זמני השבת
עיר | כניסה | יציאה |
---|---|---|
ירושלים | 16:00 | 17:12 |
תל אביב | 16:14 | 17:13 |
חיפה | 16:04 | 17:11 |
באר שבע | 16:19 | 17:16 |
הכותרות שעניינו הכי הרבה גולשים בדף זה
06/03/22 15:32
12.19% מהצפיות
מאת IsraelDefense
ככל שצבאות אירופה יסתמכו על מערכות אמל״ח המפותחות בישראל, כך שירותי הביון הרוסיים יעמיקו את חדירתם לישראל במטרה להשיג מידע טכנו-ביטחוני אודות מערכות אלו. הגופים שאמורים למנוע מהם להצליח הם שב״כ ומלמ״ב רונן בר, ראש השב״כ. האיש שאמון להתמודד גם עם מרגלים רוסיים. צילום: שב״כ הפלישה הרוסית לאוקריאנה צפויה להגדיל, באופן משמעותי, את תקציבי הביטחון של אירופה בשנים הקרובות. מדינות שטרם משקיעות 2 אחוזי תל״ג, כפי שדורשת ברית נאט״ו, ככל הנראה יעשו זאת. המשמעות היא שחברות ישראליות, בין כאלו שכבר פעילות באירופה או כאלו שיפתחו פעילות חדשה, עתידות למכור מגוון סוגי אמל״ח שמטרתו לשמש נגד הצבא הרוסי. באם תהיה פלישה רוסית למדינות נאט״ו.
בעוד חלק מסוגי האמל״ח, כגון קסדות, שכפ״צים, נשק קל ועוד, אינם מהווים נשק אסטרטגי, סוגים אחרים כן. ביניהם, טילי נ״ט (מגוון מדינות רכשו ספייק), טילי שיוט (הוצעו לבריטניה), מערכות הגנה אווירית (פינלנד ובריטניה) ומערכות הגנה אקטיביות לטנקים ורק״מ (טנקים אמריקאים עם מעיל רוח וייתכן בעתיד גם טנקים גרמניים). אלו מערכות שיכולות להוות אתגר שאינו פשוט לצבא הרוסי.
ככאלו, הן מייצרות צי״ח למודיעין הרוסי. בין שמדובר בשירות ה-SVR (מקביל למוסד) או ל-GRU (מודיעין צבאי שעובד גם בחו״ל). מכאן, ככל שאמל״ח ישראלי, הנחשב מתקדם מסוגו בכל הוקטורים שצויינו, ימלא מחסני אמל״ח במדינות סובבות רוסיה, כך שירותי הביון הרוסיים צפויים להגביר פעילות בארץ. בעיקר מול התעשיות הביטחוניות. בין שמדובר בריגול אנושי (יומינט) או באמצעות סייבר (פריצה וגניבת מידע ממערכות מחשוב).
מטרת שירותי המודיעין הרוסיים תהיה לאסוף מידע טכני, ככל הניתן, על מערכות ישראליות הנמכרות לאירופה. מי המטרות לאיסוף? מי שאפשר. אנשי התעשיות בישראל, הלקוחות באירופה, סוחרי הנשק (מתווכי העסקאות), אישים במשרד הביטחון הישראלי, בני משפחה של כאלו הקרובים לפיתוח המוצרים. על פי מקורות גלויים, שירותי הביון הרוסיים אינם בוחלים בשיטות על מנת להשיג את חפצם.
ומה עם היחסים הקרובים בין פוטין לנתניהו ועכשיו עם בנט, ישראל פלוני? ובכן, בפשטות - רוסיה דואגת קודם כל לרוסיה. פגישות בין מנהיגים אינם בבחינת הסכם בלתי כתוב למניעת ריגול הדדית. אלו צירים מקבילים. הצבא הרוסי, כמו כל צבא, צריך לדאוג ללמוד את מערכות האמל״ח בהם הוא עתיד להפגש בשדה הקרב. בהקשר זה, גם חיבוקים בין פוטין לבנט לא ישנו כלום.
העליה הצפויה בריגול הרוסי הטכנו-ביטחוני בישראל תפול על כתפיהם של שני ארגונים. שב״כ, שאחראי על הנגד-ריגול בישראל. כלומר, לתפוס מרגלים זרים שפועלים בישראל. מלמ״ב, הממונה על הביטחון במערכת הביטחון והגוף שאחראי שסודות לא יזלגו מהתעשיות הביטחוניות. יש לזכור כי השפעת שני ארגונים אלו על לקוחות התעשייה הישראלית באירופה - מוגבלת מאד. כאשר המוצר מגיע ללקוח, שירות הביון המקומי אחראי לכך שמרגלים רוסיים לא יגיעו למידע טכני אודותיו.
