זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
08/05/22 17:02
14.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לפי ממצאי הסקר, 52% מהמשיבים העידו כי העובדים רוכשים יישומים עצמאית ובלי ליידע את מנהלי ה-IT ו-36% מהמשיבים אמרו כי דבר דומה קורה עם מנהלים עסקיים אורי הרמתי. צילום: לנס הפקות Torii, מפתחת פלטפורמת ניהול ה-SaaS האוטומטית פרסמה את דו"ח הנראות והשפעת ה-SaaS לשנת 2022. הסקר נערך על ידי Pulse ו-Torii בדצמבר 21 וינואר 22, בקרב 100 מנהלי טכנולוגיה בעלי למעלה מ-75% יישומי SaaS בארגונם במטרה להבין כיצד מגפת הקורונה השפיעה על המשימות היומיומיות שלהם ומהי גישתם ל-IT.
בדוח נמצא כי 69% ממנהלי הטכנולוגיה מאמינים כי Shadow IT היא דאגה הנמצאת בעדיפות עליונה בכל הקשור לאימוץ SaaS או יישומי ענן. מרבית המשיבים בסקר העידו כי ביצעו חריגות במדיניות אבטחת ה-SaaS שלהם, כאשר 80% מהם עשו זאת בגלל שהיישומים אומצו מחוץ לתחום הפעילות של צוות ה-IT.
מגפת הקורונה האיצה את אימוץ ה-SaaS
מעל מחצית מהמשיבים (54%) דיווחו כי הנהגת החברה שלהם שינתה את נקודת מבטם על טכנולוגיה בעקבות מגפת הקורונה. המשיבים דיווחו גם כי המגפה האיצה את אימוץ כלי ה-SaaS (53%) – וגם את סיכוני האבטחה (32%) – והביאה להתמקדות באבטחה בארגונים שלהם (26%).
דאגות האבטחה המשמעותיות ביותר בקרב מנהלי הטכנולוגיות כוללים את ה-Shadow IT (69%), הליך הפרדה (offboarding) של עובדים שעזבו את החברה מהיישומים שבהם השתמשו (59%) ועובדים מרוחקים אשר חושפים נתונים (56%).
Shadow IT הם יישומים המהווים חלק ממאגר הטכנולוגיות של החברה אבל הם לא מוכרים לצוותי ה-IT או האבטחה ולכן, לא מאושרים לשימוש על ידם. בעקבות זאת, אותם יישומים חושפים את החברות לסיכונים משמעותיים. כאשר עובדים רבים הורגלו לרכוש יישומי ענן בעצמם, תופעת ה-Shadow IT לא הולכת לשום מקום.
לפי ממצאי הסקר, 52% מהמשיבים העידו כי העובדים רוכשים יישומים עצמאית ובלי ליידע את מנהלי ה-IT ו-36% מהמשיבים אמרו כי דבר דומה קורה עם מנהלים עסקיים.
אם לצוותי האבטחה וה-IT אין יכולת לראות את יישומי ה-Shadow IT, אין להם דרך להגן את נתוני הארגון העוברים דרכם. הדבר נהיה ברור כאשר עובדים עוזבים את החברה ולא מבצעים תהליך offboarding כראוי מהחברה (כלומר, המשתמשים שלהם אינם מבוטלים והם לא מנותקים מהרשת של החברה והתוכנות שלה). משמעות הדבר היא שעדיין תהיה להם גישה למידע רגיש של החברה גם לאחר שהם אינם מועסקים בה.
כמו כן, אסור להתעלם מנושא ההתממשקות. כאשר יישומים ללא אישורים לעיתים קרובות מתחברים לכלים אחרים המכילים נתונים ארגוניים – ארגונים מסתכנים בחשיפת המידע הרגיש שלהם.
הדרדרות בשמירה על פרוטוקולי אבטחה
עוד עולה מהסקר כי ההיצמדות לתקנות האבטחה שהארגון קבע לעצמו נפגעה, כאשר 55% מהארגונים ביצעו חריגות בתקנות האבטחה שלהם עבור יישומי SaaS. לפי מרבית משיבי הסקר (80%), הסיבה לכך היא כי היישומים אומצו מחוץ לתחום הפעילות של צוות ה-IT בארגון.
