פאתאן ללקוחות מקומיים, ישמשו להגנת מתקנים רגישים ונכסים אסטרטגיים באיחוד.
מזכר ההבנות כולל פיתוח יכולות מקומיות לכל הפעילויות הקשורות ללקוחות כולל התקנה, הטמעה, תמיכה ותחזוקה של המערכות.
לדברי חנן מרום, סמנכ"ל שיווק ופיתוח עסקי ב-DSIT, "חתימת מזכר הבנות זה עם קבוצת אל פאתאן הינה אבן-דרך משמעותית בהתרחבות הפעילויות שלנו לשווקים חדשים.
אנו מודים לאל פאתאן על אנו מודים לאל פאתאן על הבעת האמון שלהם במערכות שלנו ומצפים לבנות מערכת יחסים פורה וארוכת טווח ביחד".