זו אחת הסיבות שישראל, בדומה למדינות אחרות בעולם המייצרות מערכות אמל״ח, לא מוכרת לחו״ל את הגרסאות המשמשות את צה״ל (בעגה מקצועית, N-1 או N-2). כך, שאם מרגל רוסי יגיע לנתונים טכניים אודות טיל שיוט ישראלי אצל לקוח אירופאי, הנתונים יהיו תקפים חלקית לגבי הגרסאות שיש לצה״ל.
עם זאת, בחלק מהמערכות עולה שאלה עד כמה באמת ״עובדת״ שיטת N-1. במערכות הגנה אווירית או אקטיבית, הלקוח רוצה אותה אפקטיביות כמו בישראל. לכן הוא קונה מראש מוצר ישראל, בשל ׳טבילת האש׳ שהמוצר עבר בישראל וההוכחה לאפקטיביות. בניגוד למערכות שלא ראו שדה קרב, אלא רק שדה ניסויים.
לסיכום, הפלישה הרוסית לאוקראינה מהווה הזדמנות עסקית אדירה לתעשיות ביטחון ישראליות באירופה. עם זאת, שב״כ ומלמ״ב צריכים להתכונן לעלייה בפעולות הריגול הרוסי ככל שצבאות אירופה יסתמכו על מערכות ישראליות.
06/03/22 07:39
9.32% מהצפיות
מאת IsraelDefense
רוסיה דורשת מארה"ב ערבויות בכתב שהסנקציות המוטלות על רוסיה בגלל אוקראינה לא יזיקו לשת"פ בין רוסיה לבין איראן IRNA בעוד ראשי משלחות המערב בשיחות וינה מקוות שייחתם הסכם גרעין בווינה השבוע, הגישה רוסיה דרישה חדשה ומפתיעה שעלולה לטרפד את ההתקדמות להסכם: רוסיה דורשת מארה"ב ערבויות בכתב שהסנקציות המוטלות על רוסיה בגלל אוקראינה לא יזיקו לשת"פ בין רוסיה לבין איראן.
משלחת סין הזדרזה והגישה אף היא דרישה לערבויות בכתב שהחברות הסיניות שעושות עסקים עם איראן לא ייפגעו מהסנקציות האמריקניות. זו הפעם הראשונה ששתי המשלחות מערבות בין נושאי אוקראינה ובגרעין האיראני.
פקיד ממשל איראני אמר לסוכנות רויטרס שהדרישה הרוסית "אינה קונסטרוקטיבית". לדבריו, רוסיה הניחה את הדרישה על השולחן בווינה לפני יומיים, "וברור שרוסיה משנה עמדה ומעוניינת לשמר אינטרסים בזירה אחרת". בהקשר זה אמר שר החוץ הרוסי לברוב שהמערב חייב להתחשב באינטרסים של רוסיה וכי הסנקציות "יוצרות למוסקווה בעיה".
לפני הדרישות הרוסיות החדשות הודיעו ראשי משלחות בריטניה וצרפת לשיחות וינה בסוף השבוע כי שיחות וינה קרובות להשגת הסכם גרעין חדש. הדיפלומטים מצרפת, בריטניה וגרמניה יצאו בסוף השבוע לבירותיהם כדי להתייעץ עם השרים הנוגעים בדגבר. הצרפתי פיליפ אררה צייץ בטוויטר: "אנו מאוד מאוד מאוד קרובים להסכם".
סוכנות רויטרס מדווחת כי יתכן שלקראת חתימה על ההסכם יסכימו נציגי ארה"ב ואיראן לשבת יחד סביב השולחן בווינה, אך עדיין אין תכניות כאלו. הרוסי מיכאיל אוליאנוב אמר :"יתכן שיהיה לנו הסכם באמצע השבוע. אנו מדברים מאמצים אחרונים לפני חציית קו הסיום".
בשבת הגיע לטהרן מנכ"ל הוועדה לאנרגיה אטומית רפאל גרוסי, ולדברי סוכנות הידיעות האיראנית בכוונתו לדון על כינון מנגנון חקירות של הפיקוח על אתרי הגרעין. "הסכמה על כך תכשיר את הדרך להסכם גרעין", אומרת טהרן.