כמעט כל המשיבים לסקר (90%) משתמשים בניהול גישת זהויות (IAM) או בהזדהות יחידה (SSO) כדי להפחית את החשיפה לאיומי אבטחה. יחד עם זאת, הכלים הללו ממוקדים ביישומים ידועים והם לא חושפים ולא רואים יישומי Shadow IT. לכן, חברות עדיין נאבקות עם אתגרי גישה וזיהוי.
ניהול יישומי SaaS נמצא בתכנון
יישומי SaaS ימשיכו לשלוט במאגרי הטכנולוגיה של הארגונים. כמעט כל משיבי הסקר (94%) ציינו כי הם מצפים כי מספר יישומי ה-SaaS בארגונם יגדל בשנתיים הקרובות.
כדי לחשוף את יישומי ה-Shadow IT ולנהל את מאגרי יישומי ה-SaaS הצומחים יחד עם הסיכונים הקשורים בהם בצורה טובה יותר, מנהלי הטכנולוגיה אשר השיבו לסקר, מתכננים לשפר תהליכים (69%), להעריך או לפרוס כלי ניהול SaaS (64%) – בנוסף ל-16% שהעידו כי הם כבר משתמשים בכלים הללו – ולהגביר את כוח האדם בצוות ה-IT (50%).
"המציאות החדשה של עבודה מבוזרת או מרוחקת הביאה את תופעת ה-Shadow IT לרמה חדשה, כאשר ניתן לעובדים הכוח לספק ולנהל את יישומי הענן שלהם בעצמם. אומנם מצב זה אפשר לצוותים ליצור חידושים במהירות רבה יותר, המצב הביא גם לגידול משמעותי בסיכוני האבטחה והתמוטטות מוחלטת של הכלים והשיטות הישנים לניהולם. אותם כלים לא עוצבו עבור ההתפרצות של SaaS ו-Shadow IT והם פשוט לא עומדים בקצב", אמר אורי הרמתי, מנכ"ל ומייסד שותף של Torii.
08/05/22 07:34
12.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
חברת ריית'יון הודיעה שבניסוי נבחנה האינטגרציה בין המיירט MIRC לבין מכ"ם AN/TPS-20 וכן חלקים של מערכת כיפת ברזל IRON DOME של רפאל והמיירט שלה 'טמיר' תמונה: רפאל חטיבת הטילים והדיפנס של חברת רייתי'יון בשיתוף חברת רפאל ביצעו בהצלחה ניסוי ירי חי של מיירט לטווח בינוני עבור חיל הנחתים של ארה"ב. בניסוי יורטו מטרות שדימו איומים של טילי שיוט של האויב.
חברת ריית'יון הודיעה שבניסוי נבחנה האינטגרציה בין המיירט MIRC לבין מכ"ם AN/TPS-20 וכן חלקים של מערכת כיפת ברזל IRON DOME של רפאל והמיירט שלה 'טמיר'. זה היה הראשון בסדרת ניסויים האמורים להוכיח את יכולת המיירט ליירט טילי שיוט.
תום לליברטי, מנכ"ל חטיבצת הטילים בריית'יון, אמר שהניסוי הוכיח את יכולת השיתוף בין חיישנים שונים המרכיבים מערכת משולבת להגנה מפני טילים.
פיני יוגמן, סמנכ"ל רפאל, הביע שביעות רצון מהצלחת ניסוי הירי: "מערכת כיפת ברזל ממשיכה להוכיח את יכולותיה נגד איומים מתקדמים, וזו אחת ממערכות ההגנה נגד טילים הטובות בעולם".
השת"פ בין ריית'יון לבין רפאל נמשך כבר כעשור בפרויקט כיפת ברזל, עם הצלחה של יותר מ-90 אחוזים ב-4,000 יירוטים מבצעיים.
08/05/22 16:20
12.39% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ד"ר אחמדרזה ג'לאל, בן 50, מומחה לרפואה דחופה, נעצר בעת נסיעת עסקים באיראן בשנת 2016, הואשם בריגול לטובת ישראל ונדון למוות בבית דין מהפכני בטהרן By This media is in the public domain in the United States because it solely consists of material created and provided by Voice of America, the official external broadcasting service of the federal government of the United States.View Terms of Use and Privacy Notice (copyright information).Voice of America republishes reporting from the Associated Press, Agence France-Presse and others. Always check the credit; such content is not in the public domain. Occasionally, a wire photo will be originally published with Voice of America watermarks and later corrected updated with the correct attribution. Use caution when uploading recently-published images or when a specific Voice of America photographer is not identified. - Voice Of America, Persian https://www.voanews.com/middle-east/voa-news-iran/jailed-ailing-iranian-..., Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=97186407 שרת החוץ של שוודיה הביעה דאגה עמוקה מהידיעות שלפיהן רופא שוודי ממוצא איראני שהואשם בריגול לטובת ישראל ונדון למוות לפני כמה שנים, יוצא להורג ב-21 במאי.