דובר מחלקת המדינה נד פרייס אמר לכתבים בוושינגטון בשבוע שעבר: "אנו מוכנים לפרוש מהשיחות אם איראן תנהג בעקשנות ובחוסר התפשרות בדרך להתקדמות לקראת הסכם".
06/03/22 07:54
8.6% מהצפיות
מאת IsraelDefense
לוועדת החוץ של הסנט האמריקני נמסר כי בחודשים ובשנים הקרובים יהיה קשה לרכוש מערכות נשק עיקריות ברוסיה בגלל הסנקציות הפיננסיות By Vitaly V. Kuzmin - http://www.vitalykuzmin.net/Military/Aviamix-2015/, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50773193 הודו ביטלה הזמנת מטוסי קרב מיג-29, מסוקים וציוד צבאי נוסף ברוסיה בגלל המתקפה הרוסית באוקראינה, כך הודיע בוועדת החוץ של הסנט האמריקני סגן שר החוץ לענייני דרום ומזרח אסיה דונלד לו.
לדברי לו, מזכיר המדינה של ארה"ב התייצב אישית בחזית המאמצים לשכנע את הודו לנהוג כמו ארה"ב בנושא הפלישה הרוסית. כל כלי התקשורת בהודו, ביניהם INDIAN EXPRESS ו-INDIA DEFENSE מדווחים על ביטול עסקת הננשק הגדולה עם רוסיה. לשכת הרכש של משרד ההגנה ההודי אישרה רכש 21 מטוסי קרב מיג-29 וציוד צבאי נוסף.
לו הוסיף ואמר שעתה ההחלטה בידי ממשל הנשיא ביידן אם להטיל סנקציות על הודו בגלל רכש מערכות הגנ"א S-400 רוסיות. בהצבעות באו"ם בשבוע שעבר בנושא אוקראינה הודו נמנעה בשלוש הצבעות גינוי לרוסיה.
לוועדת החוץ של הסנט האמריקני נמסר כי בחודשים ובשנים הקרובים יהיה קשה לרכוש מערכות נשק עיקריות ברוסיה בגלל הסנקציות הפיננסיות שהוטלו על מערכות הפיננסים והבנקאות של רוסיה.
06/03/22 14:04
7.53% מהצפיות
מאת IsraelDefense
זיו מובשוביץ, מוביל צוות אבטחת ענן בחברת YouCC, מספק המלצות בנושא עבודה עם תוכנות חינמיות תמונה: YouCC תופעה נפוצה בקרב ארגונים, כמו גם בקרב אנשים פרטיים, היא שימוש בכלי אבטחת מידע חינמיים הזמינים להורדה מהרשת. החל מארגונים קטנים, דוגמת משרדי עורכי דין ורואי חשבון וכלה בארגונים גדולים דוגמת חברות הייטק, כולם עושים שימוש בכלי קוד פתוח לאבטחה, בין היתר בתוכנות אנטי וירוס ובמוצרים משלימים אחרים.
למרות שכלי האבטחה החינמיים יכולים להיות איכותיים, חשוב לבצע הבחנה בינם לבין הגרסאות המלאות שלהם בתשלום, להכיר את היכולות הנוספות שהן מציעות ולבחון את ההתאמה לארגון. נוכח העלייה התמידית בשכיחות התקפות הסייבר, בתחכום של התוקפים ובסוגי ההתקפות, חשוב שכל ארגון יעשה סדר בכלי האבטחה וישקול היטב כיצד ומתי להשתמש בהם.
כיצד כלי אבטחה חינמיים מסייעים לארגון?
לתוכנות אבטחה חינמיות יש יתרונות רבים. היתרון הראשון הוא כמובן היתרון הכלכלי. בעוד המנמ"ר ומנהל אבטחת המידע בארגון נלחמים על תקציבים לרכישת כלים טכנולוגיים שונים, זה בהחלט עוזר שקיימת היכולת להוריד בחינם פתרון אבטחה ש"יסגור את הפינה" בהיבטי אבטחה שונים, שעבורם לאו דווקא צריך לרכוש גרסה מלאה.
בארגונים קטנים, בהם התקציבים מאד מצומצמים, עדיף להתקין תוכנת אבטחה חינמית מאשר לא להתקין כל מוצר אבטחה ולהישאר חשוף לפריצות.
אם קיבלתם החלטה להשתמש בכלי אבטחת מידע חינמיים, כדאי שתשימו לב למספר עקרונות חשובים, שיסייעו לכם לשמור על רמה נאותה של הגנה.