סוכנות הידיעות האיראנית ISNA דיווחה כי ד"ר אחמדרזה ג'לאל, בן 50, מומחה לרפואה דחופה, נעצר בעת נסיעת עסקים באיראן בשנת 2016, הואשם בריגול לטובת ישראל ונדון למוות בבית דין מהפכני בטהרן במשפט שהוגדר באירופה כ"בלתי הוגן".
ד"ר ג'לאל העיד כי אולץ להודות בהאשמות נגדו בגלל עינויים ואיומים להתנקש בחיי משפחתו החיה בשוודיה. בסוף 2020 הודיעו לד"ר ג'לאל שגזר הדין "יבוצע בקרוב", הוא שהה חמישה חודשים בתא בודד בכלא אווין, ואחרי כן הוחזר לתא כללי.
ביום רביבי דיווחה סוכנות הידיעות ISNA כי נודע לה ממקורות מהימנים שהרופא יוצא להורג בסוף חודש מאי.
סוכנות רויטרס מדווחת כי ארגון זכויות אדם בנורבגיה טוען שהאיום להוציא להורג את ד"ר ג'לאל הוא תגובת נקמה על משפטו של חמיד נורי, איראני העצור בשוודיה ומואשם בביצוע פשעי מלחמה. הוא נעצר בשנת 2019 והואשם ברצח המוני של אלפי אסירים פוליטיים באיראן בשנת 1988 והוא צפוי לעונש של מאסר עולם.
שר החוץ האיראני דרש את שחרורו המיידי של נורי בשיחת טלפון בסוף השבוע עם שרת החוץ של שוודיה אן לינדה.
08/05/22 16:28
9.4% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בריטניה טוענת שתגן על המדינות הנורדיות במקרה של סכסוך עם רוסיה. פרשן רוסי: ״למה הם מאיימים על רוסיה בנשק גרעיני, כאשר הם, הבריטים, יושבים על אי קטן. ״ Image: UK Parliament / Jessica Taylor
שר ההגנה הבריטי בן וולאס הצהיר כי ארצו תגן על פינלנד ועל שוודיה אם יותקפו, בין אם יהיו או לא יהיו חברות נאט"ו, אילו ברוסיה נשמעים דברי איום בשימוש בנשק גרעיני.
שר ההגנה הבריטי אמר את הדברים בהקשר לבואם של טנקים בריטיים לפינלנד כדי להשתתף בתמרון הצבאי האירופי הגדול ARROW, שיקיף את בריטניה, סקנדינביה, המדינות הבלטיות, עד דרום אירופה. WAR ZONE מדווח כי אחת ממטרות התמרון הוגדרה "לשפר את היכולות הקרביות של צבא היבשה של פינלנד, וכן כדי להרתיע תוקפן רוסי שעלול לתקוף בסקנדינביה ובבלטיות".
ואילו בערוץ טלוויזיה רוסי איים פרשן רוסי, דמיטרי קסיליוב, בהתקפה גרעינית על בריטניה. וכך אמר הפרשן הרוסי: "מה יקרה בעקבות דברי בוריס ג'ונסון בדבר מהלומת תגמול נגד רוסיה? למה הם מאיימים על רוסיה בנשק גרעיני, כאשר הם, הבריטים, יושבים על אי קטן.
״האי כה קטן עד שטיל SARMAT אחד מסוגל להטביע אותו אחת ולתמיד. הטיל הרוסי 'סרמאט' הוא החזק ביותר, ויכול להשמיד שטחים כמו טקסס ואנגליה. שיגור אחד, בוריס, ואין עוד אנגליה אחת ולתמיד. מדוע הם משחקים אתנו".