השתמשו בכלי אבטחה מוכרים בשוק: שימו לב שהתוכנה שאתם מיישמים מיוצרת על ידי ספק מוכר ונמצאת בשימוש בקרב עשרות אלפי אתרים. לחלופין, זאת יכולה להיות תוכנת קוד פתוח, שנבנתה מראש לשימוש חינמי ונמצאת בשימוש נרחב.
בדקו את תוכנת האבטחה בסביבת פיתוח לאורך זמן: השתמשו בכלי אבטחה חינמיים רק לאחר שביצעתם את כל הבדיקות בסביבת טסט ורק לאחר שהתוכנה רצה לאורך זמן בצורה תקינה בסביבת פיתוח, לפחות במשך חודש.
זאת כדי לבדוק את תקינותה גם בעת ביצוע פעולות שלא מתבצעות ביום-יום דוגמת גיבויים, סריקות ועדכונים. רק לאחר הרצה לאורך זמן נאות בסביבת פיתוח, העבירו אותה לסביבת ייצור.
ניסיון בארגונים דומים: התייעצו עם קולגות והתקינו רק כלי אבטחה שידוע לכם שפועלים בצורה תקינה בארגונים דומים לארגון שלכם, קרי בארגונים מהענף בו אתם פועלים, המחזיקים בסוגי המידע שאתם מחזיקים ופועלים בסביבות דומות.
מתי כלי אבטחה חינמיים לא מתאימים לכם?
במקרים רבים, השיקול הכלכלי בהתקנת פתרון אבטחה חינמי כבר אינו מספיק. ראשית, ישנן התקפות סייבר שכלי אבטחה חינמיים לעולם לא יוכלו להילחם נגדן, לדוגמה התקפות zero day, בהן התוקף חודר לארגון דרך פרצות אבטחה שלא היו ידועות עד כה.
תוכנות חינמיות לעולם לא יוכלו להתמודד עם הסוגיה הזאת, שכן הן אינן מגובות בשירותי SOC תומכים, המנטרים את ההתקפות, והיצרנים אינם מחויבים לסייע לכם במקרה של תקיפה. סוג המידע שמחזיק הארגון שלכם הוא שיקול קריטי בהיבט זה, שכן פריצה מסוג זה למידע רגיש אודות לקוחותיכם, יכולה להוביל לנזק כלכלי עצום לארגון ולהרס המוניטין.
שנית, כאשר הארגון שלכם מבצע החלטה להוריד עוד ועוד תוכנות חינמיות, עליכם להתחשב גם במורכבות הניהולית שכרוכה בכך. ככל שתתקינו יותר כלים חינמיים מסוגים שונים, שכל אחד מהם אחראי על פיסה מסוימת באבטחה, כך תיאלצו להתמודד עם תהליכי הטמעה מרובים ואף ייווצרו בארגון איים רבים לניהול וניטור פרטני, דבר שמקשה וגוזל זמן יקר מהצוות.
וכך, הכלים החינמיים לא יישארו לאורך זמן ללא עלות - העלות תיספר לאורך זמן בשעות עבודה ועליכם לוודא שיש לכם את היכולת לעמוד בכך. אם לא די בכך, לא כל האינטגרטורים שתעבדו איתם יכירו וידעו להתמודד עם תוכנות שאינן מסחריות במקרה של תקלה.
אלו הם היתרונות העיקריים של תוכנות אבטחת מידע מסחריות מלאות, עליכם לשקול אותם כאשר אתם מתלבטים אם ליישם תוכנה חינמית או פתרון אבטחה מסחרי מלא:
יציבות: פתרונות אבטחה חינמיים פותחו פעמים רבות בקוד פתוח כך שיתאימו לארגונים רבים באופן רוחבי ולאו דווקא לסביבה שלכם. התוצאה היא ויתור על יכולות רבות שהארגון שלכם זקוק להן באופן פרטני, דבר שמקשה ומאריך את תהליך ההטמעה, שכן הארגון יידרש להטמיע יכולות אלו בנפרד או לפתח אותן.
פתרון מסחרי מלא יספק את הטווח המלא של היכולות שהארגון זקוק להן ויחסוך זמן ומורכבות. יתרה מכך, פתרון מסחרי יציע יכולות התממשקות טובות יותר עם מערכות אחרות.
דוקומנטציה: פתרון אבטחה מסחרי מספק דוקומנטציה טובה יותר, קרי מדריכים, טיפול בבעיות, מאמרים ופירוט תהליכים, דבר שמקל על תהליך ההטמעה.