08/05/22 07:38
8.97% מהצפיות
מאת IsraelDefense
פרויקט זה מיועד לפתח טיל משוגר קרקע שמגיע למצב של גלישה לעבר המטרה במהירות היפר-סונית והוא נועד לחדור למערכות הגנה מודרניות של האויב אילוסטרציה. מקור: lockheedmartin.com חברת AEROJET ROCKETDYNE נבחרה על ידי חטיבת הטילים של לוקהיד מרטין לפתח את מנוע ההאצה לשלב השני של מערכת הנשק ההיפר-סוני שמפתחת DARPA, ארגון המו"פ של צבא ארה"ב.
איילין דרייק מנכ"לית ארוג'ט רוקטדיין, הסבירה שהחברה מפתחת את הטכנולוגיות הדרושות להנעת כלי נשק היפר-סוניים, ומדובר במנוע שניתן להפסיק את פעולתו בפקודה, כפי שדורשת DARPA במערכת הנשק שלה, שכינוייה OPFIRES.
פרויקט זה מיועד לפתח טיל משוגר קרקע שמגיע למצב של גלישה לעבר המטרה במהירות היפר-סונית והוא נועד לחדור למערכות הגנה מודרניות של האויב.
הפרויקט הוא יוזמה של DARPA ומשתתפות בו חברות רבות כמו ארוג'ט רוקטדיין, לוקהיד מרטין, דיינטיקס, נורת'רופ גראמן ואלקטרוניק קונספט אנג'ינירינג. נעשו כבר ניסויים במנוע הטיל ההיפר-סוני ונבדקה בהצלחה היכולת להפסקת פעולה על פי פקודה.
חברת ארוג'ט רוקטדיין מפתחת במערכת הנשק ההיפר-סונית לא רק את מנוע ההאצה אלא גם רש"קים.
08/05/22 09:06
8.12% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צילום: משטרת ישראל תקן ישראלי ת"י 4373 (להלן: "התקן") מפרט ארבע קטגוריות של זיקוקין די-נור, הממוספרות מהקלה לחמורה בסדר עולה מ-1 ועד 4: החל בזיקוקים די-נור מקטגוריה 1 (לדוגמה: "זיקוקי עוגה"), שהם בעלי רמת סיכון נמוכה, רמת רעש זניחה ומותרים לשימוש במתחמים מוקפים לרבות בתי מגורים.
כלה בזיקוקים מקטגוריה 4, שהם בעלי רמת הסיכון הגבוהה ביותר, רמת הרעש הגבוהה ביותר, בעלי תכולה-נטו-של-החומר-הפעיל הגבוהה ביותר והמותרים לשימוש בשטחים פתוחים נרחבים (לדוגמה: פגזים).
זיקוקין די-נור, המוזכרים בתקן, מותרים לשימוש למעט אלו האסורים על פי החלטות הוועדה הבין-משרדית לצעצועים מסוכנים. זיקוקין די-נור מקטגוריה 1 מותרים לשימוש על ידי הציבור הרחב, ואילו מקטגוריות 2, 3 ו-4 מותרים לשימוש של מפעילי זיקוקין די-נור מורשים בלבד.
מדובר בחומרים (Substances) ובפריטים (Articles) נפיצים (Explosives), המשויכים לקבוצות סיכון גבוהות והעלולים לגרום לפגיעה חמורה בנפש וברכוש הן באחסנה, הן בהובלה והן בשימוש.
מפעילי זיקוקין די-נור וגם ממונים על הפיצוצים לומדים בהכשרות שלהם, שזיקוקין די-נור מקטגוריות 3 ו-4 הם "חומר מאושר", כהגדרתו בחוק חומרי נפץ, תשי"ד-1954 (להלן: "החוק"). לדוגמה: נוהל מינהל הבטיחות - בטיחות בעבודה עם זיקוקין דינור תשפ"א 2021 מציין ב"תכניות ההכשרה" את הנושא: "סוגי הזיקוקין בהתאם לדרישות התקן״.
משטרת ישראל המליצה על הגשת כתבי אישום, ופרקליטות המדינה הגישה כתבי אישום לגבי עבירות על החוק בהנחה, שזיקוקין די-נור מקטגוריות 3 ו-4 הם אכן "חומר מאושר".
להלן שתי דוגמאות.
כתב האישום בת"פ 2210-07-16, שהתנהל בבית משפט השלום בפתח תקווה ושבו הורשע הנאשם על פי הודעתו במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב אישום מתוקן אשר ייחסו לו עבירות של החזקת חומר מאושר והחסנתו בניגוד לסעיף 5 ביחד עם סעיף 19 בחוק.
כתב האישום בת"פ 29877-07-20, שעדיין מתנהל בבית המשפט המחוזי מרכז, שאחת מהוראות החיקוק שלפיהן מואשמים הנאשמים היא החזקת חומר מאושר והחסנתו – עבירה לפי סעיף 19(א) ביחד עם סעיף 5 לחוק (בשני אישומים).
אפשר להבין, ממה שכתוב בחקיקה, שזיקוקין די-נור מקטגוריות 3 ו-4 הם "חומר מאושר". אבל האם זה באמת המצב? בואו ונבדוק.
מה אומרת החקיקה הראשית בנושא? סעיף 1 לחוק מגדיר: ״חומר נפץ" – לרבות כל חומר שהממשלה הכריזה עליו, באכרזה שפורסמה ברשומות כעל חומר נפץ לענין חוק זה, וכן אביזריו של כל חומר נפץ לרבות פתיל, רקיטה, פצץ, תרמיל וכל הסגל או תכשיר אחר. חומר מאושר" – חומר נפץ שהממשלה אישרה אותו, באכרזה שפורסמה ברשומות, לענין חוק זה;
אם כן, החוק מפנה לאכרזה, שפורסמה ברשומות. ומה כתוב באותה אכרזה לגבי זיקוקין די-נור? אכרזת חומרי נפץ (חומרי נפץ מאושרים), תשנ"ט-1999 (להלן: "האכרזה"), מגדירה: סוג 11: זיקוקין דינור: כמוגדר בתקן ישראלי ת"י 4373, חלק 1, קטגוריות 3 ו-4 (ההדגשה שלי א.א.).
ובכן האכרזה מפנה לתקן לחלק 1 להגדרות זיקוקין די-נור מקטגוריות 3 ו-4. אבל האם ישנן הגדרות לזיקוקין די-נור מקטגוריות 3 ו-4 בתקן בחלק 1, שאליו מפנה האכרזה? בדקתי ומצאתי.
תקן ישראלי ת"י 4373 חלק 1 מוצרים פירוטכניים: זיקוקין די-נור, קטגוריות F1, F2 ו-F3 – מונחים, מגדיר: מונחים שונים הנוגעים לתכן, למבנה, לאריזה הראשונית ולבדיקות של זיקוקין די-נור בקטגוריות F1, F2 ו-F3.
בהערה לאומית נכתב: זיקוקין די-נור בקטגוריות F1, F2 ו-F3 מקבילים לזיקוקין די-נור בקטגוריות 1, 2 ו-3 בהתאמה, המופיעים בחוקים ובתקנות הישראליים הרלוונטיים.
מסקנות
בעיה מס' 1 - חלק 1 של התקן, כלל לא עוסק בקטגוריות של זיקוקין די-נור אלא במונחים. (חלק 2 של התקן עוסק בהגדרות אבל רק של זיקוקין די-נור מקטגוריות 1-3).
בעיה מס' 2 - חלק 1 של התקן לא עוסק כלל בזיקוקין די-נור מקטגוריה 4, ואפילו לא במונחים שלה. (חלק 6 של התקן עוסק במונחים של קטגוריה 4, חלק 7 בדרישות של קטגוריה 4, חלק 8 בשיטות בדיקה של קטגוריה 4 וחלק 9 בדרישות תיווי מינימליות והוראות שימוש של קטגוריה 4).
זיקוקין די-נור מקטגוריות 3 ו-4 כלל לא מוגדרים בתקן בחלק 1, שאליו מפנה סוג 11 באכרזה, שאליה מפנה סעיף 1 בחוק.
אז אם חשבתם, שזיקוקין די-נור מקטגוריות 3 ו-4 הם חומרי נפץ מאושרים, תחשבו שוב.
בסופו של יום כל מחלוקת משפטית מוכרעת בפסיקה של בתי המשפט, שמתבססים בראש ובראשונה על החקיקה.