עדכוני גרסאות ותמיכה: תוכנות אבטחה חינמיות לא מחויבות לתיקוני באגים או עדכון גרסאות כאשר מתגלים איומי אבטחה חדשים. העדכונים נעשים אחת לתקופה מסוימת, לפי שיקול דעת היצרן ולעיתים קרובות אתם כלקוחות תצטרכו לזכור לבצע את העדכונים בזמן. פתרון אבטחה מלא כולל את האחריות של הספק לתקן ולעדכן את הפתרון באופן מידי ולדאוג לכך שתבצעו את העדכון בזמן.
ניטור: כפי ציינתי, ספקי פתרונות אבטחת המידע מסחריים מציעים גם תמיכה בעת התקפת סייבר ממרכזי ה-SOC שלהם. ספקי האבטחה מנטרים התקפות סייבר מרחבי העולם ומסנכרנים את הידע שצברו באופן רוחבי לכלל הלקוחות. אם לקוח אחד נפגע, שאר הלקוחות יוכלו ללמוד מההתקפה ולקבל את כל הכלים והעדכונים הדרושים על מנת להגן על עצמם בעתיד.
לסיכום, לתוכנות אבטחה חינמיות יש יתרונות רבים והן יכולות להיות שימושיות בהיבטים מסוימים של אבטחת המידע בארגון, במידה שנוקטים באמצעי הזהירות הנחוצים שהזכרתי. עם זאת, ישנם היבטים בהם תוכנות האבטחה החינמיות לא יכולות לתת פתרון.
עליכם לנתח ולבחון את הארגון שלכם, המבנה הארגוני שלו, המשאבים שעומדים לרשותו וסוג המידע שהוא מחזיק. בטרם אתם מחליטים אם לבחור בפתרון אבטחה חינמי, שקלו זאת מול היתרונות שמציעים הפתרונות המסחריים, מבלי להתפשר על רמת האבטחה הראויה לארגון.
06/03/22 08:12
7.17% מהצפיות
מאת IsraelDefense
טילי JASSM-ER הם בני יותר מטונה עם ראש קרבי של 500 ק"ג בעל הנחייה מדוייקת. הטווח המוגדל של הטיל מאפשר לשגר בלי לסכן את צוות המטוס https://www.lockheedmartin.com/en-us/products/jassm.html
חברת לוקהיד מרטין תייצר עבור מחיל האוויר האמריקני 123 טילי שיוט אוויר-קרקע מבוססי GPS המצויידים בחימוש חכם. הטילים מיועדים להשמדת מטרות איכות בעדיפות גבוהה.
טילי JASSM-ER הם בני יותר מטונה עם ראש קרבי של 500 ק"ג בעל הנחייה מדוייקת. החברה הודיעה שהטילים מיועדים לבסיס אגלין שבפלורידה. טיל זה פועל ביום ובלילה, מצוייד במציין אינפרה-אדום, במערכת לחסימת שידורים, בעלי טווח מוגדל (ER) של 620 מייל. הטילים מוגדרים כנשק-מנגד (STANDOFF) עבור צבא ארה"ב ובעלות ברית להריסת מטרות מוגנות היטב.
הטווח המוגדל של הטיל מאפשר לשגר בלי לסכן את צוות המטוס המשגר וגם מחוץ לטווח מערכות הגנ"א של האויב. מעטה הטיל עשוי מחומרים ההופכים אותו לטיל חמקן שלא מתגלה במכ"ם האויב.
טיל השיוט ניתן לשיגור מכל סוגי המפציצים ורוב מטוסי הקרב של חיל האוויר האמריקני, ועתה בפיתוח דגם שניתן יהיה לשגרו ממטוסי קרב חמקניים F-35. הטילים נמצאים בשימוש חילות האוויר של אוסטרליה, פינלנד ופולין. הייצור יהיה במפעלי לוקהיד מרטין בפלורידה.
06/03/22 07:30
6.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
צילום: דובר צה״ל סיכול של הברחת סמים גדולה מגבול מצרים: תצפיתניות מגדוד 727 של חיל איסוף קרבי, חטמ"ר פראן, זיהו כמה חשודים שניסו להבריח סמים מגבול מצרים לשטח ישראל בגזרת חטיבת פראן.