אברהם (אבי) אילון, M.Occ.H, ממונה על הבטיחות, ממונה על הפיצוצים, בוגר קורס מפעילי זיקוקין די-נור, לשעבר רכז מקצועי של הכשרות ממונים על הפיצוצים ומפעילי זיקוקין די-נור, חבר ענף בטיחות בנפיצים באיגוד הישראלי להנדסת בטיחות בלשכת המהנדסים האדריכלים והאקדמאים במקצועות טכנולוגיים בישראל, חבר לשכת ממוני הבטיחות בישראל
08/05/22 08:15
6.84% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לגדוד למעלה מ-70 שנה של תרומה לביטחון המדינה. בכנס יקחו חלק קתמ״ר תא"ל נרי הורוביץ, יו״ר עמותת יד לתותחנים תא״ל מיל׳ דני כסיף, מח"ט 282 אל"ם נמרוד ציבולסקי, מג"דית 334 סא"ל אפרת קייקוב מתרגלים ירי (צילום: דו"צ) ב17 למאי 2022 יתקיים לראשונה מזה 70 שנה כנס מחזורי רב דורי חגיגי ומרגש של לוחמי ולוחמות גדוד תותחנים 334. האירוע יתקיים בבית התותחן בזיכרון יעקב. באירוע צפויים להשתתף כאלף איש כולל כל מחזורי הגדוד לדורותיהם ומשפחות הנופלים.
באירוע יקחו חלק קתמ״ר תא"ל נרי הורוביץ, יו״ר עמותת יד לתותחנים תא״ל מיל׳ דני כסיף, מח"ט 282 אל"ם נמרוד ציבולסקי, מג"דית 334 סא"ל אפרת קייקוב ורבים נוספים.
בתחילת הכנס יתקיימו מפגשים בין הלוחמים, שבחלקם לא התראו עשרות שנים, כאשר לכל תקופת שירות יוקצה אזור מפגש נפרד.
במהלך האירוע יועלו זיכרונות מפעילויות היחידה ויוצגו עדויות של ותיקי הגדוד בקרבות השונים כולל מבצע סיני, מלחמת ששת הימים, מלחמת ההתשה, מלחמת יום הכיפורים ברמת הגולן, מלחמת שלום הגליל, מלחמת לבנון השנייה ועוד עשרות מבצעים שבהם נטל הגדוד חלק פעיל.
לגדוד למעלה מ-70 שנה של תרומה לביטחון המדינה בפעילות במגוון אמצעי לחימה של חיל התותחנים לרבות מרגמות, תותחים ומזה כעשרים וחמש שנה ברקטות MLRS ייחודיות.
הגדוד השתתף וסייע באש החל מקרבות מלחמת העצמאות, במלחמת ששת הימים, דרך הקרבות ההרואיים במלחמת יום הכיפורים בעמק הבכא וכיבוש החרמון, עד מלחמת לבנון הראשונה והשנייה.
אל״מ מיל׳ גידי לפבר, נציג ועדת ההיגוי של הכנס: "התרגשות גדולה היא לי וכבוד גדול כבוגר הגדוד בתקופת מלחמת יום הכיפורים. נזכיר את הנופלים והנעדרים וניתן כבוד רב לכל החיילים והמפקדים. אנחנו נמצאים בקשר שוטף ואמיץ עם הגדוד הסדיר, ומנחילים יחד את מורשת הגדוד לכל חייליו הפרוסים בגבולות ושומרים על המדינה כל העת, לבני משפחותיהם ולכל אזרחי המדינה".
ראש המועצה המקומית זיכרון יעקב, זיו דשא:" גדוד "הרעם" (334) הוא הוותיק מגדודי התותחנים של מדינת ישראל, הוקם עוד בשנת 1949 ועד היום מהווה גאווה לאומית של צה"ל, חיל התותחנים וכלל אזרחי המדינה. אני מאוד שמח שאירוע ההוקרה מתקיים כאן בבית התותחן בזיכרון יעקב, המושבה שחוגגת השנה 140 שנים להיווסדה.
״ברצוני לברך את מפקדת הגדוד סגן אלוף אפרת קייקוב – המגשימה את חזון השוויון המגדרי, בדומה לגדוד המפואר שמוביל בשילוב נשים בתפקידי לחימה רבים. ״
08/05/22 08:29
6.41% מהצפיות
מאת IsraelDefense
היחסים עם מדינות המפרץ, המתיחות בעזה, הפיגועים בערי ישראל ועוד. ערן עציון, לשעבר סגן יו״ר המל״ל, מנתח את האירועים בפודקאסט של ישראל דיפנס ערן עציון. צילום מסך ערן עציון, לשעבר סגן יו״ר המל״ל, מנתח את היחסים עם איחוד האמירויות, בחריין, מרוקו ואחרות, וגם את הנושא הפלסטיני, שנראה כי טרם ירד מהכותרות לאור הפיגועים האחרונים.