הודות לזיהוי נשלחו למקום לוחמים ולוחמות של גדוד חת"ם 334 והם תפסו כ-300 ק"ג סמים בשווי של כששה מיליון שקל. באחרונה אירעו כמה מקרים של סיכול הברחות על ידי לוחמי ולוחמות סוללת חת"ם זו.
אחת התצפיתניות סיפרה שעליהן לשמור על חדות, ערנות ומקצוענות בכל רגע נתון "וכך אנו מצליחות לסכל הברחות רבות". תפקיד התצפיתניות הוא אחד האחראיים ביותר בצה"ל.
06/03/22 08:12
6.45% מהצפיות
מאת IsraelDefense
החלטת רכישה סופית בתחילת 2023. במסגרת הפרויקט פינלנד מתכננת לרכוש משגרים, מערכות מכ"ם, טילים וציוד אינטגרציה נלווה Minister of Defence Antti Kaikkonen | www.defmin.fi פינלנד החליטה לרכוש מערכות הגנה נגד מטוסים וטילים מאחת משתי חברות ישראליות - התעשייה האווירית הישראלית או רפאל. כך לפי הודעת משרד ההגנה של פינלנד ביום שבת.
באוקטובר 2020, פינלנד שלחה הזמנה להציע הצעות לחמש חברות, כולל Diehl Defence מגרמניה, Kongsberg Defence & Aerospace מנורבגיה, MBDA מבריטניה ושתי החברות הישראליות איתן היא מתכוונת כעת להמשיך במשא ומתן, אמר המשרד.
"בתכנית זו נשדרג את יכולת הגבהים של ההגנה הנ"מ ונגדיל משמעותית את טווח היירוט שלה", נכתב בהודעת המשרד.
המדינה הנורדית, שאינה חברה בנאט"ו אך חולקת גבול ארוך עם רוסיה, החליטה לאחרונה להגדיל את הוצאות הביטחון שלה ולהעמיק את שיתוף הפעולה עם ארצות הברית בתגובה למלחמתה של רוסיה באוקראינה.
במסגרת הפרויקט נגד מטוסים, פינלנד מתכננת לרכוש משגרים, מערכות מכ"ם, טילים וציוד אינטגרציה נלווה, אמר המשרד, והוסיף כי המטרה היא לקבל החלטת רכישה סופית בתחילת 2023.
06/03/22 07:24
6.09% מהצפיות
מאת IsraelDefense
בין המוצרים החדשים – מחסניות לאקדחי גלוק, מתפסים לרובי שוטגאן וקת מתקפלת לרובה קרבין
תמונות: Fab Defense חברת פאב דיפנס (Fab Defense) הישראלית, מהחברות המובילות בעולם בתחום פיתוח, ייצור ושיווק אביזרים לכלי נשק קלים, חושפת בתערוכת IWA 2022 הנערכת בימים אלו בנירנברג, גרמניה, מספר מוצרים חדשים מתוצרתה.
מחסניות Ultimag G19 ו-Ultimag G17 הינן מחסניות עבור אקדחי גלוק G19 וגלוק G17 בהתאמה. לדברי החברה מדובר במחסניות שנבחנו ואושרו ויש להן חיווי עגול של ספירה זוגית. מחסניות אלו תוכננו במיוחד ליורה המקצועי, המעוניין במספר כדורים רב יותר מהרגיל במחסנית, אך עם פחות משקל.
המחסניות של פאב העשויות במלואן מפולימר מספקות למשתמש מקום לכדור אחד נוסף על פני המחסניות של היצרניות המקוריות, עם שתי (2) צלחות רצפה כלולות, לבחירה לשימוש מוסתר או לנשיאה טקטית.
מתפסי ה-Van500 ו-Van 870 הינם התוספת החדשה למשפחת מתפסי Vanguard של פאב המיועדים לרובי שוטגאן Mossberg 500 ו-Remington 870, בהתאמה. משפחת מתפסי ה-Vanguard העשויים לחלוטין מפולימר כוללת מערכת מסילות M-LOK. שני מתפסים אלו מתחברים בקלות ובנוחות לרובים תוך כדי מתן עליונות ורסטילית למשתמשים בהם.
לקת RAPS של פאב יש כיום גם גרסה מתקפלת לרובי קרבין, ה-RAPS-C. הקת המודולרית מאפשרת הן לחימה בטווחים ארוכים, אך גם יכולת תמרון בלחימה בטווחים קצרים. ה-RAPS-C מתהדר ב-L.O.P מתכוונן, מסילת Picatinny סמויה בתחתית הקת לשימוש עם מונופוד ובריח לקיבוע הקת.